Beauty

Clarisonic Plus voor lichaam en gezicht

18 december 2013

clarisonic-plus-review-1
Dat ik een grote fan ben van de Clarisonic voor het gezicht, dat hebben jullie al meerdere keren kunnen lezen en zien hier op Curvacious.nl. Ik werd daarom ook helemaal enthousiast toen de Clarisonic ook in Nederland verkrijgbaar werd en nu is de Clarisonic Plus ook verkrijgbaar. Deze variant is geschikt voor zowel het lichaam èn je gezicht, zodat je elk deel van je lichaam de speciale reiniging kan laten ondergaan voor een mooiere, zachte en schone huid. Is deze Clarisonic Plus een toevoeging als je de Clarisonic Mia2 al hebt en welke variant raad ik persoonlijk aan als je er nog geen hebt maar twijfelt? Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn mening.

clarisonic-plus-review-2clarisonic-plus-review-3
Hierbij de voordelen van het gebruik van de Clarisonic nog even opgesomd:

– het borsteltje vibreert niet en draait niet, het maakt een oscillerende (heen-en-weer-beweging) die zachter is voor de huid
– er zijn voor het gezicht verschillende opzetborsteltjes voor verschillende huidtypes verkrijgbaar
– de haartjes van de borstels zijn afgerond en zacht voor de huid
– de haartjes nemen minder vocht op en drogen snel (hygiënisch) en behouden hun flexibiliteit zodat je er langer plezier van hebt
– het verwijdert onzuiverheden, stofdeeltjes, make-up en oppervlakkige dode huidcellen
– het stimuleert de doorbloeding, verstevigt de huid en stimuleert de collageen aanmaak
– het zorgt voor minder opvallende poriën, een heldere teint, een gladdere structuur,
– de Clarisonic is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huidjes
– de Clarisonic reinigt je huid 6x beter dan wanneer je enkel je handen/vingers gebruikt
– het apparaat is waterdicht en kan dus onder de douche of in bad gebruikt worden.

Tip: de lichaamsborstel past wel op het Mia2 model, maar werkt dan niet. Je hebt hiervoor dus wel echt het Plus model nodig. Dit bespaart je wellicht het aanschaffen van een lichaamsborstel die je erna niet kan gebruiken..

clarisonic-plus-review-4
De Clarisonic Plus heeft voor het gezicht 3 verschillende standen (laag, normaal en hoog) die allemaal 1 minuut duren en zodra je de lichaamsborstel erop klikt heb je voor je lichaam 2 verschillende standen (oscillerend en pulserend) die beide 3 minuten duren. Zo kan je de behandeling altijd aanpassen aan wat jij fijn vindt.

Een groot voordeel voor mij persoonlijk vind ik dat je de Clarisonic met alle reinigingsproducten kan gebruiken die je maar wil. Ik kies met mijn drogere en gevoeligere huid hierbij het liefst voor crèmige reinigingsproducten en vind hem voor mijn gezicht ook heerlijk om te gebruiken met een hydraterend crèmemasker voor een superzacht gezichtje.

Let wel op dat je het apparaat zijn werk moet laten doen en niet teveel druk zet of mee gaat draaien, dit is absoluut niet nodig. De Clarisonic verwijdert oppervlakkige losse dode huicellen, maar voor een dieptereiniging kan je het apparaat voor zowel je lichaam als je gezicht met een mild scrubproduct gebruiken. Let wel op dat dit zorgt voor een flink goede scrubbeurt, maar wellicht is dat mijn persoonlijke ervaring omdat ik een drogere en gevoeligere huid heb.

Ik gebruik het apparaat met de lichaamborstel zelf niet voor mijn hele lichaam, maar meer voor de plekken die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken zoals de bovenarmen waarop ik wat last heb van keratosis pilaris, mijn hielen, ellebogen en knieën die droger en ruwer zijn, mijn decolleté etc. Ik wissel deze plekken gewoon elke douchebeurt af zodat ik met de 3-minuten-timer meer dan genoeg tijd heb. Mocht je zelf last hebben van een onzuivere huid op bijvoorbeeld de (boven)rug dan kan je de Clarisonic hier ook goed voor gebruiken.

clarisonic-plus-review-5
Als ik nog geen Clarisonic zou hebben dan zou ik zeker voor de Plus variant kiezen, omdat de lichaamsborstel voor mij persoonlijk zeker een voordeel heeft en ik op de delen waar ik hem gebruik al snel verbetering merkte. Ik heb mijn vorige variant opzij gelegd en deze vervangen in de badkamer, altijd handig en klaar voor gebruik wanneer ik maar wil. De Clarisonic Plus is wel iets zwaarder dan de Clarisonic Mia2, maar hij ligt alsnog prettig in de hand. Het opladen hoeft trouwens verbazingwekkend weinig te gebeuren, fijn!

De Clarisonic Plus is verkrijgbaar bij geselecteerde filialen van ICI Paris XL en kost €225,00. In het pakket zitten de volgende producten:
– Clarisonic Plus
– oplader
– sensitive borstelkop voor het gezicht
– lichaamsborstelkop
– refreshing gel cleanser voor het gezicht van 30ml
refining skin polish voor het lichaam van 60ml.

Heb jij ervaring met de Clarisonic of ben je er benieuwd naar deze eens uit te proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marjan
  Reply Marjan 30 december 2015 at 11:50

  Jaaaaaa ik heb m gekocht.
  Wat een fijn apparaat zeg! Ik kan niet meer zonder.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 december 2015 at 21:25

   Leuk dat jij ook zo enthousiast bent!

 • Avatar van BeautyblogLaura.
  Reply BeautyblogLaura. 19 december 2013 at 12:04

  Ik wil het zoo graaf! xx

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 18 december 2013 at 11:56

  Ik wordt echt heel erg blij van je review, maar ik was al verliefd na de vergelijkingsvideo van Cynthia (MissLipgloss) met de Clarisonic Mia 2 en de Philips VisaPure.
  De prijs van de Clarisonic plus vind ik overigens te duur, ik vind 150€ al best duur. Maar dan liever €50 minder en dan kiezen voor de Mia2!
  De Mia 2 kan je ook onder de douche gebruiken als het goed is, dus maakt verder niet zo ontzettend veel verschil.
  Maar top review weer.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 18 december 2013 at 11:46

  Lijkt me een heerlijk apparaat om mee te reinigen. Het is wel even een uitgave. Als je de eerste versie nog niet hebt, is deze wel heel erg handig! Ik heb er alleen geen geld voor voorlopig jammer genoeg. Wie weet volgend jaar een keer.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 december 2013 at 00:13

  Ik wil dit zo graag maar helaas houdt de prijs me tegen!
  Het er geweldig uit…. Goed om mijn huid mee te reinigen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.