Beauty

Parfumnieuws | Balenciaga Rosabotanica

31 januari 2014

balenciaga-rosabotanica-1
Eind 2012 lanceerde Balenciaga een heerlijk en uniek parfum, Florabotanica, waarvan ik direct helemaal onder de indruk was. Niet alleen vanwege de bijzondere verpakking en het verhaal achter de geur, maar zeker ook vanwege de heerlijke kruidige en bloemige geur waar ik op slag verliefd op werd. Dit is sinds die tijd dan ook zeker één van mijn favoriete geuren. Nu is er vanaf komende maand een nieuwe variant verkrijgbaar met de naam Rosabotanica. Het is niet moeilijk te bedenken welke geurnoot er in deze variant meer naar boven komt! Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn beleving van deze eau de parfum.

balenciaga-rosabotanica-4 balenciaga-rosabotanica-5 balenciaga-rosabotanica-2
“Ergens in een uitzonderlijke tuin met bijzondere planten, waarvan de geur versmelt tot één uniek parfum, heersen de mooiste rozen waaruit bekwame vaklieden de meest kostbare geur onder alle parfums destilleren.”

De flacon heeft dezelfde basis als Florabotanica, alleen is nu versierd met een mooie bloemenprint en een mintgroen kleuraccent langs sommige zijdes. Aan de ene kant is de flacon door de vorm en het zwart witte heel erg strak, maar door de zachte accentkleur en de bloemenprint heeft het ook weer wat kunstigs en romantisch. Zeker een flacon die opvalt in je parfumverzameling.

balenciaga-rosabotanica-3
Rosabotanica is een symfonie van geuren gebaseerd op een eigentijds en plantaardig rozenakkoord met een fris, puur en helder karakter. Net zoals Florabotanica is ook dit eau de parfum weer kruidig te noemen, het rozenaccent komt goed naar boven maar is toch niet al te overheersend. De geur is ‘echt’ alsof je door een bloemen- en kruidentuin loopt na een zomers regenbuitje en je de geur even diep in je neus opsnuift.

Je ruikt er peper, citrus, vijgenblad, rozen, groene hyacint, kamfer doortrokken kardemom, wit hout en amber in. Ja, zoals je leest is dit zeker geen standaard pakket van geurnoten in een parfum en ook deze nieuwe -botanica variant zal dan ook zeker niet door iedereen even lekker gevonden worden. Echt even in de parfumerie snuffelen en opsprayen dus om te ontdekken hoe deze geur op jouw huid ruikt en zich ontwikkelt. Bij mij blijft deze geur heerlijk lang op de huid ruiken en verandert hij van wat fris en pittig naar een bloemige en warme geur die het langst opvalt. Love it!

Balenciaga’s Rosabotanica is vanaf februari te koop bij verschillende parfumerieën en warenhuizen.

Eau de parfum 30ml, €58,33
Eau de parfum 50ml, €80,56
Eau de parfum 100ml, €110,56
Bodylotion 200ml, €38,33.

Spreekt dit unieke nieuwe eau de parfum van Balenciaga jou aan om eens te gaan besnuffelen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 31 januari 2014 at 18:28

  ben er best benieuwd naar :D

 • Avatar van Yanna
  Reply Yanna 31 januari 2014 at 14:20

  Ik ben deze ook aan het testen en ben er heel tevreden over. Wat een heerlijke geur!

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 31 januari 2014 at 12:45

  Ik ben nu nieuwsgierig geworden om deze te gaan besnuffelen! :-) Klinkt heerlijk namelijk.

 • Avatar van irene niec
  Reply irene niec 31 januari 2014 at 11:26

  Het spreekt mij zeker aan, het klinkt erg lekker en het flesje is wondermooi.

 • Avatar van Bibian
  Reply Bibian 31 januari 2014 at 08:11

  Wat een mooie flacon! Ben er heel benieuwd naar, klinkt goed! Liefs

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 januari 2014 at 07:05

  Ik hoop dat alles heel goed gaat met jullie allemaal……..
  Dit ziet er prachtig uit om op ♥ te zijn! Die ga snel een keertje ruiken en een geurproefje halen bij de parfumerie!

  Ik wens jullie een mooie dag en alvast een prachtige weekend……

  Xoxo

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 31 januari 2014 at 01:07

  Prachtige verpakking, lijkt me een bijzondere geur ook :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.