Eten & drinken

Instacookin’ | HelloFresh box kennismaking

22 januari 2014

instacookin hello fresh 1 - Instacookin' | HelloFresh box kennismaking
In de eerste week van dit nieuwe jaar maakten we kennis met de HelloFresh box. Ik had hier al vaker over gelezen en van gehoord maar vond het erg leuk om nu dit concept zelf eens uit te kunnen proberen. Zo kregen we op oudjaarsdag de HelloFresh box aan de deur afgeleverd met alles hierin voor 2 personen om 3 dagen een volledige maaltijd klaar te kunnen maken. Op 1 januari begonnen we direct met het eerste gerecht: een soep met onder andere pompoen en kikkererwten. Kijk mee voor meer informatie over HelloFresh en de recepten waarmee wij kennis maakten.

Pompoen-kikkererwtensoep met zure room (2 personen)
– 1 ui
– 1/2 rode peper
– 1 peen
– 1 blik kikkererwten uitlekgewicht 215g
– 1 theelepel komijnzaad
– 400g pompoenblokjes
– 10g pijnboompitten
– 8 blaadjes basilicum
– 2 eetlepels zure room
– 1000ml groentebouillon
– 1 eetlepel olijfolie
– peper en zout naar smaak.

1. Pel de ui en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Schil de peen met een dunschiller en snijd fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Scheur de basilicumblaadjes klein.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak het komijnzaad 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de ui en rode peper toe en bak 2 minuten. Voeg de peen, kikkererwten, pompoen en groentebouillon toe en kook, afgedekt, 15 minuten.
3. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, in 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
4. Haal de soep van het vuur en pureer deze grof met een staafmixer of blender.
5. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de zure room, basilicum en pijnboompitten.

Wij vonden dit echt een heerlijke soep die zeker voor herhaling vatbaar is. Waar we eerst dachten dat enkel een soep lang niet vullend genoeg kon zijn, kwamen we hier tijdens het eten al snel op terug. De porties zijn echt flink en we konden zo beide twee grote kommen soep eten. Door de kikkererwten die bomvol eiwitten zitten hadden we echt een verzadigd gevoel. Yum!

Voor dit gerecht zat echt alles in de box behalve de groentebouillon, olijfolie, peper en zout. Dingen die je toch meestal standaard wel in je keukenkastje hebt staan dus je kan er echt direct mee aan de slag.

instacookin hello fresh 2 - Instacookin' | HelloFresh box kennismaking
Oosterse varkenshaasreepjes met brocolli, taugé en pandanrijst (2 personen)
– 170g pandanrijst
– 2 tenen knoflook
– 1/2 rode peper
– verse gember naar smaak
– broccoli
– 50g taugé
– 200g varkenshaasreepjes
– 1 zakje sojasaus
– zonnebloemolie
– 2 theelepels suiker
– peper en zout naar smaak.

1. Kook 500ml water per persoon in een pan met deksel voor de pandanrijst en kook deze, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af en laat afgedekt nagaren.
2. Pel ondertussen de knoflook en snijd of pers fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de onderste centimeter van de stronk broccoli, snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes.
3. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de knoflook, gember en de helft van de rode peper 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak 2 minuten. Voeg 50ml water per persoon toe, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Schep af en toe om. Voeg de taugé en de helft van de sojasaus toe aan de broccoli en verhit 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de overige rode peper met de varkenshaasreepjes al roerende 6 minuten. Voeg halverwege de suiker en de overige sojasaus toe.
5. Verdeel de pandanrijst en groenten over de borden en serveer met de varkenshaasreepjes.

Ook dit gerecht was gewoonweg weer top te noemen en de porties waren meer dan voldoende voor ons. Wederom voor herhaling vatbaar! In de box zat alles voor het gerecht met uitzondering van de zonnebloemolie, suiker, peper en zout, maar dit heb je ook meestal standaard al in huis. Top dus!

De 3e dag zouden we aan de slag gaan met het 3e en laatste gerecht, gebakken heekfilet met winterknollen en krieltjes uit de oven, maar helaas kregen we beide een flink virus te pakken waardoor we een flink aantal dagen amper iets hebben kunnen binnenhouden en we hierna helaas niet meer aan de slag konden met dit gerecht vanwege de houdbaarheid van de producten. Heel erg zonde, maar helaas niks aan te doen..

instacookin hello fresh 3 - Instacookin' | HelloFresh box kennismaking
Wel is onze eerste kennismaking met HelloFresh heel erg positief verlopen en zijn we er erg enthousiast van geworden. Je kan hiermee flexibele lidmaatschappen aangaan waarbij je kan pauzeren en opzeggen wanneer je maar wil, er zijn verschillende boxen verkrijgbaar (originalbox, veggiebox, topsportbox, proefbox en fruitbox) en je krijgt alles voor de gerechten gratis thuisbezorgd inclusief receptenboekje en de verse ingrediënten waardoor je direct aan de slag kan. De box die wij probeerden (2 personen, 3 dagen) kost bijvoorbeeld €39,00.

Wij vinden het een leuk concept, de gerechten waren heerlijk, de ingrediënten allemaal vers en voldoende en het is ook een leuke manier om te leren met verse producten aan de slag te gaan in de keuken. Ook leuk om eens een box cadeau te doen aan iemand die graag kookt of beter wil leren koken, gezonder wil koken etc.

Heb jij ervaring met HelloFresh? Spreekt dit concept jou aan?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 23 januari 2014 at 11:06

  het ziet er wel lekker uit!

 • Avatar van Malou
  Reply Malou 22 januari 2014 at 20:48

  Wij hebben zelf de Veggiebox en zijn daar ook erg enthousiast over! We hebben het al een aantal weken en hebben pas een paar gerechten gehad die niet zo bevielen. Soms lijkt ons iets niet bijzonder lekker, maar blijk het juist heerlijk, dat is zo grappig! Zo aten wij nooit kikkererwten of (bruine/witte) bonen, maar krijg je daar nu de lekkerste gerechten mee. Leuk dat het jou ook zo bevallen is!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 22 januari 2014 at 17:42

  Ik vind food boxen wel leuk eigenlijk, ik zou er eens eentje moeten bestellen :-)

 • Avatar van Sanne Marlijn
  Reply Sanne Marlijn 22 januari 2014 at 17:29

  Wat ziet dat er verrukkelijk uit zeg! Vooral die pompoensoep lijkt me heerlijk. Ik heb afgelopen zondag nog zelf pompoensoep gemaakt, was ook heerlijk.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 22 januari 2014 at 10:20

  ik vind het concept wel wat hebben, zeker als je zelf weinig inspiratie hebt wat je moet eten :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 22 januari 2014 at 10:11

  Ziet er lekker uit. Ik heb er al eens eerder positieve dingen over gelezen.
  Vervelend van dat virus, ik hoop dat jullie er snel weer door waren.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 januari 2014 at 10:16

   Gelukkig waren we na enkele dagen weer redelijk ok. Even heel heftig en flink schrikken, maar het is goedgekomen :)

   • Avatar van Linda
    Reply Linda 22 januari 2014 at 17:47

    Gelukkig maar, dat kun je er nu niet bij hebben, je loopt tenslotte op het einde van je zwangerschap. Fijn dat alles goed gaat.

 • Avatar van Sarina
  Reply Sarina 22 januari 2014 at 10:01

  Ziet der der goed uit! Ik laat het mijn man ook even zien.
  Super leuk idee voor ons gezinnetje.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 januari 2014 at 06:58

  Hier had ik al vaker over gelezen.
  Helaas hou ik niet van pompoen.
  Het laatste gerecht ziet er heerlijk uit……

  Fijne dag

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.