Beauty

Winterse beautytips voor je gezicht, lichaam en haar

4 december 2013

winterse-beautytips-2013-1
Het wordt buiten steeds kouder en natter, de wind steekt vaker op, er is wisselend weer en binnen is het juist droger doordat er minder geventileerd wordt en de verwarming aan gezet wordt. Dit zal je vast en zeker merken aan je haar en huid: droogtevelletjes steken op, je huid kan wat onrustig worden, je haar sneller statisch en wat droog en een trekkerig gevoel op de huid die ook nog eens sneller rood wordt zijn geen vreemde verschijnselen in deze periode. Tijd om even goed door je verzorgingsproducten te gaan en deze een upgrade te geven naar meer voedende en hydraterende producten zodat je ook de winter als een beauty door kan komen. Kijk mee naar enkele producten die erg geschikt zijn voor deze tijd van het jaar.

winterse-beautytips-2013-2
Voor je haar kan je in deze periode van het jaar denken aan regelmatiger een voedender haarmasker te nemen, soms een nachtje met een haarolie in te gaan slapen voordat je dit uitwast of je kiest voor een voedend haarmasker na de shampoo in plaats van je standaard conditioner. Wel goed uitspoelen natuurlijk, anders zal je haaraanzet sneller vet worden en dat is juist niet de bedoeling.

Dit masker van Weleda met haver heeft een herstellende werking en is geschikt voor droog en beschadigd haar. Naast haver (wat goed vocht vast kan houden) zit er in dit masker ook onder andere jojoba olie, shea boter, kokosnootolie en duindoornolie. Er zitten geen sulfaten, siliconen, synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen en minerale oliën in. Een tube van 150ml kost €11,99.

winterse-beautytips-2013-6
Ook je lippen zullen droger aanvoelen en misschien heb je de eerste barstjes en velletjes alweer gespot (gevoeld). Tijd om je lippen regelmatig even zachtjes mee te poetsen met je tandenborstel om losse velletjes te verwijderen en de bloedcirculatie te bevorderen en daarnaast je lippen regelmatig in te smeren met een voedende lippenbalsem.

Deze nieuwe lippenbalsem van Cattier Paris (€4,99) bevat erg veel voedende en hydraterende bestanddelen zoals bijenwas, wilde mango boter, jojoba olie, kokosnootolie, zonnebloemolie en olijfolie. De smaak is licht vanille/fruit-achtig en de balsem geeft een subtiel, verzorgd glansje aan de lippen.

winterse-beautytips-2013-5
Veel aan de wandel of fiets je regelmatig in de buitenlucht? Heb je werk waarbij je vaak met uitdrogende stoffen, sopjes etc. in aanraking komt? Dan zal je merken dat ook je handen droger worden, je nagelriemen velletjes gaan vertonen of droog worden en ze onprettig aan gaan voelen. Tijd om lekker regelmatig je handen en nagelriemen even in te smeren met een lekkere handcrème!

Deze comforting hand & nail cream uit de Lancaster Aquamilk lijn bevat onder andere rijst, kokosmelk en honing en is al jaren één van de toppers uit deze verzorgingslijn. Deze handcrème ruikt lekker fris, trekt redelijk vlot in zonder een vettig gevoel achter te laten maar laat je handen wel direct lekker zacht aanvoelen. Een tube van 75ml kost €16,61.

winterse-beautytips-2013-4
Ben je trouw aan je vaste verzorgingsproducten voor het gezicht, maar merk je dat je huid toch echt wat extra’s kan gebruiken? Denk er dan eens over na om een voedend of hydraterend serum aan je dagelijkse routine toe te voegen. Je zal merken dat je huid dit erg kan waarderen, vooral in deze tijd van het jaar..

De hydraluron moisture booster van Indeed Lab zit bomvol hyaluronzuur, een interessant ingrediënt waar ik eerder over schreef in een hyaluronzuur als beauty food en hyaluronzuur als beauty ingrediënt artikel. Heb je een droge huid, dan is dit echt een onmisbaar ingrediënt voor jou. Dit serum zorgt onder andere voor een verbeterde hydratatie en soepelheid van de huid en is goed samen te gebruiken onder elke andere dag- en/of nachtcrème. Je hebt maar een klein beetje per keer nodig en het laat zich erg prettig verdelen en trekt lekker vlot in. De producten van indeed laboratories zijn te koop bij de Boots apotheken. De Indeed Lab Hydraluron moisture booster zit in een tube van 30ml en kost €29,95.

winterse-beautytips-2013-3
Als laatste kan je natuurlijk het lichaam niet vergeten! Heb je een normale huid, dan zal je merken dat die in deze tijd van het jaar wat droger aan zal voelen en een drogere huid zal nog trekkeriger aanvoelen en soms zelfs schilfertjes en ruwe droogteplekken krijgen. Tijd om je huid regelmatig even te voorzien van een extra voedend laagje zodat deze lekker zacht en soepel aan blijft voelen.

De clinical ultra-rich soothing body butter (113g, €20,90) van Paula’s Choice is hier perfect geschikt voor. Deze ultrarijke en kalmerende bodybutter wordt zacht onder de warmte van je huid en is dan gemakkelijk uit te smeren, zeker na het douchen of baden aan te raden zodat de crème het zuinigst in gebruik is en je niet teveel product in één keer gebruikt (anders kan het wat plakkerig aanvoelen op de huid). Er zit onder andere een mix van antioxidanten zoals vitamine C en vitamine E, olijfolie, jojoba olie, sojaboonolie, rijstzemelolie en kokosolie in wat is aangevuld met shea boter, mangopitboter, glycerine en squalane. Op mijn droge huid trekt de bodybutter lekker vlot in en het zorgt er direct voor dat zelfs de droogste plekken gelijk weer zacht en soepel aanvoelen.

Welke beautyproducten en -tips zijn voor jou onmisbaar in de winterperiode?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 4 december 2013 at 17:35

  Mijn handen zijn echt in rampzalige toestand :-( Vooral tussen mijn vingers is de huid heel kapot en droog. Pijnlijk en lelijk! Ik moet dus echt op zoek naar een intensief voedend product…

 • Avatar van Tess Evea
  Reply Tess Evea 4 december 2013 at 15:24

  Toevallig heb ik de lipbalsem van Cattier ook! Ik gebruik wel regelmatig een haarmasker.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 december 2013 at 08:26

  De lip care en de body butter van paula’s choise zouden wel zo fijn zijn.
  In mijn stad was eerst een Boots maar helaas is sie sinds jaren geleden al verdwenen.
  Het wat een mega grote shop.
  Waar ik elke wk mijn badspullen, haarverz. prod. etc. kocht.
  Omdat het alles er heel goedkoop is.
  Ik mis zo een winkel heel erg.
  Het wordt tijd voor een nieuwe shop. ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 december 2013 at 10:09

   Wellicht wist je het nog niet.. Boots heeft ook een webwinkel. Wellicht niet zo leuk shoppen en ‘ervaren’ als in de winkel zelf, maar zo kan je toch hun producten aanschaffen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.