Beauty

Eau de Lacoste L.12.12 Noir

6 november 2013

lacoste-l-12-12-noir-1
Lacoste viert dit jaar haar 80-jarig bestaan en bracht hiervoor een nieuw parfum uit in de mannencollectie: Eau de Lacoste L.12.12 Noir. Wellicht alvast een leuke cadeautip voor Sinterklaas of Kerst voor je vriend, broer, vader of man? Vandaag ga ik jullie iets meer over deze klassieke, houtachtige en aromatische geur vertellen die is geïnspireerd op de intensiteit van warme zomeravonden en de tijdloze elegantie van het bekende Lacoste L.12.12 poloshirt wat in 1933 werd ontworpen door tennislegende René Lacoste. Kijk mee voor meer foto’s en informatie.

De ribbeltjes aan de zijkant van de flacon en het stoffen bekende Lacoste embleem wat hierop is aangebracht doet je al direct denken aan een zwart poloshirt, erg leuk gedaan! De geur zelf is mannelijk en sportief en je ruikt er watermeloen, Egyptisch basilicum, lavendel, verbena, donkere chocolade, kasjmier, cumarine en patchoeli in. Het is wat mij betreft ondanks de sportieve touch toch meer een parfum voor ’s avonds vanwege zijn intensiteit en sensuele karakter. Het is een geur die ik zelf erg graag terug ruik bij mijn man.

lacoste-l-12-12-noir-2
Ondanks dat het een eau de toilette is blijft de geur erg lang op de huid ruiken, zowel bij mijn man als bij mijzelf (het is geen unisex geur, maar ik heb hem toch zelf getest qua geurervaring en langdurigheid van de geur op de huid). Eau de Lacoste L.12.12 Noir bevat een nieuwe technologie in de parfumbranche, cyclodextrine, een molecuul die geurmaterialen inkapselt en opnieuw activeert bij contact met vocht op de huid. Oftewel: als je het wat warmer krijgt zal de geur weer even intenser worden. Heel bijzonder en slim bedacht. Leuk weetje: L.12.12 staat voor (L)acoste, (1) voor de unieke stof petit piqué katoen, (2) voor de versie met korte mouwen en (12) voor het aantal prototypes dat werd gemaakt.

Eau de Lacoste L.12.12 Noir is verkrijgbaar in 30ml (€39,00) en 100ml (€62,00) bij verschillende warenhuizen en parfumerieën.

Is dit een parfum wat jou aanspreekt voor een man? Welke geur ruik jij het liefst bij jouw vriend/man?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 6 november 2013 at 17:24

  love dat merk :D

 • Avatar van Charile
  Reply Charile 6 november 2013 at 10:06

  Ziet er mooi uit!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 6 november 2013 at 08:10

  Lacoste is echt niet mijn merk haha, maar ik vind de krokodil wel schattig!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 november 2013 at 07:52

  Ziet er heel mooi uit! Ik zal binnenkort eens langs gaan bij de parfumerie shop……

  Fijne dag

  Xoxo

 • Avatar van irene niec
  Reply irene niec 6 november 2013 at 07:48

  Ben heel benieuwd naar de geur, ik ga eens snuffelen in de parfumerie winkel. Misschien een leuk cadeau voor een van mijn zonen voor de Kerst.

 • Avatar van nikki
  Reply nikki 6 november 2013 at 01:26

  Apart dat als je het warmer krijgt en het luchtje in aanraking komt met vocht het weer gaat activeren!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.