Huis & interieur Mama & Kind Persoonlijk

Personal | De babykamer + shoppingtips

29 december 2013

babykamer-shoppingtips-13
Alweer een tijdje geleden liet ik op Instagram een foto zien van een deel van de babykamer en sindsdien heb ik regelmatig de vraag gekregen of ik misschien wat meer van het kamertje wil laten zien. Als trotste mama-to-be vind ik dit natuurlijk enorm leuk om te delen, dus vandaag laat ik wat meer van de babykamer zien en deel ik tegelijkertijd nog een paar leuke shoppingtips voor andere mommy-to-be’s of voor als je op zoek bent naar een kraamcadeautje voor iemand anders.

babykamer-shoppingtips-3 babykamer-shoppingtips-2 babykamer-shoppingtips-4 babykamer-shoppingtips-1 babykamer-shoppingtips-8
We hebben ervoor gekozen om de babykamer qua basis zoals de vloer, gordijnen en wanden hetzelfde te houden als door de rest van het huis. Dit is namelijk iets wat we alle twee erg prettig vinden, het zorgt namelijk voor een fijne rust als je door ons appartement loopt. De babykamer is de grootste slaapkamer in huis geworden omdat dit de kamer met de fijnste sfeer is en een prettige lichtinval heeft. Daarnaast is dit natuurlijk ook erg praktisch omdat we er zo een fijne loveseat op kwijt konden waarop ik aan het begin de nachtvoedingen kan geven en wat daarna als fijne voorleesstoel en dergelijke gebruikt kan worden. Ook is er zo lekker wat ruimte over om speelgoed op kwijt te kunnen en waar ons kindje in de toekomst lekker de ruimte heeft om te kunnen spelen.

Door het hele huis hebben we qua meubels een combinatie tussen donkerbruin/zwarte en witte meubels gecombineerd met eikenhouten en teakhouten accessoires en dit wilden we ook weer terug laten komen in de babykamer. Vandaar een wit houten bedje, een groot donkerbruin/zwart dressoir als kledingkast en commode en er staat tegen de andere wand nog een donkerbruine/zwarte ladekast voor dekens, speelgoed etc. Lekker veel opbergruimte!

Om wat roze terug te laten komen hebben we gekozen voor een roze fluffy vloerkleed onder het bedje en de loveseat wat niet alleen erg girly en knus staat, maar hopelijk ook zorgt voor wat geluidsdemping naar de buren toe. Het appartement is eigenlijk totaal niet gehorig, maar een beetje meedenken voor je naaste buren lijkt me wel zo sociaal :)

Aan de muur hangt een Bambi-hertenhoofd (H&M Home) met roze strik, een zeepketting in poederige kleuren, een houten plankje en aan de andere kant boven de ladekast hangt nog een plank aan de muur met alvast enkele babyboekjes en voorleesboeken erop. Hiernaast staat trouwens ook het badje op standaard. Boven het aankleedkussen hangt een leuk mobiel van 3 Sprouts met pauwtjes erin. Zo cute!

We wilden een niet al-te-roze kamer, maar het geheel is toch erg meisjesachtig geworden door de accessoires, kleuren van dekentjes, aankleedkussenhoes etc. We zijn er zelf in ieder geval helemaal trots op ♥

babykamer-shoppingtips-10 babykamer-shoppingtips-11 babykamer-shoppingtips-12
In de hoop dat we er veel plezier van zullen gaan hebben hebben we bovenstaande Wallaboo Baby Wrapper in huis gehaald (kan je gebruiken in de maxi cosi, kinder/wandelwagen als voetenzak, maar ook als speelkleedje en om je kindje lekker in in te pakken voor fijne knuffel- en schootmomentjes). En omdat het ons beide heerlijk lijkt om het kindje met ons mee te dragen kochten we ook alvast de Stokke MyCarrier draagzak waar we hopelijk heel wat jaartjes plezier mee gaan hebben.

De box met de Nijntje muziekmobiel erboven staat natuurlijk in de woonkamer en niet in de babykamer. Aan de box hebben we een lekkere grote boxzak gehangen waar veel speelgoed in past. Zoals je merkt: we houden wel van een beetje orde en een opgeruimd huis. Natuurlijk mag je zien dat er geleefd wordt en zal er met een kleine in huis echt wel het een-en-ander rondslingeren, maar een opgeruimd huis geeft ons beide veel rust en dat leeft wel net zo prettig.

De sterren op de deur van de babykamer zijn gemaakt van materiaal waar je met krijtjes op kan schrijven, daar komt straks natuurlijk haar naam op te staan ^^

Qua shoppingtips wil ik heel erg graag de volgende (web)winkels meegeven:
HEMA (basisproducten voor de uitzet maar ook erg leuke kleertjes)
fonq (o.a. leuke en handige accessoires van de minder bekende, maar o zo leuke merken)
Prenatal (basisproducten voor de uitzet, maar ook kleertjes en speelgoed)
Babydump (eigenlijk zo’n beetje alles voor de uitzet, kleding, speelgoed etc. tegen goede prijzen)
H&M (niet alleen leuke kleertjes, maar ook op de Home afdeling veel leuks)
Zara (ook weer leuke kleertjes, maar ook interieurspulletjes voor de babykamer)
Bol.com (steeds meer babyspullen, speelgoed, accessoires etc. handig alles bij één webwinkel)
IKEA (tsjah, die kan niet ontbreken voor meubels en handigheidjes).

babykamer-shoppingtips-14
En.. als laatste (voor nu dan) wil ik nog één heel erg leuke shoppingtip meegeven als het gaat om babyschoentjes, namelijk de Shoenies Facebookpagina. Het is een soort van webwinkel via Facebook waarop veel leuke schoentjes, kleding en accessoires voorbij komen en je kan gewoon reageren of een berichtje sturen als je iets ziet wat je graag zou willen hebben. Zo kon ik geen keuze maken en ging ik voor bovenstaande 4 paar schoentjes. Cute! Dit zijn wel echt pre-walking-shoes zeg maar, omdat ze niet echt een verstevigde zool/hiel hebben. Maar voor in huis, de wandelwagen etc. als het kindje nog niet kan lopen wel erg schattig.

Zo, dat is een flink artikel geworden! Ik kan uit enthousiasme nog langer door gaan en leuke tips en foto’s delen, maar mocht je nog meer specifieke dingen willen weten en/of zien dan mag je hier natuurlijk altijd om vragen.

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Yasmin
    Reply Yasmin 28 januari 2014 at 00:56

    Whaaah die schoentjes <3 En wat fijn zeg zo'n ruime kamer! Dat miste ik heel erg in de kamer van Dion, een fijne stoel waar je in kunt zitten met voeden, of voorlezen of gewoon simpel in kunt zitten om je slapende baby te beworden ^^ Mooie kamer en spulletjes. Zelf vond ik het babypark in Kesteren heul heul erg fijn.

  • Avatar van Anne
    Reply Anne 17 januari 2014 at 10:53

    Wat een mooi kamertje is het, echt prachtig! Rammelende eierstokken alert, haha!
    Dat donkerbruine hout in combinatie met wit is ook echt mooi, ik houd van allebei de dingen, maar als combinatie had ik het nog nooit bedacht, leuk!
    Laat je het kamertje al aan iedereen zien?
    Misschien had iemand het al gezegd, maar wie weet is het ook leuk om een newborn shoot te doen, komen vaak leuke en mooie foto’s uit, plus, ik denk dat wij allemaal graag overspoeld worden met baby foto’s, hihi!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 17 januari 2014 at 11:16

      Wat een leuke reactie, dankjewel! Het kamertje mag bekeken worden door iedereen die langskomt, is voor niemand ‘geheim’ aangezien iedereen ook het geslacht al weet. Een newborn shoot gaat er zeker aankomen, superleuk voor ‘later’ ook natuurlijk ♥

      • Avatar van Anne
        Reply Anne 18 januari 2014 at 09:49

        Stiekem word ik nu al benieuwd naar de foto’s van de newborn shoot, haha. Ik hoop heel erg dat je er hier wat van wilt delen als het zover is!

        • Avatar van Desirée
          Reply Desirée 18 januari 2014 at 15:16

          Natuurlijk zullen er ook enkele foto’s gedeeld worden, leuk juist om ook af en toe persoonlijke dingen te delen :)

  • Avatar van Ilja
    Reply Ilja 14 januari 2014 at 15:48

    Wat een snoepige schoentjes! Mooie kamer geworden hoor, heel sfeervol!

  • Avatar van Sanne
    Reply Sanne 8 januari 2014 at 16:21

    Hoi Desirée,

    Wat een super leuke babykamer! Succes met de laatste loodjes!

  • Avatar van Jess
    Reply Jess 2 januari 2014 at 21:13

    Wat een mooi kamertje. Dat hertenhoofd is echt heel schattig. En die schoentjes, kwijl! Ik heb een zoontje dus al die lieve roze hartjes enzo kan ik niet kopen. (Wel ander leuks natuurlijk haha!)

  • Avatar van Marion
    Reply Marion 31 december 2013 at 14:55

    Wat een mooie kamer voor de kleine. Erg mooi gedaan!

  • Avatar van Miranda
    Reply Miranda 30 december 2013 at 21:50

    Wat een onwijs leuk kamertje!

  • Avatar van Laura
    Reply Laura 30 december 2013 at 18:00

    Beste desiree,

    Wat een onwijs leuk kamertje!!
    Wij zijn ook bijna klaar met alles ik denk dat jij net even verder bent als ik?
    Ik had 2 vraagjes: waar je de gave sterren op de muur vandaan hebt?
    En een beauty vraagje :) kleur je je haar tijdens je zwangerschap?

    Groetjes, laura

  • Avatar van Priscilla
    Reply Priscilla 30 december 2013 at 14:10

    Wat een prachtige kamer. Mooie kleuren, fijne accessoires, precies zoals ik mooi vind. Geniet nog van de laatste momenten van je zwangerschap. Voor je ’t weet is ze er!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 30 december 2013 at 14:40

      Jaaa, zo spannend! We kunnen niet wachten ^^

  • Avatar van Roxanne
    Reply Roxanne 29 december 2013 at 23:01

    Wat een leuke, rustige babykamer :D

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 29 december 2013 at 20:38

    Wat een super mooi kamertje, zo schattig allemaal….jullie hebben een mooie evenwicht gevonden in de kleuren en zo is het een echte meisjes kamer geworden, hier zal jullie kleine meid vast heerlijk kunnen slapen en spelen. Vind de ook zo schattig, kan me heel goed voorstellen dat je niet kon kiezen :-) vind het zo leuk allemaal.

  • Avatar van Eline
    Reply Eline 29 december 2013 at 19:33

    wat een mooi kamertje!

  • Avatar van Bibian
    Reply Bibian 29 december 2013 at 16:38

    Wat heb je het kamertje mooi ingericht. Liefs

  • Avatar van Myrna
    Reply Myrna 29 december 2013 at 14:11

    Wat een lief schattig kamertje is het geworden, erg leuk! En die schoentjes, awww zo cute!!!

  • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 29 december 2013 at 13:43

    Wat een prachtig kamertje is het geworden!

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 29 december 2013 at 12:40

    Oooh mooi met die sterren! Jullie hebben dat goed gedaan!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 december 2013 at 20:39

      We kunnen niet wachten om haar naam strakjes op de grote ster te kunnen schrijven ^^

  • Avatar van Merin Veronique
    Reply Merin Veronique 29 december 2013 at 10:36

    Wat is het mooi geworden! Wij hebben net kraamcadeautjes gehaald vanwege uitbreiding in de familie, maar het blijft mooi, dat babygeluk!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 29 december 2013 at 10:16

    aww ziet er zo cute uit :D

  • Avatar van Barbara
    Reply Barbara 29 december 2013 at 09:22

    Leuk dat je ons een kijkje gunt in de babykamer. Mooie mintgroene kleur (toch?) op de muur!

    Zelf zijn we ook al langzaam begonnen, gisteren het kamertje leeggehaald (was onze computerkamer, die is nu naar zolder verhuisd) en we hebben al een mooie kledingkast voor de kleine man.
    De box hebben we ook al, precies dezelfde als jij zo te zien!

    Leuke wrapper, die lijkt me ook wel wat!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 december 2013 at 20:40

      De kleur is inderdaad een beetje mintgroen-achtig, het is ‘celadon’ en we hebben deze kleur als accentkleur door het hele huis ♥ Wat spannend dat jullie ook begonnen zijn met de babykamer. Veel plezier en voorpret op al het babygeluk! X

  • Avatar van Marije
    Reply Marije 29 december 2013 at 08:55

    Aaaw, wat een mooi kamertje! Helemaal klaar voor de kleine mevrouw!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 29 december 2013 at 06:31

    Prachtig……
    Ik gun jullie alle geluk met de baby.
    Het is zo spannend en ik leef elke dag met jullie mee en ben nu de dgn ook aan het aftellen….
    Spannend.
    Zie je tegen de bevalling op of niet?
    Ligt ze al goed?
    Zo lief dat je dit alles deelt met je volgers!

    Ik wens je prachtige dag……

    Liefs en groeten van mij

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 december 2013 at 20:41

      Ik zie helemaal niet op tegen de bevalling eigenlijk. Natuurlijk weet ik dat het echt even geen pretje zal zijn, maar ik sta er heel nuchter tegenover zonder angstgevoelens. Ben er wel heel benieuwd naar!

      • Avatar van chucky1012
        Reply chucky1012 29 december 2013 at 20:47

        Dat is zo goed van je…….
        Zeker weten…..

  • Avatar van Nem
    Reply Nem 29 december 2013 at 02:15

    Wauw dat hebben jullie stijlvol gedaan zeg! Erg leuk. De box staat in de woonkamer neem ik aan? Nu het meisje nog, ik ben heel benieuwd!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 december 2013 at 20:41

      Jazeker, de box staat in de woonkamer! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.