Fashion

Cadeautip | Fairtrade M-brace armband

3 januari 2014

fairminds-m-brace-1
Niet lang geleden is de fairtrade armbandenlijn M-brace gelanceerd, een merk wat tot stand is gekomen door een co-creatie van fairtrade platform Fairminds, jonge Nederlandse ontwerpers en de consument. In het voorjaar van 2013 gaf Fairminds aan 30 derdejaarsstudenten Edelsmeden de opdracht om een vernieuwend sieraad van zilver te maken dat voor zowel mannen als vrouwen geschikt zou zijn. Marlous van der Horst overtuigde de vakjury èn het publiek met haar ontwerp en won hiermee een reis naar Mexico èn opname van het sieraad in het assortiment van Wereldwinkels en WAAR.

fairminds-m-brace-2
Aan M-brace is door winnares Marlous met hart en ziel gewerkt. De naam M-brace staat voor embrace, brace en de M als knipoog naar ontwerpster Marlous. In Mexico heeft ze samen met een fairtrade gecertificeerde edelsmid de eerste hand gelegd aan de productie van de stoere M-brace beads. Van reststukken zilver zijn de beads gemaakt waarmee je de armbanden kunt afsluiten. Een veertje en twee sterren zijn ontworpen voor de vrouwen, twee rechthoekige beads voor de mannen, maar je kan natuurlijk afwisselen en combineren zoals jij wil en zo een persoonlijke combinatie samenstellen.

Ik hou zelf òf juist van heel vrouwelijke en niet opvallende sieraden òf heb een voorkeur voor één opvallender en stoerder model om te dragen. Deze M-brace valt zeker in de tweede categorie. De dubbele lederen armband draagt prettig en zacht op de huid en de sluiting met de bead maakt het toch een eyecatcher. Doordat de armbanden zo unisex zijn is het ook leuk als relatie-armband of als cadeautip voor een man. De armbanden voor vrouwen zijn geschikt voor polsen tussen de 16,5 en 18cm en de armbanden voor mannen zijn geschikt voor polsen tot 20cm.

De bead met het veertje vind ik persoonlijk erg mooi door zijn eenvoud en de combinatie tussen het gepolijste en de geborstelde kant. Wel even oppassen dat je niet achter kleding of je haar blijft hangen vanwege de puntige vorm van de bead, je zou de armband en/of bead zo helaas kwijt kunnen raken..

fairminds-m-brace-3
Naast dat de M-brace verkrijgbaar is bij Wereldwinkels en WAAR kan je de armbanden ook bestellen via de webwinkel van Fairminds. Fairminds is een fairtrade co-creatie platform van Nederland voor jongvolwassenen. Jaarlijks organiseert Fairminds diverse online en offline acties voor en met jongeren en daagt hierbij jongeren uit om bezig te zijn met fairtrade.

Een complete armband (dubbele leren armband met een zilveren bead) is verkrijgbaar voor €25,95 en losse beads zijn te bestellen voor €18,50 per stuk.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jess
  Reply Jess 3 januari 2014 at 15:29

  Dat zijn wel heel gave armbandjes. Vooral die met het veertje vind ik mooi.

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 3 januari 2014 at 13:41

  Ik vind het veertje erop zo mooi. Persoonlijk heb ik iets met veertjes.. en de kleur is ook prachtig. Leuk ontwerp!

 • Avatar van Bibian
  Reply Bibian 3 januari 2014 at 13:40

  Wat een mooie armband, net even wat anders dan anders. Liefs

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 3 januari 2014 at 06:10

  Wat een mooie armbandjes!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 januari 2014 at 05:19

  Ziet er mooi uit!
  Hier zit ook zo een shop en ik zal er eens een kijkje nemen. Ze verkopen ook prachtige bags etc.. ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.