Beauty

Perfect Palette Tag

29 januari 2014

perfect-palette-tag-1
Al een tijdje gaat er een leuke tag door beautyland heen en aangezien ik een enorme fan ben van palettes leek het me leuk om deze ook zelf eens te gaan doen. De meeste versies van deze Perfect Palette Tag zijn te vinden in filmpjes-vorm, maar het leek mij leuk om de tag juist in een artikel met foto’s te doen zodat je de verschillende palettes goed kan zien. Wat is mijn favoriet, welke heeft de beste pigmentatie, welke gebruik ik het minst, welke zou ik meenemen naar een onbewoond eiland.. Deze en meer vragen over mijn palettes zal ik hieronder beantwoorden inclusief foto’s van de betreffende palettes natuurlijk :)

perfect-palette-tag-3
Het palette met de mooiste verpakking is voor mij toch zeker het Bobbi Brown caviar & oyster palette. Qua kleur misschien niet heel spectaculair, maar qua vormgeving met de twee uitklapbare delen vind ik toch zeker het vermelden waard. Ik vind dit er zo chique uitzien! Alsof het een soort van podium is waarop de mooie producten worden tentoongesteld. Love it!

perfect-palette-tag-4 perfect-palette-tag-5
Over het palette met de beste pigmentatie moest ik heel even nadenken, want ik heb veel palettes met een erg goede pigmentatie in mijn verzameling zitten. Tot ik dit Collistar smoky trendy palette uit de Birthday Collectie weer zag. Ik weet nog hoe verrast ik was door de pigmentatie toen ik dit palette voor het eerst uitprobeerde. Hoe geweldig zou het zijn als er een palette zou bestaan met veel wisselende kleurtjes die allemaal deze pigmentatie zouden hebben? *droomt weg*

perfect-palette-tag-6
Het meest veelzijdige palette blijft voor mij toch het zelf-samengestelde INGLOT palette met hierin 10 verschillende kleuren. Ik gebruik deze erg vaak en kan er veel kanten mee op. Van neutrale en zachte looks tot aan kleurrijke looks met verschillende accentkleuren. Ik vind zo’n systeem om zelf je palette samen te kunnen stellen nog steeds geniaal ♥ Er zijn in mijn verzameling nog meer palettes te vinden die misschien meer uitgesproken verschillende kleuren bevatten, maar ik koos voor deze stelling toch dit palette omdat er ook perfecte highlighter– en creasekleuren tussen zitten die goed matchen met alle andere kleuren in dit palette.

perfect-palette-tag-8
Het palette wat ik het meest geschikt voor reizen vind, moet wel dit kleine Anastasia want you to want me palette zijn. Het is erg handzaam, zit in een stevige kartonnen verpakking met magneetsluiting en bevat verschillende kleurtjes in verschillende finishes om verschillende looks mee te kunnen creëren. Het neemt dus lekker weinig ruimte in beslag, maar je kan er toch een boel kanten mee op. Handig!

perfect-palette-tag-11 perfect-palette-tag-12
Het palette met de leukste naam.. Hier moest ik even over nadenken. Ik ben niet zo gevoelig hiervoor namelijk en ben ook erg slecht in het onthouden van zulke namen. Maar als ik moest kiezen dan zou ik gaan voor een palette van Too Faced of Urban Decay, zoals het Urban Decay ammo palette, omdat deze merken vaak leuke namen geven aan hun palettes èn aan de oogschaduwkleurtjes die erin zitten.

perfect-palette-tag-9 perfect-palette-tag-10
Het palette waarvan ik spijt van de aankoop heb en het minst gebruikt heb voeg ik bij deze samen, omdat hier hetzelfde palette uit komt. Het Too Faced Matte Eye palette is prachtig om te zien, maar toch zijn enkel matte kleurtjes in een ooglook niet helemaal ‘mij’ en zijn de kleurtjes het ook weer net niet voor me. Ondanks dat de pigmentatie dus prima is en je er best veel kanten mee op kan, gebruik ik het palette echt bijna nooit. Zonde eigenlijk!

perfect-palette-tag-13 perfect-palette-tag-14
Ook nu voeg ik weer twee stellingen samen, namelijk voor het palette wat ik het meest gebruik en het palette wat ik mee naar een onbewoond eiland zou nemen. Dit is namelijk hetzelfde Urban Decay Naked 2 palette. Zoals je kan zien is dit palette echt vaak gebruikt en ik pak hem er nog steeds regelmatig bij. Je kan er gewoonweg veel kanten mee op en de kleuren en pigmentatie zijn helemaal top. Als ik moest kiezen zou ik dit palette ook meenemen naar een onbewoond eiland, voor zover ik dan make-up zou dragen, ook omdat de kleuren mooi zouden staan bij een zongekust huidje (minder bij het bij mij bekende zonverbrande huidje, maar goed..).

perfect-palette-tag-15 perfect-palette-tag-16
Als laatste blijft over mijn meest geliefde palette. Het is dit Chanel les 4 ombres Enigma palette wat ik jaren geleden cadeau kreeg van Paul. Hij gaf het voor mijn verjaardag samen met een gigantisch verwenpakket van mijn favoriete beautymerken en alles, maar dan ook alles was een schot in de roos. Dat hij me zo goed kent en precies weet wat ik mooi vind, ook op beautygebied, vind ik voor een man zijnde heel bijzonder en attent ♥ Het palette heeft voor mij zo’n emotionele waarde gekregen dat ik hem weinig gebruik maar juist ‘mooi wil houden’. Ofzo. Snap je mijn logica?..

Ik ben wel benieuwd eigenlijk: als jij maar één palette zou mogen kiezen, welke zou dan jouw favoriet zijn uit jouw eigen collectie?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 12 februari 2014 at 00:18

  Mijn Naked 1 palette. Die gebruik ik bijna dagelijks. Zo fijn is ie!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 5 februari 2014 at 13:16

  Leuk artikel en wat een mooie paletten!

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 3 februari 2014 at 23:07

  Prachtige palettes!

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 2 februari 2014 at 00:53

  super mooi allemaal! die collistar, omg <3

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 29 januari 2014 at 18:22

  Blijft een leuke tag om te lezen, wat een prachtige palettes heb je

 • Avatar van Joli
  Reply Joli 29 januari 2014 at 16:47

  Mooie collectie Palettes heb je.
  En een hele leuke tag!!

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 29 januari 2014 at 14:00

  Ik kan niet meer zonder mijn urban decay naked 1,2 en 3 palette!! Heb de 3 nu bijna een week en ben er helemaal gelukkig mee!!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 29 januari 2014 at 11:58

  Wat een mooie zitten er tussen! :)

 • Avatar van Jessie
  Reply Jessie 29 januari 2014 at 11:54

  Ik denk dat ik dan ga voor een MAC eyeshadow quad dat ik zelf heb samengesteld met de kleuren Grain, Woodwinked, Amber Lights en Mulch. Ik gebruik het bijna dagelijks en maakt deel uit van mijn “signature look”. Je hebt trouwens een prachtige verzameling palettes!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2014 at 17:28

   Oeh, dat klinkt zeker als een erg mooi samengesteld palette! :)

 • Avatar van lisa
  Reply lisa 29 januari 2014 at 11:01

  Er zitten erg veel mooie palette tussen! Leuke verzameling

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 januari 2014 at 09:56

  Wauw dat zijn prachtige palettes! ;-)

  Fijne dag

  Xoxo

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 29 januari 2014 at 08:49

  Wat leuk zo met foto’s! Dat Anastasia palette is echt mooi!

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 29 januari 2014 at 07:24

  Leuk om deze tag in een artikel te zien :) En wat zonde van je matte Too Faced palette. Mocht je er nog vanaf willen, let me know ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2014 at 17:28

   Je mag me zeker mailen ervoor :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.