Beauty

MAC Stroke of Midnight | Face palette cool

16 november 2013

MAC-stroke-of-midnight-face-palette-cool-2
Toen het persbericht binnen kwam van de MAC Stroke of Midnight collectie, wat onderdeel is van de Holiday 2013 collectie, werd ik direct al enthousiast. De mooie verpakkingen, de leuke kitjes, de mooie palettes.. Ik kon het niet laten en kocht voor mijzelf het face palette cool; een compleet palette voor het gezicht met hierin een highlighter, oogpotlood, 3 kleuren oogschaduw en 2 kleuren lipsticks. Ik ben een sucker voor palettes als deze en helemaal als ze ook nog eens in een prachtige verpakking komen. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, review en swatches van dit palette en een day-to-night full face make-up look.

MAC-stroke-of-midnight-face-palette-cool-1 MAC-stroke-of-midnight-face-palette-cool-5
Het palette komt in een mooi kartonnen doosje met een wit met goudkleurig lijnenspel wat een beetje retro, maar tegelijkertijd ook erg feestelijk aandoet. Het palette zelf is zo’n 14cm breed en 9cm diep, ligt prettig in de hand en ziet er uit als een mini clutch. Leuk bedacht! Het palette sluit met een magneetsluiting, die naar mijn mening wel iets sterker gekund had. Aan de binnenkant zit in het deksel een flinke spiegel zodat je onderweg altijd gemakkelijk je make-up kan bijwerken.

MAC-stroke-of-midnight-face-palette-cool-3 MAC-stroke-of-midnight-face-palette-cool-4 MAC-stroke-of-midnight-face-palette-cool-6 MAC-stroke-of-midnight-face-palette-cool-7
Het palette bevat 3 oogschaduws: All Races (een matte lichtgrijze kleur met een hintje lavendel erdoor), Scene (een koele middengrijze kleur met een satijnen finish) en Magic Moor (een Veluxe Pearl oogschaduw met een unieke donkergrijze kleur waar je ook wat bruin en aubergine-achtigs in ziet). Deze laatste kleur lijkt op de foto’s in het palette echt grijs te zijn, maar zoals je ziet op de kleurechte swatch is het een prachtige en unieke kleur. Ik heb de oogschaduws op mijn hand droog geswatched zonder een oogschaduwbasis eronder: ik vind de pigmentatie prima met als uitschieter Magic Moor. De oogschaduws werken prettig en laten zich prima blenden, zoals ik van MAC gewend ben.

De highlighter in Sparkling Rosé is een prachtige kleur die je ook goed kan gebruiken onder je wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoekjes om de ooglook wat op te lichten. De kleur is een koelere champagnetint die mooi bij het geheel past en mooi staat in combinatie met verschillende blushes. Ik combineerde hem in de look hieronder met Bobbi Brown Pink Coral. Let wel op dat je er niet teveel van gebruikt op je jukbeenderen, de iridescent powder kan anders een beetje metallic-achtig overkomen, terwijl hij aangebracht met een subtiele hand juist voor een prachtige glow zorgt.

Het oogpotlood in de kleur Ebony is een mat zwart oogpotlood, een goed basispotlood wat eigenlijk onmisbaar is in elke make-up tas. Het potlood heeft een goede kleurafgifte, maar had voor mij iets zachter mogen zijn. Al met al een fijn potloodje dat het ook op de waterlijn goed doet.

De twee lipsticks zitten in een apart vakje met afsluitbaar dekseltje zodat er geen oogschaduw/highlighterpoeder in terecht kan komen, erg fijn. Er zit een nude kleur in met een koele ondertoon met de naam Sublime Pleasure, deze heeft een transparantere finish en is perfect voor overdag en verschillende gelegenheden. De opvallende paars-fuchsia kleur ernaast is Romantically Inclined, een prachtige diepe kleur met een goede pigmentatie die qua dekking mooi op te bouwen is en dus wat subtieler maar ook feller gedragen kan worden. Beide kleuren lipstick bevatten geen shimmers.

MAC-stroke-of-midnight-face-palette-cool-8 MAC-stroke-of-midnight-face-palette-cool-9
Bij de Day-look gebruikte ik qua oogschaduw All Races over het gehele ooglid en Magic Moor langs de bovenste wimperrand, bracht ik enkel op de bovenste wimpers een laagje mascara aan en op mijn lippen draag ik de lipstick Sublime Pleasure. De Day-look veranderde ik binnen 2 minuten in een Night-look door het oogpotlood op de waterlijn toe te voegen, oogschaduw Scene in de crease en oogschaduw Magic Moor in de buitenste ooghoek (boven en onder) en een extra lik mascara op de bovenste wimpers en een laagje op de onderste. Op mijn lippen bracht ik een laagje van de lipstick in Romantically Inclined aan. Voila! Binnen no-time een compleet andere look.

Dat is één van de redenen waarom ik palettes als deze zo leuk vind: neem het mee op vakantie, een weekendje weg of als je een lange dag weg bent met verschillende afspraken en afsluitend een etentje of feestje. Je kan zo gemakkelijk je make-up bijwerken en upgraden en hebt met dit palette direct alles bij de hand. De kleuren in dit palette zijn echt perfect voor bij mijn huidskleur en kleur van mijn ogen, dit gaat er eentje zijn die ik veel ga gebruiken. Love it!

Het MAC Stroke of Midnight face palette Cool is verkrijgbaar voor €43,00 (limited edition).

Ben jij een sucker voor palettes als deze? Heb jij iets uit deze MAC collectie gekocht/op je wishlist staan?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 20 november 2013 at 08:51

  Mooie look weer! Lijkt me een fijn palette. Ken de Cargo 7 min kit? Dat lijkt me ook echt iets voor jou namelijk.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 november 2013 at 09:03

   Ik heb even Google om hulp gevraagd ;) Ziet er goed uit! Toch jammer dat we geen Sephora meer hebben he, die hadden altijd van die geweldige merken met zulke kits..

   • Avatar van Fleur
    Reply Fleur 24 november 2013 at 23:53

    JA! Dat is zeker ontzettend jammer. Baal er echt van dat ze weg zijn! Mis het zo en ook Sephora eigen merk producten. Hopelijk nemen andere winkels de merken als Too Faced, CARGO en Urban Decay over.

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 16 november 2013 at 19:22

  Wat een prachtig palette!

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 16 november 2013 at 19:05

  Hij is zo mooi! Ik vind het wel aan de dure kant. Maar de kwaliteit is weer prachtig. x

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 16 november 2013 at 14:39

  Het uiterlijk van de palettes uit deze collecties vind ik geweldig! Wat er in zit is trouwens ook niet mis! Staan je mooi!

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 16 november 2013 at 14:33

  wauw wat een prachtig palette, mooie look heb je er mee gemaakt

 • Avatar van irene niec
  Reply irene niec 16 november 2013 at 11:38

  Erg mooi dit palette, alleen de verpakking al is feestelijk. Zo alles bij elkaar heel leuk om als Kerstkado te geven. Ik ga er eens over nadenken.
  Groetjes Irene

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 16 november 2013 at 09:05

  Wow, echt gorgeous! prachtig palette!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 16 november 2013 at 08:39

  gorgeous look :D

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 16 november 2013 at 08:23

  Wat een leuk palette, handig dat je meteen alles bij elkaar hebt!

 • Avatar van liset
  Reply liset 16 november 2013 at 08:05

  prachtig! Alleen op je hand zijn de swatches bruin.. is dat niet de warm palette? Of lijkt t alleen zo?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 november 2013 at 13:23

   Dat lijkt alleen zo.. Op de foto’s van het palette lijken de drie kleuren oogschaduw echt heel erg koeltjes en grijs, terwijl de kleuren echt zijn zoals op de swatches (grijs met een paarsige ondertoon).

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 november 2013 at 05:06

  Waanzinnig mooie palette! De lipstick staat zo mooi bij je…..
  De fuchsia en knalroze teinten passen perfect bij jou.
  Nu maar snel even de palette shoppen ;-)

  Fijn weekend

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 november 2013 at 13:23

   Ik ben ook alvast aan het zoeken naar een kleur lipstick ‘los’ precies zoals de fuchsiatint in dit palette, dat ik die alvast heb voor als het palettevakje leeg is. Dankje!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.