Beauty Mama & Kind

Beauty tip | Bepanthen baby zalf

16 januari 2014

bepanthen-baby-zalf-1
Vandaag heb ik een niet-standaard-beauty-tip voor jullie, want alhoewel je denkt dat deze Bepanthen baby zalf vast alleen voor je kleintje geschikt zou zijn dan heb je het mis. Ik heb me goed voorbereid op de komst van de kleine en heb van meerdere mama’s de tip gekregen om deze zalf in huis te halen voor de babybilletjes en de tepels (om te proberen tepelkloven door de borstvoeding te voorkomen), maar ik kwam erachter dat je deze zalf voor nog veel meer doeleinden kan gebruiken. Echt een handig product om in huis te hebben dus, helemaal omdat het ook nog eens een erg zuinig en betaalbaar product is. Kijk mee voor meer informatie!

Normaal gesproken wordt deze zalf gebruikt voor de volgende doeleinden:

– ter verzorging van rode babybilletjes breng je de zalf aan na elke luierwissel zodat de huid sneller kan herstellen
– ter verzachting en verzorging van de tere babyhuid in bijvoorbeeld huidplooitjes na het badje
– tijdens de borstvoedingsperiode op de tepels na het voeden aanbrengen, je hoeft het teveel aan zalf voor de volgende voeding enkel af te vegen maar hoeft deze niet af te wassen omdat er onder andere geen parfum en conserveringsmiddelen aan toe zijn gevoegd.

bepanthen-baby-zalf-2
Bepanthen baby zalf staat vooral bekend om de hoge concentratie dexpanthenol (provitamine B5) wat bekend staat dat het het natuurlijk huidherstel ondersteunt. Het is een water-in-olie emulsie die voor 65% uit vetten (lipiden) bestaat wat een prettig laagje op de huid legt zodat deze niet vochtig kan worden en hierdoor beschermd is tegen invloeden van buitenaf, minder snel uitdroogt en goed gehydrateerd blijft.

Hiernaast zit er bijvoorbeeld nog zoete amandelolie in, een olie die rijk is aan onverzadigde vetzuren, proteïnes, vitamine A, vitamine B en verschillende mineralen wat een verzachtende, voedende en vochtregulerende werking heeft en huidirritaties vermindert.

De zalf zelf ruikt neutraal en ietwat ‘vettig’ en smeert eenmaal opgewarmd door de huid best soepel uit. Geef het even de tijd om in te werken en je merkt direct dat het ingesmeerde deel lekker soepel aanvoelt. Perfect voor veel verschillende doeleinden; droge plekken zoals de knieën, ellebogen, hielen en nagelriemen, bij psoriasis, littekens, eczeem en rimpels en als zonnebrand. Wat mij betreft een onmisbaar product om in huis te hebben!

Bepanthen baby zalf is verkrijgbaar bij verschillende grote supermarkten en drogisterijen in een verpakking van 30g (ongeveer €4,75) en 100g (ongeveer €11,95).

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Katinka
  Reply Katinka 27 januari 2014 at 22:07

  Ik heb al 10 jaar lang weer de Bepanthen in mijn kastje liggen. Ik gebruik het vaak bij een neusverkoudheid. Vaak is heel mijn neus schraal dan doordat er constant een zakdoek langs moeten. Met een beetje crème is het vaak met 1 dag weer volledig hersteld, ik gebruik vaak juist Bepanthen omdat er in andere creme’s vaak parfum zit en met een schrale huid prikt dat alleen maar.

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 20 januari 2014 at 22:21

  Ik heb een klein tubetje Bepathen op m’n nachtkastje liggen, voor als m’n handen echt kapot zijn van de kou. Gelukkig is dit nog niet voorgekomen deze winter, maar hij is echt perfect voor als de huid héél kapot is! Net als Sudocrem trouwens, ook een baby-beautytip!

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 18 januari 2014 at 17:14

  Blij dat ook jij erover schrijft. Ik roep het al jaren. Het is een onmisbaar, goedkoop wondermiddeltje.

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 16 januari 2014 at 20:44

  Deze zalf wordt ook aangeraden bij tattoo’s, om de huid na het zetten te laten herstellen. Ik vond hem persoonlijk iets te stroef om voor andere droge plekjes te gebruiken, maar hij is inderdaad wel goed in het herstellen van de droge huid.

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 16 januari 2014 at 18:21

  oh, ik heb hier echt potten van opgemaakt :D Heerlijke crème, en doet echt wonderen bij zere tepels ;)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 16 januari 2014 at 17:13

  wat een goede tip, dit zal ik zeker kopen als ik bij de drogist ben.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 16 januari 2014 at 15:53

  Ja inderdaad, ik heb nog al gelezen dat dit product ook voor andere dingen geweldig goed werkt, wat gek eigenlijk :-)

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 16 januari 2014 at 14:34

  Ik ben gek op Bepanthen zalf, maar ook de créme. Ik gebruik het zelf om m’n tattoos te verzorgen. De zalf is een fijn product als de tattoo net gezet is omdat deze zalf de huid goed vet houdt zonder de huid af te sluiten. De crème daar in tegen is een heel fijn product om m’n tattoos mee in te smeren als de huid droog is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 januari 2014 at 14:38

   Ja klopt! Ik en mijn man hebben de crème variant ook gebruikt voor onze tattoos, we vonden dit echt topspul hiervoor :)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 16 januari 2014 at 12:09

  Ik heb dit wel eens gebruikt, maar dit werd mij aangeraden om dit op mijn pas geplaatste tattoo(s) te plaatsen :) fijn spul!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 16 januari 2014 at 11:06

  Handige tip, zelf gebruikte ik de bepanthen al voor mijn tatoo maar daarna verdween de tube vaak weer in de kast ;)
  Toch maar weer eens tevoorschijn halen

 • Avatar van Desiree Barents
  Reply Desiree Barents 16 januari 2014 at 10:37

  Grappig om te lezen, gebruik namelijk zelf al jaren sudocreme voor mezelf…wat ik ook aanschafte voor de geboorte van mijn zoon!!

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 16 januari 2014 at 10:24

  Bepenthen is echt een heel fijne zalf. Zelf had ik afgelopen zomer een andere variant om mijn kersverse tattoo mee te verzorgen en dat werkte echt super, mijn tattoo is prachtig geworden, mijn huid keurig hersteld ♥

  • Avatar van Sandy
   Reply Sandy 16 januari 2014 at 10:25

   BepAnthen, uiteraard. Lastig typen als er een 3jarige aan je arm loopt te leuren :P

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 januari 2014 at 05:21

  Hier had ik nooit van gehoord!
  Zo zie je maar weer dat het door de jaren heel erg verandert!
  Je wilt toch niets liever dan een baby met een zachte en soepele huid.
  Maar ook goed voor jezelf….. denk er eens aan als je achter je pc of je laptop aan het werk bent.
  Dan worden de ellebogen ook heel schraal en droog dan is deze zalf de perfecte oplossing……

  Ik wens je een fijne dag

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.