Beauty

NYC Smooth Skin perfecting primer & 5-in-1 BB crème

22 november 2013

NYC-smooth-skin-perfecting-primer-bb-creme-1
Onlangs zijn er enkele nieuwe producten uitgekomen van het budget make-up merk NYC, namelijk de Smooth Skin perfecting primer en de Smooth Skin BB crème 5-in-1. Aangezien ik echt een enorme sucker ben voor make-upproducten die een perfecte basis beloven te creëren, kon ik het niet laten om deze producten eens even goed uit te gaan testen. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, reviews, swatches en natuurlijk ook een voor- en nafoto op mijn gezicht.

NYC-smooth-skin-perfecting-primer-bb-creme-2 NYC-smooth-skin-perfecting-primer-bb-creme-3
NYC Smooth Skin perfecting primer 30ml, €3,49
Deze primer breng je aan na je dagelijkse gezichtsverzorging en voor je make-up. Het legt een zacht en comfortabel laagje op je huid waardoor je make-up gemakkelijker aan te brengen is, een mooiere finish krijgt en langer blijft zitten. Voor mij is een goede gezichtsprimer dan ook onmisbaar in een volledige make-up. Deze variant van NYC is wel echt meer geschikt voor de normale tot droge huidjes, aangezien de primer verzorgend aanvoelt op de huid en er lichtreflecterende deeltjes in zitten.

Je hebt maar een klein beetje nodig en hij trekt prettig in. Dit is zeker een primer zonder olie-achtig/siliconen gevoel op de huid. Voor mijn drogere huid best een fijne primer, alleen vind ik hem door de glow (lichtreflecterende deeltjes) die hij achterlaat wel fijner om te gebruiken in combinatie met een mattere foundation en/of poeder omdat het glanseffect anders in zonlicht of feller licht wat teveel kan zijn – een beetje zoals het Twilight vampieren effect – wat je liever vermijden wil..

NYC-smooth-skin-perfecting-primer-bb-creme-4 NYC-smooth-skin-perfecting-primer-bb-creme-5
NYC Smooth Skin BB crème 5-in-1 30ml, €3,99
De BB Creams zijn de afgelopen jaren niet aan te slepen geweest en er blijven maar steeds nieuwe versies uitkomen van zowel budget-, als drugstore en high-end merken. Deze variant van NYC belooft een poriënverkleinend, egaliserend, gladmakend en stralend effect in één beweging. Klinkt goed! De BB crème is verkrijgbaar in 2 kleuren (001 light en 002 medium) waarvan je hierboven de lichtste kleur ziet. Gelukkig is deze licht genoeg voor mijn huid, maar dat heeft er ook zeker mee te maken dat deze BB crème een wel erg lichte dekking heeft. Ik ben normaal meer fan van minstens een mediumdekkend product, dus dit was even een omschakeling. Maar als jij niet al teveel onzuiverheden en vlekjes te verbergen hebt dan kan deze BB cream zeker iets voor jou zijn.

Na het aanbrengen voelt de BB crème comfortabel aan, blijft de kleur hetzelfde en is de finish semimatte te noemen. Blijf alleen niet te lang wrijven, want dan gaat de BB cream helaas rullen en krijg je allemaal rolletjes lichtbruine crème op je huid. Niet zo heel erg charmant, aangezien je overdag ook nog wel eens aan je gezicht zit en je dit dan niet in de gaten hebt.. Wellicht heeft dit te maken met de combinatie met mijn drogere huid, maar vanwege de transparante dekking en dit ‘rullen’ is dit product voor mij persoonlijk geen aanrader.

NYC-smooth-skin-perfecting-primer-bb-creme-6
Links zie je mijn gezicht helemaal zonder make-up en rechts zie je mijn gezicht met de primer en de BB crème aangebracht. Zoals je ziet is de kleur zeker goed te noemen voor mijn lichte huid en lijkt het geheel ook zeker iets egaler (het rood langs mijn neusvleugels en de roodheid in de vlekjes rond mijn kin lijken ‘zachter’ en minder op te vallen), maar in het geheel is de dekking echt te licht te noemen zodat ik er prettig mee naar buiten zou gaan zeg maar.

Beide NYC Smooth Skin producten zijn exclusief bij Kruidvat te koop.

Heb jij ervaring met producten van NYC? Spreken deze primer en BB crème jou aan om eens te gaan proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Paola
  Reply Paola 3 december 2013 at 07:54

  Ziet er goed uit! Zelf ben ik kort geleden blij verrast voor de foundation van hun. Ook zeker het proberen waard!

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 23 november 2013 at 12:56

  Heb nog geen ervaring met NYC producten maar ik ga zeker even op zoek naar de primer!

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 22 november 2013 at 15:49

  Die primer lijkt me wel iets hebben omdat ik zelf best wel een droge huid heb. De BBcream laat ik links liggen, wel fijn dat ie geschikt is voor de lichtere huid types. Ik zal verder blijven zoeken naar “de” perfecte BBcream die licht van kleur, medium dekt en geschikt is voor de droge huid.

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 22 november 2013 at 13:22

  Goedkoop wordt hier duurkoop. Zonde van het geld. Fijne review!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 22 november 2013 at 11:35

  De primer lijkt mij wel fijn, hier heb ik al meerdere positieve verhalen over gehoord. Persoonlijk gaat mijn voorkeur meer uit naar meer dekking in een foundation/BB cream etc. dus ik zal de BB cream zelf laten liggen, maar wel fijn dat ze ook een lichte kleur hebben.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 22 november 2013 at 09:14

  Voor mij is de dekking ook iets te licht helaas, wel een goede kleur!

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 22 november 2013 at 06:18

  Fijne producten!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 november 2013 at 04:49

  Dat ziet er heel goed uit! Je ziet het resultaat heel goed!

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 22 november 2013 at 04:36

  ziet er goed uit, vooral de voor en na foto zie je goed verschil

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 22 november 2013 at 00:17

  Oeh die is vrij ideaal voor bleke huidjes inderdaad :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.