Beauty

Skincare challenge #1 | Biodermal & Avène

19 november 2013

biodermal-avene-november-2013-1
Ik vertelde jullie in het Sabon Ocean Secrets artikel al dat ik met een nieuwe skincare routine zou gaan beginnen en vandaag vertel ik over de ‘basis’ producten die ik ga gebruiken hiervoor, morgen een artikel over de meer ‘specifieke’ producten die ik hieraan toevoeg. Mijn huid is door de wisselende zwangerschapshormonen en door het wisselen van de seizoenen namelijk een beetje van slag en ik ga daarom een skincare challenge aan om mijn huid een flinke oppepper te geven en hopelijk weer helemaal zacht, soepel, minder droog en een stuk egaler de winter door te krijgen. Kijk mee naar de zachte producten van Biodermal en Eau thermale Avène die de basis zullen zijn van mijn nieuwe routine.

Om te reinigen ga ik gebruik maken van de volgende drie producten:

Biodermal oog make-up remover 125ml, €9,10
Een 2-fasen reiniger die je voor gebruik even moet schudden en belooft om zelfs waterproof make-up te verwijderen zonder een vettig laagje achter te laten en ook geschikt is voor gevoelige ogen.

Biodermal reinigingsmilk 200ml, €10,15
Een milde reiniger die de huid niet alleen reinigt maar tegelijkertijd ook hydrateert. Ik zal dit product elke ochtend en avond gaan gebruiken om mijn gezicht te reinigen. Dit product is zeepvrij en bevat onder andere Vitamine A, vitamine C en vitamine E.

Eau thermale Avène micellaire lotion 200ml, €15,50
Als laatste stap in mijn gezichtsreiniging zal ik ’s ochtends en ’s avonds deze lotion van Avène gaan gebruiken. Deze lotion reinigt, verzacht en kalmeert de huid.

biodermal-avene-november-2013-2
Overdag zal ik deze twee verzorgingsproducten gaan gebruiken:

Eau thermale Avène soothing hydrating serum 30ml, €24,50
Dit verzachtende en luchtige serum zorgt voor een langdurige hydratatie die de huid voedt en verzacht. Dit product zit niet standaard in het assortiment van Avène bij Mediq Apotheek, maar ze kunnen dit product altijd bestellen voor je.

Biodermal P-CL-E fluïde 50ml, €23,90
Een niet-vette variant van de bekende P-CL-E crème die je met een drogere huid goed overdag kan dragen. De crème is speciaal bedoeld voor de drogere, geïrriteerde en/of onrustige huid die wel wat extra’s kan gebruiken. Het zou droge plekjes, schilfertjes, rode vlekjes, littekentjes en een onrustige huid weer helemaal in balans brengen.

Zoals je ziet is deze basis heel erg zacht en mild voor de huid en dat is ook wel nodig, vind ik persoonlijk, als tegenhanger voor de specifieke producten die ik hiernaast zal gaan gebruiken waar ik jullie morgen meer over zal vertellen. Mocht ik overdag echt veel buiten zijn dan zal ik er ook nog een product met een SPF50 aan toevoegen. Hoe mijn huid er op dit moment aan toe is? Onrustig, snel vlekkerig, droog, op sommige plekken wat schilferig en rond mijn kingebied heb ik weer regelmatiger last van onzuiverheden en hierdoor rode vlekjes waardoor dit gebied er onrustig uit ziet. In het artikel over de NYC BB Crème van vorige week zie je een goede foto zonder make-up om een beeld te krijgen van wat ik bedoel.

Sommige producten heb ik in het verleden al eens gebruikt en anderen zijn weer helemaal nieuw voor me. Ik ben dus heel benieuwd wat deze combinatie aan producten met mijn huid zal doen, helemaal in combinatie met de aanvullende producten die ik morgen zal laten zien. I’m in for the challenge!

Heb jij ervaring met producten van Biodermal en/of Avène? Verander jij wel eens compleet van skincare routine als uitdaging?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 20 november 2013 at 10:35

  Ps de laatste link werkt niet naar het NYC BB crème artikel.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 november 2013 at 11:01

   Oops! Thanks voor het melden, dit artikel staat namelijk opnieuw ingepland voor vrijdag :)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 20 november 2013 at 10:34

  Ik heb van Biodermal een foam gebruikt (reiniging) speciaal voor de gevoelige huid. Maar dat was geen succes. Kreeg daar een enorm droge huid van. Er bleek ook SLS in te zitten :(

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 19 november 2013 at 21:35

  Avène is echt zo’n fijn merk hé! Het serum gebruik ik nu ook, zo kalmerend!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 november 2013 at 08:33

   Jaaa! Je voelt je huid bijna letterlijk een zucht van verlichting geven :))

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 19 november 2013 at 20:37

  Deze producten spreken mij aan, momenteel gebruik ik nivea pure en natural.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 19 november 2013 at 16:54

  Klinkt niet slecht. Mijn huid reageert niet vaak overgevoelig, maar om mijn make-up te verwijderen heb ik toch het liefst iets dat zo zacht mogelijk is.

 • Avatar van kelly jaspers
  Reply kelly jaspers 19 november 2013 at 15:02

  ik heb een erg gevoelge huid dus deze producten spreken wel aan!
  leuke post!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 19 november 2013 at 11:00

  Ik herken jouw huidcellen zo goed, sinds de weersomslag heb ik dezelfde problemen. Sinds een weekje heb ik ook de biodermal fluïde in gebruik, en mijn huid knapt zienderogen op. Ik ben heel benieuwd naar jouw specifieke producten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 november 2013 at 11:02

   Ik ben nu eind vorige week met deze nieuwe routine gestart en vind de P-CL-E fluïde voor overdag ook al erg fijn, zeker in combinatie met het Avène serum. Nu al geen droge en trekkerige huid meer gedurende de dag (maar dat heeft ook vast te maken met de specifieke producten die ik ernaast gebruik). Fijn! :)

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 19 november 2013 at 09:53

  soms vind ik het fijn om het hele roer om te gooien en allemaal andere producten te gebruiken

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 november 2013 at 08:41

  Ik ken deze producten niet en vindt dit er heel goed uitzien.
  Fijn dat er reinigingsproducten zijn voor de onrustige huid!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 november 2013 at 09:48

   Ik ben sowieso een groot voorstander van zachte reinigingsproducten en merken als Biodermal, La Roche-Posay en Eau thermale Avène zijn hier erg goede voorbeelden voor :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.