Media

Julie Kagawa – The Iron Fey boekenreeks (+win!)

26 januari 2014

julie kagawa the iron fey 1 - Julie Kagawa - The Iron Fey boekenreeks (+win!)
Lezen vind ik het hele jaar door heerlijk om te doen, als ik er tenminste de rust voor kan vinden. In de zomer lekker op het balkon of op een strandje met een fles water en zonnebrand bij de hand en in de winter op de bank met een kleedje, geurkaarsjes aan en een lekkere mok thee erbij. Voor mij zijn dit echt ultieme momenten om helemaal bij tot rust te komen. Met een complete boekenreeks kan je zo helemaal flink wat uurtjes doorkomen! Ik vertelde jullie laatst al over het eerste deel van The Iron Fey boekenreeks van Julie Kagawa, maar vandaag komen alle delen aan bod met wat meer informatie èn maak je kans op een mooie casette met alle vier de delen erin.

De ijzerkoning
“Over minder dan 24 uur word ik zestien. Sweet sixteen zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem…  Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: “Meghan Chase, we komen je halen…” Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nooit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad.”

julie kagawa the iron fey 2 - Julie Kagawa - The Iron Fey boekenreeks (+win!)
De ijzerprinses
“Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben onvergeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab. Ash heb ik sinds we aankwamen niet meer gezien, dus het ziet ernaar uit dat hij me in de steek heeft gelaten. En ik maar denken dat hij van me hield.. Ondertussen dreigt er oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof na de verdwijning van de machtige Scepter van de Seizoenen. Ik ben de enige die weet dat de scepter is gestolen door IJzerfae, maar niemand wil me geloven. Sterker nog, alleen Ash en ik hebben de IJzerfae ooit in levenden lijve gezien, dus hij is ook de enige die me zou kunnen helpen. Ash, waar blijf je toch? Als ik wil blijven leven, zal ik snel met bewijzen moeten komen, en dat terwijl ik al mijn pas ontdekte magie wel kwijt lijk. Nu kan ik alleen nog vertrouwen op mijn eigen vindingrijkheid. Maar is dat genoeg? Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?”

julie kagawa the iron fey 3 - Julie Kagawa - The Iron Fey boekenreeks (+win!)
De ijzerkoningin
“Ik dacht dat het voorbij was. Dat Ash en ik eindelijk samen konden zijn nu we allebei verbannen zijn uit Nimmernimmer. We hebben een hoge prijs moeten betalen, maar het was het waard. Alleen, is het wel echt voorbij? Hoef ik geen moeilijke keuzes meer te maken? Geen offers meer te brengen voor de mensen van wie ik hou? Nou, niet dus! De valse koning van het IJzerrijk zit achter me aan. Hij is uit op mijn magische krachten. Krachten die ìk niet begrijp of kan beheersen, maar die hèm oppermachtig zullen maken. Tegelijkertijd blijk ik de enige te zijn die hem kan tegenhouden. De enige die kan voorkomen dat het oprukkende ijzer heel Nimmernimmer vernietigt. Waarschijnlijk krijg ik er spijt van, maar dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens leren hoe ik een zwaard moet vasthouden en hoe ik die magie onder de knie krijg. Eén ding is zeker: het wordt erop of eronder. Voor mij, voor Ash, voor ons allemaal..”

julie kagawa the iron fey 4 - Julie Kagawa - The Iron Fey boekenreeks (+win!)
De ijzerprins
“Mijn naam, mijn ware naam, is Ashallayn’Darkmyr Tallyn. Ik ben de enig overgebleven zoon van Mab, koningin van het Winterhof. En wat haar betreft, ben ik doos. Mijn verhaal begint, zoals zoveel verhalen, met een meisje.. Als Winterprins zag ik liefde altijd als een zwakte. Maar toen kwam Meghan, half meisje half fae, en dat veranderde alles. Ik werd verliefd op haar en beloofde dat ik haar ridder zou zijn. Een belofte waarvan ze me – om mijn leven te redden – ontsloeg toen Nimmernimmer bijna ten onder ging aan de IJzerfae. Nu is Meghan de IJzerkoningin, heerseres van een rijk waar Zomer- en Winterfae niet kunnen overleven. Om bij haar te kunnen zijn, zal ik sterfelijk moeten worden. Dus ben ik nu, samen met Puck, met wie ik nog steeds een flinke appel te schillen heb, en die irritante cait sith Grimalkin, die me ook al het bloed onder de nagels vandaan haalt, onderweg naar het Eind van de Wereld. Daar zal ik de proeven moeten afleggen om mijn ziel te verdienen. Maar de prijs is hoog, en de keuzes die ik moet maken zijn onmogelijk. Zal ik Meghan ooit nog terugzien?”

Zoals ik al eerder zei: als je fan bent van young adult boeken die makkelijk weglezen en daarnaast een voorliefde hebt voor avontuurlijke verhalen vol verrassende elementen en vreemde wezens, dan is dit echt iets voor jou. Een boekverfilming klinkt me nog steeds erg goed in de oren (ik ben namelijk erg benieuwd hoe alle karakters en de werelden etc. er dan uit zouden zien). Can’t wait!

The Iron Fey boeken van Julie Kagawa zijn in Nederland uitgebracht door Harlequin. De losse delen zijn verkrijgbaar voor €9,95 per stuk en alle vier de delen in een casette voor €29,95. Je hebt zo 1.528 pagina’s aan leesplezier in huis.

Winactie
Wil jij een mooie casette winnen waarin alle 4 de delen van The Iron Fey zitten? Laat dan hieronder een reactie achter en vermeld hierin jouw lievelingsboek of favoriete genre. Meedoen met deze winactie kan t/m 2 februari 2014, 23.59 uur. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Good luck & enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Syll
  Reply Syll 2 februari 2014 at 23:42

  Super leuke actie! Ik had hem al gezien maar helemaal vergeten een berichtje te schrijven. Mijn favoriete genre is Young Adult, heerlijk om tussen het leren door te lezen! Favoriete boek? Te veel om op te noemen, laat staan er een uit te kiezen.

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 2 februari 2014 at 23:32

  Oei dat is moeilijk kiezen! Ik vind het heerlijk om YA te lezen, maar ook andere fantasie, historische romans en thrillers.
  Lievelingsboek? Kan niet kiezen, maar auteurs Cornelia Funke en Rick Riordan zijn zeker favorieten van het eerste genre. Mijn hele lijst is vele male langer en groeit nog steeds!
  Nog net op tijd met dit berichtje schrijven! Zou deze boeken zo graag willen (lezen) en keer op keer herlezen!

 • Avatar van samantha
  Reply samantha 2 februari 2014 at 15:00

  Wow wat een super actie zeg!! Ben echt helemaal stapel op deze boeken heb ze geleent van een vriendin en was er gelijk helemaal weg van en via deze actie zou ik ze graag willen hebben voor me zelf zodat ik ze eindeloos zelf kan lezen waar en wanneer ik maar wil!!!

 • Avatar van Mandy
  Reply Mandy 2 februari 2014 at 11:41

  Mijn favoriete genre’s zijn: thrillers, fantasy en chicklit.
  Mijn favoriete boek is: dan zal ik maar mijn favo van deze maand noemen,…Zusje van Rosamund Lupton.

  Ik heb alleen het eerste deel gelezen van de serie dus ik ben benieuwd naar de volgende delen!

 • Avatar van Jessica Barrett
  Reply Jessica Barrett 1 februari 2014 at 20:40

  De boeken klinken alsof ze voor mij gemaakt zijn! Ik zou ze (als fan van de Hunger Games) graag willen winnen! :)

 • Avatar van Jennifer Westoby
  Reply Jennifer Westoby 1 februari 2014 at 20:00

  Mijn favoriete genre is (hoe kan het ook anders) Fantasy
  en mijn meeste favoriete serie is denk ik toch The Inheritance Cycle van Christopher Paolini, ondanks dat ik door Harry Potter aan fantasyboeken verslaafd ben.

 • Avatar van ling
  Reply ling 31 januari 2014 at 17:16

  Hele leuke win actie! Ik ken deze boeken nog niet maar als een boekenwurm doe ik graag mee haha! Zelf heb ik niet echt een favoriete genre, ben in vele boeken wel geïnteresseerd. Maar vooral de boeken van Saskia Noort vind ik erg leuk om te lezen!

 • Avatar van Ubah Mahamuud
  Reply Ubah Mahamuud 31 januari 2014 at 02:16

  Ik heb ze allemaal al een tijd geleden gelezen en ik ben er dol op! Ik ben al een fan sinds 2012 en ik ben 14 :s. Misschien heb ik door dit te zeggen minder kans maar alvast gefeliciteerd voor de (vast blije) winnaar! Mijn favoriete genre is volgens mij fantasy, maar ook boeken zoals The Fault in Our Stars (een van mijn lievelingen) vind ik leuk. Een lievelingsboek kan ik eigenlijk niet hebben. Er zijn zoveel boeken die ik leuk vind en ze zijn allemaal anders. Maar een paar die ik een tijdje geleden heb gelezen en toch wel leuk vind zijn: The hunger games (serie) , Divergent (serie), the mortal instruments (serie), the iron fey (serie), touching julliete series, the maze runner series en een paar boeken van John Green. En dit zijn er maar een paar. Wel jammer dat ik van de meeste de boeken niet heb, dus het zou geweldig zijn als ik zou winnen. Maar ja, ik heb er niet veel invloed op haha

 • Avatar van zoe
  Reply zoe 30 januari 2014 at 20:37

  Mijn favoriete boek is Herfstlied van Simone van der Vlucht.
  Ik hou namelijk super erg van thrillers!
  Ben ook een erge fan van romans :)

 • Avatar van Henderica
  Reply Henderica 28 januari 2014 at 10:24

  Heel erg leuke winactie :). Ik lees tegenwoordig vooral veel thrillers en fantasy. De Lord of the Rings trilogie blijft toch 1 van m’n favorieten (ben blij dat ik nu ook een E-reader heb hoef ik ze niet altijd meer met me mee te slepen…en bij een boek als LOTR was dat best lastig soms ;))

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 27 januari 2014 at 23:04

  Geweldige actie. Mijn favoriete genre is zeker fantasy en wat mij betreft hoort young adult daar gewoon bij. Favoriet boek, is erg moeilijk te zeggen, maar om een paar boeken te noemen die ik het afgelopen jaar heb gelezen en heel goed vond. Godin bij vergissing van P.C. Cast en De teruggekeerden van Jason Mott.

  • Avatar van lydia
   Reply lydia 1 februari 2014 at 15:10

   Ik hou van de genres fantasy en romans. Vooral fantasy boeken vind ik geweldig. Harry Potter, Narnia en Academicus vampirus zijn mijn favoriete fantasyboeken Ik vind het heerlijk om ’s avonds een boek te lezen. Daarom lijkt het me erg leuk om deze boeken te winnen!

 • Avatar van Anja Hartman
  Reply Anja Hartman 27 januari 2014 at 22:16

  Uit de grote hoeveelheid reacties blijkt wel dat er in Nederland gelukkig nog heel veel gelezen wordt.
  Zelf houd ik vooral van historische romans en fantasy.
  De Harry Potter serie heb ik verslonden maar mijn lievelingsboek is ongetwijfeld “Pilaren van de aarde”
  geschreven door Ken Follett.

1 2 3 4

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Media
zenus herringbone diary samsung note 3 1 - New in! | Zenus herringbone diary case Note 3
New in! | Zenus herringbone diary case Note 3

Sinds een tijdje heb ik een Samsung Note 3 als telefoon in gebruik, die ik van Samsung voor een campagne...

Sluiten