Huis & interieur Mama & Kind Persoonlijk

Personal | De babykamer + shoppingtips

29 december 2013

babykamer shoppingtips 13 - Personal | De babykamer + shoppingtips
Alweer een tijdje geleden liet ik op Instagram een foto zien van een deel van de babykamer en sindsdien heb ik regelmatig de vraag gekregen of ik misschien wat meer van het kamertje wil laten zien. Als trotste mama-to-be vind ik dit natuurlijk enorm leuk om te delen, dus vandaag laat ik wat meer van de babykamer zien en deel ik tegelijkertijd nog een paar leuke shoppingtips voor andere mommy-to-be’s of voor als je op zoek bent naar een kraamcadeautje voor iemand anders.

babykamer shoppingtips 3 - Personal | De babykamer + shoppingtipsbabykamer shoppingtips 2 - Personal | De babykamer + shoppingtipsbabykamer shoppingtips 4 - Personal | De babykamer + shoppingtipsbabykamer shoppingtips 1 - Personal | De babykamer + shoppingtipsbabykamer shoppingtips 8 - Personal | De babykamer + shoppingtips
We hebben ervoor gekozen om de babykamer qua basis zoals de vloer, gordijnen en wanden hetzelfde te houden als door de rest van het huis. Dit is namelijk iets wat we alle twee erg prettig vinden, het zorgt namelijk voor een fijne rust als je door ons appartement loopt. De babykamer is de grootste slaapkamer in huis geworden omdat dit de kamer met de fijnste sfeer is en een prettige lichtinval heeft. Daarnaast is dit natuurlijk ook erg praktisch omdat we er zo een fijne loveseat op kwijt konden waarop ik aan het begin de nachtvoedingen kan geven en wat daarna als fijne voorleesstoel en dergelijke gebruikt kan worden. Ook is er zo lekker wat ruimte over om speelgoed op kwijt te kunnen en waar ons kindje in de toekomst lekker de ruimte heeft om te kunnen spelen.

Door het hele huis hebben we qua meubels een combinatie tussen donkerbruin/zwarte en witte meubels gecombineerd met eikenhouten en teakhouten accessoires en dit wilden we ook weer terug laten komen in de babykamer. Vandaar een wit houten bedje, een groot donkerbruin/zwart dressoir als kledingkast en commode en er staat tegen de andere wand nog een donkerbruine/zwarte ladekast voor dekens, speelgoed etc. Lekker veel opbergruimte!

Om wat roze terug te laten komen hebben we gekozen voor een roze fluffy vloerkleed onder het bedje en de loveseat wat niet alleen erg girly en knus staat, maar hopelijk ook zorgt voor wat geluidsdemping naar de buren toe. Het appartement is eigenlijk totaal niet gehorig, maar een beetje meedenken voor je naaste buren lijkt me wel zo sociaal :)

Aan de muur hangt een Bambi-hertenhoofd (H&M Home) met roze strik, een zeepketting in poederige kleuren, een houten plankje en aan de andere kant boven de ladekast hangt nog een plank aan de muur met alvast enkele babyboekjes en voorleesboeken erop. Hiernaast staat trouwens ook het badje op standaard. Boven het aankleedkussen hangt een leuk mobiel van 3 Sprouts met pauwtjes erin. Zo cute!

We wilden een niet al-te-roze kamer, maar het geheel is toch erg meisjesachtig geworden door de accessoires, kleuren van dekentjes, aankleedkussenhoes etc. We zijn er zelf in ieder geval helemaal trots op ♥

babykamer shoppingtips 10 - Personal | De babykamer + shoppingtipsbabykamer shoppingtips 11 - Personal | De babykamer + shoppingtipsbabykamer shoppingtips 12 - Personal | De babykamer + shoppingtips
In de hoop dat we er veel plezier van zullen gaan hebben hebben we bovenstaande Wallaboo Baby Wrapper in huis gehaald (kan je gebruiken in de maxi cosi, kinder/wandelwagen als voetenzak, maar ook als speelkleedje en om je kindje lekker in in te pakken voor fijne knuffel- en schootmomentjes). En omdat het ons beide heerlijk lijkt om het kindje met ons mee te dragen kochten we ook alvast de Stokke MyCarrier draagzak waar we hopelijk heel wat jaartjes plezier mee gaan hebben.

De box met de Nijntje muziekmobiel erboven staat natuurlijk in de woonkamer en niet in de babykamer. Aan de box hebben we een lekkere grote boxzak gehangen waar veel speelgoed in past. Zoals je merkt: we houden wel van een beetje orde en een opgeruimd huis. Natuurlijk mag je zien dat er geleefd wordt en zal er met een kleine in huis echt wel het een-en-ander rondslingeren, maar een opgeruimd huis geeft ons beide veel rust en dat leeft wel net zo prettig.

De sterren op de deur van de babykamer zijn gemaakt van materiaal waar je met krijtjes op kan schrijven, daar komt straks natuurlijk haar naam op te staan ^^

Qua shoppingtips wil ik heel erg graag de volgende (web)winkels meegeven:
HEMA (basisproducten voor de uitzet maar ook erg leuke kleertjes)
fonq (o.a. leuke en handige accessoires van de minder bekende, maar o zo leuke merken)
Prenatal (basisproducten voor de uitzet, maar ook kleertjes en speelgoed)
Babydump (eigenlijk zo’n beetje alles voor de uitzet, kleding, speelgoed etc. tegen goede prijzen)
H&M (niet alleen leuke kleertjes, maar ook op de Home afdeling veel leuks)
Zara (ook weer leuke kleertjes, maar ook interieurspulletjes voor de babykamer)
Bol.com (steeds meer babyspullen, speelgoed, accessoires etc. handig alles bij één webwinkel)
IKEA (tsjah, die kan niet ontbreken voor meubels en handigheidjes).

babykamer shoppingtips 14 - Personal | De babykamer + shoppingtips
En.. als laatste (voor nu dan) wil ik nog één heel erg leuke shoppingtip meegeven als het gaat om babyschoentjes, namelijk de Shoenies Facebookpagina. Het is een soort van webwinkel via Facebook waarop veel leuke schoentjes, kleding en accessoires voorbij komen en je kan gewoon reageren of een berichtje sturen als je iets ziet wat je graag zou willen hebben. Zo kon ik geen keuze maken en ging ik voor bovenstaande 4 paar schoentjes. Cute! Dit zijn wel echt pre-walking-shoes zeg maar, omdat ze niet echt een verstevigde zool/hiel hebben. Maar voor in huis, de wandelwagen etc. als het kindje nog niet kan lopen wel erg schattig.

Zo, dat is een flink artikel geworden! Ik kan uit enthousiasme nog langer door gaan en leuke tips en foto’s delen, maar mocht je nog meer specifieke dingen willen weten en/of zien dan mag je hier natuurlijk altijd om vragen.

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 28 januari 2014 at 00:56

  Whaaah die schoentjes <3 En wat fijn zeg zo'n ruime kamer! Dat miste ik heel erg in de kamer van Dion, een fijne stoel waar je in kunt zitten met voeden, of voorlezen of gewoon simpel in kunt zitten om je slapende baby te beworden ^^ Mooie kamer en spulletjes. Zelf vond ik het babypark in Kesteren heul heul erg fijn.

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 17 januari 2014 at 10:53

  Wat een mooi kamertje is het, echt prachtig! Rammelende eierstokken alert, haha!
  Dat donkerbruine hout in combinatie met wit is ook echt mooi, ik houd van allebei de dingen, maar als combinatie had ik het nog nooit bedacht, leuk!
  Laat je het kamertje al aan iedereen zien?
  Misschien had iemand het al gezegd, maar wie weet is het ook leuk om een newborn shoot te doen, komen vaak leuke en mooie foto’s uit, plus, ik denk dat wij allemaal graag overspoeld worden met baby foto’s, hihi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2014 at 11:16

   Wat een leuke reactie, dankjewel! Het kamertje mag bekeken worden door iedereen die langskomt, is voor niemand ‘geheim’ aangezien iedereen ook het geslacht al weet. Een newborn shoot gaat er zeker aankomen, superleuk voor ‘later’ ook natuurlijk ♥

   • Avatar van Anne
    Reply Anne 18 januari 2014 at 09:49

    Stiekem word ik nu al benieuwd naar de foto’s van de newborn shoot, haha. Ik hoop heel erg dat je er hier wat van wilt delen als het zover is!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 18 januari 2014 at 15:16

     Natuurlijk zullen er ook enkele foto’s gedeeld worden, leuk juist om ook af en toe persoonlijke dingen te delen :)

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Huis & interieur, Mama & Kind, Persoonlijk
dotalicious kwijlies dottie 2 - Babytip | Dotties en Kwijlies
Babytip | Dotties en Kwijlies

Sinds ik zwanger ben is er een hele nieuwe wereld voor me opengegaan en kom ik met meer en meer...

Close