Eten & drinken

Instacookin’ | Jumbo foodmarkt koksproducten

17 november 2013

instacookin-jumbo-foodmarkt-4
Koken en bakken is iets wat ik heel erg graag doe maar waar ik vaak gewoonweg de tijd niet voor neem. Ik heb besloten om daar verandering in te brengen en vaker lekker tijd ga doorbrengen in de keuken om simpele en snelle maar toch lekkere en niet al te standaard gerechten klaar te gaan maken. Tijd om nieuwe smaken en combinaties uit te gaan proberen! Leuke perspakketten als die van de Jumbo Foodmarkt die ik laatst ontving helpen hier zeker aan mee, want het gaf me een duwtje in de juiste richting: de keuken :) Kijk mee voor enkele recepten die ik met behulp van hun nieuwe koksproducten bereidde.

Gamba’s in lemon currysaus
– 1 bakje roerbaksaus lemon curry (Jumbo Foodmarkt koksproduct)
– 250 gram gamba’s
– 1 rode paprika in blokjes
– 2 stengels bosui in ringetjes
– 1 rode ui grof gesnipperd
– scheutje zonnebloemolie of olijfolie

Was de garnalen en dep ze droog. Verhit de olie in de wok. Bak de ui en paprika aan gedurende 2 minuten. Bestrooi de wokgarnalen met wat zout en bak ze gedurende 2 minuten mee. Voeg de lemon curry saus toe en breng aan de kook. Bestrooi met bosuiringetjes.

Ik serveerde bovenstaand recept met zilvervliesrijst en we vonden het een heerlijk gerecht. Lekker zacht pittig en verwarmend.

instacookin-jumbo-foodmarkt-3
Tagliatelle met kip in champignonsaus
– 500g kipfiletreepjes
– 1 bakje champignons
– 1 klein uitje (ik pakte een rode ui)
– 1 bakje pastasaus funghi (Jumbo Foodmarkt koksproduct)
– 1 eetlepel bloem
– zout en peper
– Italiaanse gedroogde kruiden
– tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de verpakking beetgaar. Snipper de ui en snij de champignon in plakjes. Bestrooi de kipfiletreepjes met zout en peper. Verhit de pan en bak het vlees kort rondom aan. Voeg de champignons, ui en Italiaanse kruiden toe en bak 3 minuten mee. Bestrooi met bloem en bak nog 1 minuut. Voeg de funghisaus toe en breng aan de kook. Laat nog 1 minuutje doorpruttelen en serveer met de tagliatelle.

Dit was weer zo’n lekker snel maar toch heerlijk recept. Het staat zo op tafel en smaakt lekker romig en zacht. Tip: lekker met wat Parmezaanse strooikaas erover.

instacookin-jumbo-foodmarkt-2
Gestoomde zalm met citroen en sesamolie en wasabisaus
– wasabisaus (Jumbo Foodmarkt koksproduct)
– 240g verse zalm
– 1 eetlepel citroensap
– 0,5 eetlepel sesamolie
– een beetje knoflook
– 1 eetlepel zoute ketjap

Marineer de zalm geruime tijd in een combinatie van citroensap, sesamolie, ketjap en knoflook en stoom de magnetron kort gaar in de magnetron om stoomcooker. Lekker om te serveren met een frisse ijsbergsalade met een appeltje erdoorheen en gebakken aardappeltjes. Serveer er de wasabisaus naar smaak bij. Je krijgt zo een heerlijke en boterzachte zalm met een zacht pittige wasabisaus die in combinatie met de frisse salade heerlijk smaakt.

instacookin-jumbo-foodmarkt-1
Gehaktbrood met oriëntaalse marinade en uitjes
– 0,5 flesje oriëntaalse marinade (Jumbo Foodmarkt koksproduct)
– 500g mager rundergehakt
– 1 eitje
– 3 beschuiten
– 1 theelepel zout
– 0,5 kopje gebakken uitjes

Wrijf de beschuiten fijn boven het gehakt. Voeg de marinade, zout, ei en uitjes toe en kneed dit goed door. Maak er een broodvormige bal van en leg deze in een ovenschaal. Bak af op 170 graden voor ongeveer 30 minuten  en laat hierna nog 10 minuutjes in aluminiumfolie rusten. Lekker op brood, bij verschillende groentes of verrassend bij een stamppotje.

Overzicht
Bij elke Jumbo Foodmarkt kan je sinds kort een uitgebreid assortiment aan koksproducten vinden zoals een heerlijke kruidenolie, verschillende roerbaksauzen, pastasauzen, marinades en saladedressings. Een persoonlijke aanrader naast de producten uit de bovenstaande gerechten is bijvoorbeeld ook de smaakboter met pesto, een kruidenboter met pesto die heerlijk smaakt op een warm meergranenstokbroodje. De producten zijn verkrijgbaar met een prijs variërend tussen de €1,49 en €2,99. Op dit moment is er enkel nog een Jumbo Foodmarkt te vinden in Breda, maar ik hoop dat er snel meer vestigingen in het land gaan komen. De Foodmarkt in Breda is zo’n 6.000 m2 groot, heeft 4 Foodmarkt keukens een Foodmarkt Café en er staan bakkers, slagers, sommeliers, kaasspecialisten en chefkoks voor je klaar. Een genot voor de echte kookliefhebber om eens doorheen te struinen denk ik zo!

Ben jij al in de Jumbo Foodmarkt geweest? Welke van bovenstaande gerechten spreekt jou aan om eens te gaan proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Roxanne
    Reply Roxanne 18 november 2013 at 00:48

    Ik hoop dat hier ook een Jumbo Foodmarkt komt, ik ben wel benieuwd naar hun producten en ik krijg graag wat extra kook inspiratie :) Ook voor makkelijk en toch apart

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 17 november 2013 at 13:39

    oehh lekkere recepten :D

  • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 17 november 2013 at 11:30

    Dat ziet er allemaal heerlijk uit zeg!

  • Avatar van Dagmar
    Reply Dagmar 17 november 2013 at 09:24

    Wauw dat ziet er heerlijk uit! En niet zeer ingewikkeld, leuke tips en mooi eindresultaat. Lekker!

  • Avatar van Kimberley
    Reply Kimberley 17 november 2013 at 08:51

    Die tagliatelle lijkt me lekker! :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 17 november 2013 at 05:05

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik ga eens kijken en deze producten gebruiken om heerlijke gerechten te koken….. ;-)

    Geniet van deze dag!

  • Avatar van Nem
    Reply Nem 17 november 2013 at 00:13

    Ik ben wel benieuwd naar de Foodmarkt en de producten eigenlijk. Alleen de recepten spreken me niet aan, beetje “te” simpel en ik gebruik graag meer groente. Wel een leuk artikel!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 17 november 2013 at 13:21

      Je kan er natuurlijk aan groente bij serveren wat je wil natuurlijk, zo serveer ik bij bijna elke maaltijd nog een extra bakje tomaatjes, sla etc. :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.