Eten & drinken Media

Boekentips | Feelgood food, Koffie verkeerd & De IJzerkoning

23 december 2013

boekentips-december-2013-1
Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie een paar leuke boekentips gaf, maar vandaag heb ik weer 3 verschillende boeken die ik graag als tip mee wil geven. Leuk voor jezelf om te lezen in deze donkere wintermaanden, maar ze maken natuurlijk ook een erg leuk last-minute kerstcadeau. De boeken zijn weer uit verschillende categorieën zodat er voor ieder wat wils tussen zit, en ook aan de kookliefhebbers is gedacht. Kijk mee voor meer informatie over het Feelgood Food kookboek, De IJzerkoning van Julie Kagawa en Koffie verkeerd van Elsbeth Witt.

boekentips-december-2013-14 boekentips-december-2013-15
Feelgood Food
Dit kookboek is tot stand gekomen tijdens een brainstormsessie voor het goede doel Free a Girl, wat ernaar streeft om meisjes te bevrijden uit de prostitutie, op te vangen, te rehabiliteren en daders te laten vervolgen. De volledige opbrengst gaat naar Free a Girl.

Dit kookboek bevat 30 heerlijke recepten van over de hele wereld die zijn samengesteld door tv-kok Mathijs Vrieze in samenwerking met de Free a Girl ambassadeurs zoals Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel, Jim Bakkum, Wesley Sneijder, Froukje de Both, Vivian Reijs, John Ewbank, Glennis Grace en Bettina Holwerda-Bakkum.

Het Feelgood Food kookboek telt 91 pagina’s en is verkrijgbaar voor €16,95. ISBN 9789081657938

boekentips-december-2013-12
Koffie verkeerd – Elsbeth Witt
“Laura weet precies hoe haar toekomstige vriend eruit zal zien: hij heeft blonde krullen en blauwe ogen. Dat bespreekt ze zo vaak mogelijk met haar vriendin Iris, die net als Laura bij de koffiebar Barista! werkt. En toch raakt ze compleet in de war van een donkere man met bruine ogen die bij Barista! koffie komt halen. Ze zou toch niet ineens op een heel ander type vallen? En is deze mysterieuze man misschien echt de ware?”

Koffie verkeerd is het eerste deel van de Barista!-serie en ook de vervolgen ‘Zoete inval’ en ‘Troost’ zijn al verkrijgbaar. Koffie verkeerd is zo’n chicklit van het type dat wellicht niet heel erg verrassend is, maar wel heel erg lekker wegleest, een lach op je mond veroorzaakt en perfect is voor een cocoon-avondje op de bank. Koffie verkeerd van Elsbeth Witt telt 206 pagina’s, is uitgebracht door Xander Uitgevers en is verkrijgbaar voor een introductieprijs van €9,95. ISBN 9789401601825

boekentips-december-2013-13
De IJzerkoning (The Iron Fey) – Julie Kagawa
“Over minder dan 24 uur word ik zestien. Sweet sixteen zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem…  Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: “Meghan Chase, we komen je halen…” Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nooit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad.”

Dit boek is het eerste deel van een reeks die uit 4 delen bestaat (opvolgend zijn De IJzerprinses, De IJzerkoningin en De IJzerprins) en het geheel is ook in een cadeaubox verkrijgbaar voor €29,95. Als je fan bent van young adult boeken die makkelijk weglezen en daarnaast een voorliefde hebt voor avontuurlijke verhalen vol verrassende elementen en vreemde wezens, dan is dit echt iets voor jou. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de andere boeken uit deze reeks en een boekverfilming van het complete verhaal lijkt me ook erg leuk! De IJzerkoning van Julie Kagawa telt 382 pagina’s, is uitgebracht door Harlequin en is verkrijgbaar voor €9,95. ISBN 9789034755827

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Joanydvv
  Reply Joanydvv 24 december 2013 at 12:34

  Koffie Verkeerd zou ik ook nog heel graag willen lezen. De IJzerkoning heb ik al gelezen, maar je hebt helemaal gelijk dat het een aanrader is voor fans van YA boeken. Onlangs is trouwens ook het eerste boek van de nieuwe reeks van Julie Kagawa verschenen. Het eerste deel heet ‘Onsterfelijk’. Ik heb het al in huis, maar moet er nog in beginnen.
  Ben een beetje bang dat dat weer een typische vampierroman wordt.

 • Avatar van Melike
  Reply Melike 23 december 2013 at 19:02

  Oeh, de ijzerkoning is interesting..

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 23 december 2013 at 16:17

  Koffie verkeerd klinkt erg leuk!

 • Avatar van Kimberly
  Reply Kimberly 23 december 2013 at 14:38

  Koffie verkeerd wil ik nog wel eens lezen, ik heb Zoete inval gelezen en vond die best leuk! :D

  • Avatar van ella
   Reply ella 27 december 2013 at 18:12

   Apart, want Zoete Inval is nog helemaal niet verschenen… Die is Elsbeth nu aan het schrijven… Feiten checken voor je onzin plaatst.

   • Avatar van Kimberly
    Reply Kimberly 27 december 2013 at 19:25

    Ik heb even in mijn boekenkast gekeken en heb een boek zoete inval wel degelijk gelezen maar zie net dat het van andere schrijfster is, Alice J. Wisler. Geen kwestie van onzin, heb gewoon de schrijfsters door de war, dat kan gebeuren toch :-) lees zoveel boeken dat ik door de boeken de schrijvers soms niet meer zie en alleen de titels herken.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 23 december 2013 at 14:36

  Die boeken lijken mij echt mooi

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 december 2013 at 14:26

  De boeken lijken me heel mooi om te lezen!
  Ik lees overal over het boek ‘Barista’. Die wil ik lezen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.