Beauty

Amika ceramic styler Obliphica

11 november 2013

amika-hair-2
Nu mijn haar een heel stuk langer aan het worden is – het groeit namelijk als kool sinds/danzkij de zwangerschap – ben ik weer meer aan het experimenteren met verschillende haarstijlen. Liet ik voor de zomer nog een grof permanent zetten en een stukje van mijn haar afknippen, wil ik nu toch weer meer terug naar mijn eigen natuurlijke haarstijl (stijl met onderin slag) en pak ik er dus weer regelmatig een stijltang bij. Zo maakte ik afgelopen zomer kennis met een, voor mij, nieuw merk: Amika. Ik kreeg van dit merk namelijk een prachtige stijltang toegestuurd; de Ceramic Styler Obliphica. Kijk mee voor meer informatie, review, foto’s en een unieke facebookwinactie om zelf kennis te kunnen maken met dit merk.

amika-hair-4 amika-hair-3
Is het niet de leukste en meest kleurrijke stijltang die je ooit gezien hebt? Natuurlijk gaat het om de werking, maar ik vind het uiterlijk van een tool ook belangrijk omdat het toch bijdraagt aan het gebruiksplezier. De stijltang heeft 100% keramische platen van 1,25″ die zwevend in de houder geplaatst zijn zodat je haar er niet klem tussen komt te zitten èn zodat je er zelfs losse slag of krullen mee kan creëren en de temperatuur is handmatig in te stellen tussen de 80 en 230 graden.

De keramische platen zorgen ervoor dat je haren minder beschadigen tijdens het gebruik en de ingebouwde infraroodtechnologie zorgt ervoor dat je haren zachter en gladder worden en de haarschacht wordt beschermd en vocht in de schubbenlaag wordt vastgehouden. De Amika ceramic styler Obliphica is verkrijgbaar voor €119,00.

bourjois-la-vie-en-rose-8 make-up-mix-bobbi-brown-yves-saint-laurent-yves-rocher-9
Ik gebruik de styler zelf op compleet droog haar na het gebruik van een hittebeschermend serum en op de warmste stand. De styler is erg snel op temperatuur terwijl de buitenkant niet eens zo heel erg heet wordt en het handvat gewoon koel blijft. Ik borstel mijn haren even door en ga er vervolgens doorheen. Telkens weer ben ik verbaasd hoe gemakkelijk, soepel en snel hij door mijn haar heen glijdt en binnen no-time, echt iets van 10 minuutjes maar, ga ik van een bos vol met krullen naar glanzend, stijl haar wat een mooie glans heeft en superzacht aanvoelt. Het effect houdt ook nog eens lang aan, ik kan gemakkelijk mijn haren zo drie dagen houden. Natuurlijk helpt een vochtige omgeving of een regenbui niet mee, maar met behulp van een capuchon of paraplu kan ik dus lekker lang genieten van mijn gladde coupe. Love it!

amika-hair-1
Amika is de Latijnse benaming voor vriend(in) en de basis van dit merk ligt in New York. Het assortiment bestaat uit verschillende stijltangen, krultangen, haardrogers en haarverzorgingsproducten die zijn geformuleerd met natuurlijke ingrediënten en het gebruik van de tools ondersteunen. Amika is onder andere verkrijgbaar bij verschillende professionele kapsalons.

Unieke Facebook winactie
Wil je zelf kennis maken met het merk Amika? Ik heb twee mooie, grote en kleurrijke toilettassen klaar staan met in elk 4 royale sampleproducten voor het haar. Volg mij op Facebook en like & deel de bijbehorende teaser van dit artikel op de Facebookpagina. Meedoen kan t/m 17 november 2013, 23.59 uur. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Experimenteer jij ook graag met je haarstijl? Wat is jouw droomkapsel waarmee je elke dag op zou willen staan?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nadia
  Reply Nadia 15 november 2021 at 01:08

  Ik heb mijn Amika stijltang met leuke zebra print al bijna 10 jaar en hij werkt nog steeds perfect!

 • Avatar van leyla
  Reply leyla 10 april 2016 at 00:14

  Hi ! Ik gebruik mijn Amika Stijltang nu al bijna 5 jaar en ben er heel tevreden mee! Nu begint helaas 1 van de 2 platen los te gaan van het apparaat, ik heb de doos en bon nog bewaard toen ik het kocht op schiphol. Omdat ik levenslange garantie op dat ding heb, weet iemand misschien hoe en waar ik dit kan omruilen? Alvast bedankt!

  • Avatar van Emma
   Reply Emma 20 februari 2017 at 20:02

   Nou ik heb ooit een nieuwe gekregen omdat de keramiek plaat kapot was. En nu heb ik van de week de mijne laten vallen oepsie… Maar kan ook nergens meer een verkoopadres vinden. Ik denk ook dat het tegenwoordig een andere naam heeft. ..

 • Avatar van Ilse
  Reply Ilse 25 juli 2015 at 09:20

  Weet je ook waar ik de stijltang kan kopen? Heb al jaren een Amika stijltang, ooit gekocht op Schiphol, maar kan geen verkoopadressen meer vinden!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 juli 2015 at 08:39

   Hi Ilse, je kan dit merk vinden bij John Beerens bijvoorbeeld :)

 • Avatar van Paola
  Reply Paola 11 november 2013 at 20:59

  Wat een prachtige print heeft de tang. Zelf draag ik mijn haar eigenlijk altijd hetzelfde, maar ik zou wel graag een mooie bos met grove krullen willen hebben!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 11 november 2013 at 19:03

  Ziet er goed uit! Tof design ook.

 • Avatar van Nicolette van der Wulp
  Reply Nicolette van der Wulp 11 november 2013 at 12:27

  Na dit artikel ben ik wel heel erg benieuwd naar deze voor mijn nieuwe artikelen, dus meegedaan met de actie en nu fingers crossed om te zien of het geluk aan mijn kant staat dit keer :)

 • Avatar van Ansuya Lalay
  Reply Ansuya Lalay 11 november 2013 at 11:25

  erg benieuwd naar de tang en produkten <3

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 november 2013 at 10:14

  Zo mooi en handig! Het staat je prachtig ;-)

 • Avatar van Jody
  Reply Jody 11 november 2013 at 10:05

  Super leuk! Ik heb zelf dik haar met krullen tot mijn schouders. Mijn droom haar is haar tot ongeveer halverwege mijn buik met mooie waves. Je kan hier zo veel kanten mee op! Je kan het vlechten (ik houd heeel erg van vlechten), simpel in een staart doen, los hangen met evt. Een mooie bloemenkrans ofzo. Wauw. Dat is mijn droom hairdo. En natuurlijk is het gras altijd groener aan de overkant, en ben ik ook best blij met mijn eigen haar :).

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 11 november 2013 at 10:02

  wat een leuk ding!

 • Avatar van liset
  Reply liset 11 november 2013 at 08:02

  Share&like, a lot! Altijd fijn nu met pluishaar door het weer! Super actie weer!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 11 november 2013 at 07:15

  Ik kwam onlangs iemand tegen met een tas van dit merk en met deze print en vroeg me al af wat het was :-)

  Nu mijn haar weer lang is experimenteer ik alleen met de manieren van vastdoen.
  Maar toen het nog op een lengte was dat er weinig vast te maken was maar ik er wel last van had los heb ik een poos mijn haren stijl gemaakt met een tang.
  Vind het een ideaal hulpmiddel in sommige gevallen.Ik kwam er in ieder geval een heel eind mee in een periode dat er met mijn haar weinig te beginnen was ivm de lastige lengte.

  Ik ga snel op je Facebook kijken!! :-) Ben benieuwd naar de producten van dit vrolijk ogende merk.

 • Avatar van nikki
  Reply nikki 11 november 2013 at 05:56

  Wat leuk ik ga zeker meedoen!!!

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 11 november 2013 at 01:28

  oehh ik ben heel benieuwd naar de tang!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.