Beauty

Make-up budget challenge | e.l.f. (eyes lips face)

25 januari 2014

elf-budget-challenge-1
Ik geef het toe: qua make-up en de merken die ik dagelijks gebruik ben ik over het algemeen echt verwend. Ik gebruik maar weinig budgetmerken en ook mijn interesse hierin is niet heel erg groot. Hoe dit zo is gekomen.. ik heb geen idee?! Want als ik eerder juist iets leuk vond, dan was het wel om geweldige producten te vinden voor de leukste prijsjes. Echt van die hidden treasures waar ik ontiegelijk blij mee kon zijn. Het leek me leuk om hierom een soort van budget challenge aan te gaan met verschillende merken en vandaag begin ik met e.l.f. (eyes lips face) met 5 verschillende producten voor de complete basis van de make-up. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches, reviews en fullface foto van het resultaat.

elf-budget-challenge-2 elf-budget-challenge-3 elf-budget-challenge-4
Anti acne foundation (acne fighting foundation) 39,5ml, €6,80
Dit product komt uit de Studio lijn van e.l.f. en komt in een matte plastic verpakking met een zwarte draaidop. Ik koos voor de lichtste kleur, porcelain, die gelukkig ook redelijk licht is (helaas niet licht genoeg voor de Sneeuwwitjes onder ons) maar wel wat aan de warme/gele kant. De foundation bevat onder andere salicylzuur, toverhazelaar, kamfer, tea tree en aloë vera en werkt hierdoor onzuiverheden tegen. Handig zo ìn een foundation! De foundation is redelijk creamy en wat dikker van textuur, de dekking is meer dan medium en de finish is redelijk mat. Je hebt er niet veel van nodig, het laat zich gemakkelijk verdelen en blijft ook nog eens de hele dag mooi. Zeker geen slechte foundation dus en ik ben hierdoor blij verrast! Wel is deze niet echt aan te raden als je een hele droge huid hebt, omdat de matte finish droge velletjes accentueert.

Camouflagestick (all over cover stick) 4g, €1,00
Ja, je leest het goed: deze concealer kost maar €1,00! Ook bij dit product koos ik voor de lichtste kleur (Fair/apricot beige) die ook wel redelijk licht is, maar wederom aan de warme/gele kant. De stick kan je eenvoudig omhoogdraaien, zo wat product aanbrengen op je gezicht en met een vinger of een kwastje uitwerken. De dekking is zeker medium tot volledig te noemen, maar pas wel op dat je geen cakey geheel krijgt door de dikkere substantie en de goede dekking. Een nadeel voor mij persoonlijk: de synthetische zoete geur die het product heeft..

Mineral booster 4,8g, €5,00
Dit product komt uit de minerale lijn van e.l.f. en komt in een handige draaiverpakking met een sifterdeksel waardoor je het poeder goed kan doseren. Het poeder zorgt voor een mooie satijnen finish, dat je foundation en concealer beter/langer blijven zitten en een zacht huidgevoel. Ik heb dit product in de kleur sheer, een transparante finishing powder dus die goed zijn werk doet.

elf-budget-challenge-5 elf-budget-challenge-6
Bronzer 6g, €2,50
Ik koos voor deze matte bronzer in de lichtste kleur met de naam glow. De verpakking oogt wat goedkoop maar deze sluit wel goed en er zit een handig spiegeltje onder het kwastje verstopt. Het kwastje zelf vind ik trouwens niet zo denderend, deze prikt en is wat hard, dus ik gebruik er mijn eigen kwasten voor. De bronzer is qua kleur best prima voor de lichte huidjes, maar je moet wel een lichte hand gebruiken en je kwast goed aftikken voor je het aanbrengt op je gezicht om oranjere strepen te voorkomen.

Blush 6g, €2,50
In precies dezelfde verpakking heb ik qua blush gekozen voor de kleur flushed, een koele, oudroze kleur met een satijnen finish die een mooie glow aan de huid geeft. De kleur vind ik echt heel erg mooi en ook de glans die het aan de wangen geeft is perfect. Helaas werkt de blush wel poederig, dus wees voorbereid op wat gestuif als je met je kwast in de weer gaat.

elf-budget-challenge-7 elf-budget-challenge-8
Al met al ben ik zeker niet ontevreden over deze producten en ook het resultaat is meer dan prima en ik zie eigenlijk geen verschil met de producten die ik normaal gebruik. Met als kanttekening dat mijn huid door de nieuwe gezichtsroutine gladder en minder droog is en er dus weinig droogtelijntjes en droogtevelletjes zijn, anders zou de foundation te ‘droog’/matte zijn voor mijn huid. Ik gebruikte naast de 5 bovenstaande producten enkel nog een wenkbrauwpotlood, mascara en lippenbalsem om het geheel minder kaal te maken. Het resultaat: een frisse en zachte basis waarbij mijn eigen huid er nog doorheen komt, maar oneffenheden en vlekjes zeker goed gecamoufleerd zijn. Een positieve uitkomst dus, deze make-up budget challenge met e.l.f.

De totale kosten voor deze 5 producten –> €17,80. Producten van e.l.f. zijn te bestellen via de eyeslipsface webwinkel, de verzendkosten bedragen €6,95 en je kan betalen via creditcard, bankoverschrijving, PayPal of iDeal.

Make-up aanschaffen via internet blijft toch wel een beetje een gok, want je kan zo nooit echt de juiste kleuren vinden en soms is er niet van alles een review met goede foto’s te vinden via Google. Toch is Google echt de tip voor als je wil weten hoe een product er uit ziet als je niet alleen van de webwinkelfoto’s uit wil gaan, omdat deze vaak helaas een vertekend beeld geven en ook de omschrijving is niet altijd even duidelijk.

Heb jij ervaring met producten van dit merk? Wat is jouw aanrader of wat zou jij juist eens willen proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Joli
  Reply Joli 25 januari 2014 at 21:26

  Ziet er goed uit. Ik ben al zo vaak op hun site geweest maar steeds twijfel ik dan weer.

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 25 januari 2014 at 20:20

  Die producten zien er goed uit! Ik heb nog nooit iets gekocht van e.l.f. maar ik ga de webshop nu toch eens bekijken!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 25 januari 2014 at 19:17

  Ik denk dat die foundation echt een aanrader is voor mensen met acné.
  Mijn favorieten van ELF zijn de eyelid primer, echt, die is beter dan die van Urban Decay vind ik. En de ELF Gotta Glow highlighter is een dupe van Nars Albatross :)

 • Avatar van Nem
  Reply Nem 25 januari 2014 at 17:26

  Ik vind ELF mooie producten hebben, maar niet zó speciaal dat ik ze niet van een ander merk zou kopen. Mooie look heb je gemaakt!

 • Avatar van Tess Evea
  Reply Tess Evea 25 januari 2014 at 16:22

  Prettige producten!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 25 januari 2014 at 13:07

  Wat een leuk idee Desiree: Zo’n make-up budget challenge! Ik ben nu alvast benieuwd naar wat je de komende weken nog voor ons in petto hebt. Deze look vind ik alvast heel geslaagd! ;) Zelf ben ik sowieso zeer positief verrast door E.L.F. Op de een of andere manier had ik nog nooit echt kennis gemaakt met het merk, maar door een samenwerking, waar toevallig ook vandaag een tutorial voor online staat, is daar nu verandering in gebracht – in positieve zin. Zo raad ik hun blusher/bronzer duo aan, vind ik de lipstick heel fijn en romig van structuur en zijn hun cream eyeshadows echt top!

 • Avatar van Chahrazad
  Reply Chahrazad 25 januari 2014 at 13:00

  Mooie nude look! ELF heeft op zich fijne producten.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 25 januari 2014 at 10:09

  Het zijn mooie producten,,altijd leuk als je iets nieuws probeert, de spullen goed zijn en mooi zitten. Heb zelf nog niets van Elf, maar ga daar zeker een keer bestellen.

 • Avatar van irene niec
  Reply irene niec 25 januari 2014 at 10:03

  Ik heb voor mijn kleindochters de nagellakjes kubus gekocht van E.L.F., die zijn erg leuk.

 • Avatar van Bibian
  Reply Bibian 25 januari 2014 at 09:49

  Die foundation ziet er goed uit! Liefs

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 25 januari 2014 at 09:14

  wat een mooie producten!

 • Avatar van Desiree Barents
  Reply Desiree Barents 25 januari 2014 at 08:40

  Ziet er zeker goed uit voor deze prijs, had er nog nooit van gehoord maar is zeker het overwegen waard. Het is alleen inderdaad wel lastig via internet bestellen qua kleur denk ik!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 25 januari 2014 at 02:08

  Ik heb nog nooit iets gekocht van Elf. Maar wel al vaak over gelezen. Niet alles lijkt me fijn. Zoals deze blush die wel erg poederig is. Maar de overige producten die je in deze blog hebt getest wel. Alleen vind ik online bestellen niet fijn als ik de producten niet eerst geswatched heb.

 • Avatar van lisa
  Reply lisa 25 januari 2014 at 01:36

  Ik ben niet echt bekend met dit merk de foundation spreek me wel erg aan vooral omdat er salicylzuur in zit. Wat erg goed is voor acné.

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 25 januari 2014 at 00:39

  budget schatten vinden blijf leuk, maar ik kan mij goed vinden in dat je niet echt meer interesseert ben in budget merken want in het algemeen is het best bagger wat er soms op de markt komt, maar zo nu en dan zijn er zeker toppers te vinden. De foundation die je hier meld klinkt heel fijn trouwens!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 25 januari 2014 at 00:32

  Die foundation lijkt me wel wat!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 januari 2014 at 00:27

  Ziet er mooi uit! Geweldig merk ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.