Beauty

essie encrusted treasures collectie

14 januari 2014

essie-encrusted-1
Vandaag laat ik jullie één van de meest bijzondere nagellakcollecties zien die ik sinds lange tijd onder mijn ogen gehad heb, namelijk de essie encrusted treasures collectie die vanaf nu in de winkels verkrijgbaar is. Zoals jullie weten ben ik op het gebied van nagellak meer een creamy-kind-of-girl, maar als een collectie zoveel verschillende en bijzondere finishes bevat kan ik hier ook zeker wel enthousiast van worden! Essie heeft zich voor deze collectie laten inspireren door de bijzondere textuur van kant, kraaltjes, zwarte kaviaar, glitters en glanseffecten voor een ‘couture-like’ nagellakcollectie. Nieuwsgierig geworden? Kijk mee voor meer informatie, foto’s, reviews en swatches.

essie-encrusted-2 essie-encrusted-3 essie-encrusted-4 essie-encrusted-5
Belugaria doet qua structuur denken aan zwarte kaviaar of kraaltjes, droogt redelijk mat en vol structuur op en heeft als verrassing glitters er doorheen verwerkt zitten met een holografische glans. Op mijn nagels zie je 2 laagjes die zorgen voor een volledige dekking en het mooiste resultaat.

Ignite the Night doet denken aan een edelsteen die je van alle kanten tegemoet glanst en bevat ontiegelijk veel shimmertjes die een semimatte finish geeft. Op mijn nagels zie je 3 laagjes aangebracht omdat de lak zo een perfecte dekking heeft en het mooist overkomt.

Lots of Lux heeft een azuurkleur en lijkt me ook perfect geschikt voor de zomer. De finish doet me heel erg denken aan het liquid sand effect en deze lak droogt mat op. Op mijn nagels zie je 2 laagjes aangebracht die zorgen voor een volledige dekking en een mooi en ‘vol’ resultaat.

essie-encrusted-6 essie-encrusted-7 essie-encrusted-8 essie-encrusted-9
On a Silver Platter heeft een erg bijzondere kleurencombinatie van parelmoerachtig goud met daarin blauwe shimmers verwerkt die in sommig licht op zichzelf weer een holografische glans lijken te hebben. Op mijn nagels zie je 3 laagjes aangebracht, waarbij mijn nagelrandjes nèt nog te zien zijn.

Hors d’Oeuvres lijkt ergens wel wat op de vorige lak, maar is toch weer heel bijzonder op zichzelf. Het is een platinagoude basis met hierin in verschillende formaten zilverkleurige glitters en shimmers. Op mijn nagels zie je 3 laagjes aangebracht, waarbij mijn nagelrandjes nog wel te zien zijn.

Peak of Chic is de laatste lak uit deze collectie en doet me denken aan de fuzzy coat lakken van Sally Hansen qua finish. Alleen heeft deze lak van essie er naast de witte deeltjes ook nog zilverkleurige holografische deeltjes door heen zitten wat een bijzonder effect geeft in feller (zon)licht. Ook leuk om over een andere kleur lak te dragen en leuk mee af te wisselen. Op mijn nagels zie je 3 laagjes aangebracht.

De essie encrusted treasures collectie is verkrijgbaar bij geselecteerde filialen van DA en Etos voor €12,99 per stuk (13,5ml).

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 20 januari 2014 at 22:28

  Oh, ik dacht dat ik Belugaria heel mooi zou gaan vinden.. maar op de nagels vind ik hem erg tegenvallen :( Hij doet me een beetje denken aan aangekoekte restjes in een koekenpan. Niet onaardig bedoeld hoor! Misschien komt het door het lichtinval ofzo. Ik vind de rest wél erg tof trouwens! Vooral de onderste ^-^

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2014 at 09:49

   Haha! Nu je dit hebt gezegd kijk ik er toch anders naar *lol*

 • Avatar van Floortje Schot
  Reply Floortje Schot 14 januari 2014 at 20:46

  Die zwarte vind ik er een beetje raar uit zien :s De blauwe daarentegen is liefde! En de zilveren met ‘hagelslagjes’ er op is ook cool <3

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 14 januari 2014 at 19:40

  die blauwe is echt gorgeous :D

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 14 januari 2014 at 17:16

  Essie doet het bij mij quasi altijd goed, maar deze collectie vind ik minder, jammer.

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 14 januari 2014 at 14:44

  Ik kon ze niet vinden bij DA, super jammer :-(

 • Avatar van julia
  Reply julia 14 januari 2014 at 14:41

  Ik ben gek op deze collectie!!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 14 januari 2014 at 13:34

  Mooie en speciale lakjes!

 • Avatar van Lotje
  Reply Lotje 14 januari 2014 at 13:26

  Hele mooie lakjes!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 14 januari 2014 at 13:02

  Ik vind vooral de eerste drie erg mooi! :)

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 14 januari 2014 at 12:09

  wat een prachtige lakjes zeg!

 • Avatar van Moniek
  Reply Moniek 14 januari 2014 at 10:11

  Oeh, ik vind On a Silver Platter het mooist!

 • Avatar van Selina
  Reply Selina 14 januari 2014 at 09:53

  Ik vind dit zijn bijzondere maar ook leuke collectie! Vooral Belugaria heeft een hoog ‘hebben!’ gehalte!

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 14 januari 2014 at 09:37

  Er zitten prachtige lakjes tussen!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 14 januari 2014 at 08:13

  Speciale lakjes inderdaad, de blauwe vind ik wel purdy <3

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 14 januari 2014 at 06:29

  Pretty! Vooral de eerste drie lakken vind ik heel mooi :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 januari 2014 at 06:19

  Dat zijn mooie nagellakjes ;-)

  Fijne dag

  Xoxo

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 14 januari 2014 at 00:34

  Heel mooie collectie :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 14 januari 2014 at 00:28

  Hele mooie lakjes. Ze verraste mij in het potje al en nu zeker als ik de swatches bekijk :)
  Jammer dat ze na de feestdagen komen, daar vind ik ze wel geschikt voor eigenlijk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.