Beauty

Resultaat Biodermal, Avène & Filorga skincare challenge

27 december 2013

filorga-november-2013-1
Alweer even geleden ging ik een skincare challenge aan met zachte, basis-huidverzorgingsproducten van Eau Thermale Avène en Biodermal die ik ging combineren met meer specifieke producten van Filorga. Ik ging deze uitdaging aan voor een minder droog, egaler, rustiger, en zachter huidgevoel omdat mijn huid door de wisselende zwangerschapshormonen wel een oppepper kon gebruiken. We zijn nu zo’n anderhalve maand verder en het is tijd om mijn bevindingen met deze producten met jullie te delen. Welke producten vind ik nu echt aanraders en welke deden er helaas niet zoveel voor mijn huid?

Laat ik beginnen met de producten van Filorga. Ik ben hiervan vooral heel erg onder de indruk van de Meso-Peel peeling kit die ik één keer per week gebruik. Ik merk na elke keer weer dat mijn huid een flinke oppepper heeft gehad en er direct veel frisser en stralender uitziet en daarnaast zachter en gladder aanvoelt. Echt een aanrader dus om een aantal keer per jaar een kuurtje mee te doen als je huid wel wat extra’s kan gebruiken. In combinatie met de Sleep & Peel resurfacing night cream die ik elke avond gebruikte heb ik nu zeker een zachtere en gladdere huid dan ik lange tijd gehad heb, zeker als ik het vergelijk met de vorige jaren rond deze tijd van het jaar. Deze twee producten kan ik dus zeker aanraden.

Ik heb van het Skin Structure firmness redefinition serum niet heel erg veel gemerkt. Misschien was de combinatie van de producten verkeerd gekozen, maar ik heb gewoonweg niet het idee gehad dat deze echt wat heeft toegevoegd aan het resultaat. Ook als ik dit product een weekje weg liet en hierna weer toevoegde aan de routine merkte ik niet echt verschil.

Lees in dit artikel meer informatie over bovenstaande Filorga producten.

biodermal-avene-november-2013-1 biodermal-avene-november-2013-2
Ik ben nog steeds een enorme fan van zachte basisproducten voor de huid en ik wil hier dan ook zeker bij blijven omdat ik merk dat mijn drogere en gevoeligere huid het hier goed op doet. De Biodermal oog make-up remover haalt de oogmake-up goed weg, maar laat helaas wel een beetje een vettig waasje achter en soms heb ik na het verwijderen van een heftige waterproof oogmake-up toch wat tranende ogen hierna. Dit product ga ik dus weer vervangen voor een variant die nog wat zachter is. De Biodermal reinigingsmilk is een heel zacht product en verwijdert goed alle gezichtsmake-up. Weinig op aan te merken en zeker aan te raden voor een drogere en gevoeligere huid. De Eau thermale Avène micellaire lotion is een product wat we zeker vaker aan gaan schaffen, want mijn man en ik vinden dit alletwee een erg fijne lotion. Lekker zacht, reinigt goed en laat geen trekkerig gevoel achter. Topper!

Het Eau thermale Avène soothing hydrating serum is voor de drogere huidtypes zo’n beetje een onmisbaar product om in deze tijd van het jaar toe te voegen aan je routine. Het is net alsof mijn huid dit elke ochtend weer opslurpt! Zeker in combinatie met de Biodermal P-CL-E fluïde heb ik zo de hele dag een comfortabel aanvoelende huid, die lekker zacht is en zo goed als velletjesvrij de koudere periode doorgekomen is. Ook dit laatste product is dus zeker aan te raden voor overdag als je een drogere huid hebt. Dezelfde werking als de bekende P-CL-E crème, alleen een stuk minder rijk waardoor je deze ook goed overdag en onder je make-up kan dragen.

Lees in dit artikel meer over bovenstaande producten van Avène en Biodermal.

Ik vond het erg interessant om zo’n skincare challenge aan te gaan met mijn huid en ik heb op dit moment een redelijk rustige huid die tot nu toe de koudere temperaturen goed kan doorstaan. Ik vind het dan ook best spannend om weer een andere routine aan te gaan nemen, maar ik probeer nu eenmaal graag wat nieuws uit en wie weet zijn de Sabon Ocean Secrets producten erg fijn voor mijn huid. Ik hou jullie op de hoogte :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 27 december 2013 at 18:08

  Fijn om een update te lezen van de challenge! Ik vind het zelf ook altijd maar eng om van mijn routine af te wijken, je weet nooit hoe je huid erop reageert! De PCLE van Biodermal vind ik ook een fijne crème voor de tijden dat mijn huid erg droog is!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 december 2013 at 20:44

   Nou precies! Ik probeer graag wat nieuws uit en smeer natuurlijk niet alles op mijn huid (het moet wel voor mijn huidtype geschikt zijn of echt goede dingen beloven), maar het blijft spannend. Dadelijk begin je met iets nieuws en krijg je een horrorhuid. *eek!*

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 27 december 2013 at 16:46

  Leuk om jouw ervaringen te lezen met deze producten. De Meso skin kit van Filorga lijkt me erg fijn en micellaire lotion is sowieso een top uitvinding!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 december 2013 at 20:44

   Welke micellaire lotion is jouw favoriet tot nu toe? *nieuwsgierig*

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 27 december 2013 at 13:35

  Wat goed dat je huid in goeie conditie is. Filorga is een merk dat al een tijdje op mijn to-try lijst staat. Onlangs vroeg ik bij de apotheek om een paar staaltjes, maar de dame zei dat ik te jong was voor het merk. I was like: uhu whatever. Volgende keer dan maar!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 december 2013 at 20:47

   Naar mijn weten wordt Filorga in Nederland enkel bij ICI Paris XL verkocht, anders daar eens om staaltjes vragen? Naar mijn mening kan je zeker al met (pre)anti aging beginnen :)

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 27 december 2013 at 11:31

  wat fijn om te horen dat je door deze challenge weer n zachter gezicht hebt gekregen. ben wel benieuwd welke oog remover je gaat gebruiken. ben ook nog op zoek naar een fijnere variant

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 december 2013 at 20:47

   Tot nu toe vind ik de fysiologische micellaire lotion van La Roche-Posay of de 2-fasen-oogmake-up remover van Clarins de fijnste opties :)

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 27 december 2013 at 06:23

  Leuk om te lezen! Niets is zo moeilijk en belangrijk als skincare :)

  Een goede peeling… Ga ik me in het nieuwe jaar is in verdiepen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 december 2013 at 20:48

   Mijn persoonlijke tip naast deze variant van Filorga is toch zeker een peelingproduct van Hannah (huidcoach.nl) of van Philosophy (verkrijgbaar bij ICI Paris XL). Succes met uitzoeken welke voor jou het fijnst is :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 27 december 2013 at 00:31

  Dit is handig om te lezen, zo krijg je een goed beeld van wat de producten wel en niet voor je doen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 december 2013 at 00:14

  Dit is goed informatie.
  Want het is belangrijk om de juiste make-up reinigings- en gezichtsverz.prod. te gebruiken. Jammer dat je problemen hebt na het gebruik van de oog make-up remover.
  Had je mooie en gezellige kerstdagen gehad?
  Nu jullie dit voor het laatst met z’n tweeën hadden gevierd. Volgende keer is de baby erbij………

  Lieve groeten…… ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 december 2013 at 20:49

   De kerstdagen waren heerlijk, lekker gezellig samen met elkaar en onze families. Volgend jaar samen met de baby.. Spannend! Ik hoop dat jij ook fijne feestdagen hebt gehad?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.