Beauty

Janzen | Shower foam, body cream, body scrub & handcrème

13 december 2013

janzen-foam-scrub-handcreme-bodylotion-1
Alweer een tijdje geleden vertelde ik jullie in een about the brand meer over het Nederlandse merk Janzen. Ondertussen gebruik ik enkele producten al een tijdje en is het tijd voor een review! Ik heb lekker gescrubt, gedouched en gesmeerd met verschillende producten uit verschillende geurlijnen om zo een goede indruk van het merk en de bijzondere geuren te moeten krijgen. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan zeker verder voor meer informatie, mijn belevingen en foto’s van de shower foam, body scrub, body cream en handcrème.

janzen-foam-scrub-handcreme-bodylotion-4 janzen-foam-scrub-handcreme-bodylotion-5
Janzen body scrub brown 51 280g, €14,95
Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n enorme fan van lichaamsscrubs want vaak vind ik het teveel werk, voelen ze te hard aan op mijn huid en laten ze een rotzooitje achter op de douchevloer. Ik kies dan persoonlijk liever voor een scrubborstel of twee scrubhandschoentjes met wat douchegel om zo mijn lichaam te srubben. Deze bodyscrub is ook redelijk grof van structuur en is dus goed geschikt voor de betere scrubsessies, maar als je een gevoeligere huid hebt dan raad ik een zachtere variant aan.

De scrub is gemaakt op basis van zout waaraan onder andere verschillende oliën zijn toegevoegd. En dat is dan wel weer heel erg fijn! Na het douchen heb je zo namelijk niet direct meer een bodycrème nodig omdat de oliën een zacht en verzorgend laagje achterlaten op de huid. De geur is wat meer unisex en je ruikt er amber, saffraan, kruiden en exotische bloemen in.

janzen-foam-scrub-handcreme-bodylotion-2 janzen-foam-scrub-handcreme-bodylotion-3
Janzen shower foam grey 04 200ml, €7,95
Ik hou van doucheproducten in verschillende vormen en het is dan ook weer elke douchebeurt even goed kiezen waar ik die dag voor ga. Love it! Een doucheschuim vind ik een leuk product om mee af te wisselen en waar ik normaal gesproken fan ben van een douchepuff om lekker veel schuim te kunnen creëren, gebruik ik zo’n shower foam liever met mijn handen omdat het schuim zo lekker zacht aanvoelt op de huid.

De shower foam van Janzen is lekker stevig en zacht en heeft een heerlijke intense geur. Ook deze geur is weer unisex (ok, misschien zelfs meer naar de mannelijke kant) en je ruikt er hars en verschillende houtsoorten in. Een lekkere aardse geur die ik perfect vind voor de winterse dagen. Helaas zijn shower foams als deze nooit heel erg voedend en ondanks dat het geen jeukend of trekkerig gevoel achterlaat, heeft mijn huid na de douchebeurt wel een lekkere bodycrème nodig.

janzen-foam-scrub-handcreme-bodylotion-6 janzen-foam-scrub-handcreme-bodylotion-7
Janzen body cream orange 77 200ml, €14,95
Ik smeer mijn lichaam sowieso na elke douchebeurt in en regelmatig geef ik hier en daar nog een extra likje product. Ik heb namelijk een drogere huid en helemaal rond deze winterperiode kunnen de jeukende plekken en droogtevelletjes bijna niet voorkomen worden. Regelmatig (zacht) scrubben en goed insmeren houdt het onder controle.

Deze body cream heeft een dunnere structuur, smeert prettig uit en trekt redelijk vlot in. Mijn huid plakt hierna niet, voelt lekker soepel aan en ruikt heerlijk. Op de echt droge plekken doet deze lichaamscrème niet voldoende maar voor de normale huidtypes moet het voldoende zijn. Er zit onder andere shea butter, glycerine en verschillende oliën in en de geur is een zonnige en vrouwelijke combinatie van jasmijn, roos, vanille, bergamot, heliotroop en sandelhout.

janzen-foam-scrub-handcreme-bodylotion-8 janzen-foam-scrub-handcreme-bodylotion-9
Janzen verzorgende handcrème fuchsia 69 75ml, €5,95
De handcrèmes zijn bij ons in huis door het hele huis door te vinden; in de handtas, naast het bed, op de salontafel en op mijn bureau. Handige plekken in het zicht waardoor ik er regelmatig aan herinnerd word dat ik mijn handen in moet smeren. Zo hou ik ze lekker zacht en soepel en probeer ik droogtevelletjes te voorkomen.

De geur van deze handcrème is allereerst heerlijk (een combinatie van jasmijn, gardenia, anjer en ylang-ylang) en daarnaast smeert hij lekker zuinig en trekt hij lekker snel in. Perfect voor als je lekker vlot door wil met je dagelijkse bezigheden zonder plakhandjes. Er zit onder andere shea butter, koolzaadolie, macadamia olie en glycerine in wat de handen ook nog eens echt verzorgt. Een favorietje!

Heb jij ervaring met of ben je nieuwsgierig naar de producten van Janzen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 14 december 2013 at 06:45

  De showerfoam, bodycream en handcreme lijken me heerlijk. Ken dit merk niet, maar zet ze op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag volgende maand :-)

 • Avatar van josé Bongers
  Reply josé Bongers 13 december 2013 at 17:13

  Op mijn verjaardag een heerlijke doucheschuim (fuchsia) cadeau gekregen.
  Hééééérlijk!!!!!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 13 december 2013 at 16:47

  Je hebt me heeeel benieuwd gemaakt! De eerste indruk is alvast goed.

 • Avatar van Bibian
  Reply Bibian 13 december 2013 at 14:43

  Ohh die shower foam lijkt me super lekker! Ik houd daarvan! Liefs

 • Avatar van Daisy
  Reply Daisy 13 december 2013 at 09:04

  Ik hou van grove scrubs dus de bodyscrub lijkt mij wel erg fijn. Sowieso hou ik wel van scrubben. Ik krijg zo’n heerlijk zachte huid erna!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 13 december 2013 at 07:07

  De shower foam lijkt me heerlijk :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 december 2013 at 00:12

  Fijne review! De producten zien er goed uit!

  Have a great day ;-)

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 13 december 2013 at 00:12

  Die hand creme lijkt me heerlijk! Het merk ken ik nog niet. Ik vind foams voor onder de douche ook zo leuk en fijn. Bij de foam van Rituals krijg ik zelf een zachte huid daarna terwijl mijn huid ook zo droog is.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.