Mama & Kind Persoonlijk

Personal | Bijkletsen (39 weken zwanger)

15 januari 2014

39-weken-zwanger-2
Het is toch best spannend om dit artikel een paar daagjes vooruit te schrijven en in te plannen, want wie weet ben ik ondertussen wel bevallen.. Mijn normale planning loopt op dit moment nog een stuk verder vooruit omdat ik wil zorgen dat er toch dagelijks een artikel online komt straks als de kleine er is, ook al lig ik dan nog bij te komen van de bevalling. Best een spannende periode en we zijn dan ook heel erg benieuwd wanneer ons meisje zich wil laten zien. Vandaag leek het me leuk jullie een beetje bij te kletsen over mijn persoonlijke leven de laatste tijd.

Vandaag, woensdag 15 januari, ben ik 39 weken zwanger. Nog maar één weekje en ik ben officieel uitgerekend. Elke dag hebben Paul en ik meer en meer kriebels want het echte aftellen is nu toch zeker begonnen. Het kan geen weeeeken meer duren voor we ons wonder in onze armen kunnen houden. We zijn zo enorm benieuwd naar hoe ze eruit ziet! ♥ Op bovenstaande foto ben ik 38 weken en 3 dagen zwanger: mijn buik is de laatste weken echt enorm gegroeid en hij begint ook al goed laag te hangen, wat een teken schijnt te zijn dat het echt niet lang meer kan duren.. Spannend!

39-weken-zwanger-4 39-weken-zwanger-5
In de tussentijd komen er steeds meer leuke, noodzakelijke en schattige babyspulletjes in huis. We kunnen het niet laten om zelf toch nog steeds het een en ander aan te blijven schaffen, maar ook ben ik in de tussentijd verrast met een geweldig leuke babyshower (incl. geblinddoekt een luier verschonen op een pop èn babyvoeding proeven en de smaak proberen te raden en vooral veel gezelligheid, gelach, lekkere hapjes en leuke cadeautjes) en ben ik door de lieve Claudia verrast met een lief cadeautje: ze maakte zelf een prachtig vestje met de hand. Zo enorm lief en zo enorm mooi! ^^

39-weken-zwanger-6 39-weken-zwanger-3
Ook kocht ik via bol.com de leuke Milestone Babycards om strakjes met behulp van deze ‘reminder’-kaarten bepaalde mijlpalen van onze kleine meid bij te kunnen houden. Ik zie deze kaarten bij veel andere jonge mama’s op Instagram en blogs voorbij komen en vind dat er telkens zo leuk uitzien, nu kan ik er ook zelf mee aan de slag. Leuk om hier een boekje mee te gaan maken :)

We beginnen het merk Stokke echt steeds leuker te vinden. Naast de MyCarrier draagzak die we al hadden, hebben we hier nu ook de Bounce’n’Sleep aan toe mogen voegen. Dit is een combinatie van een wiegje en een wipstoel en ik ga jullie hier zeker nog eens meer van laten zien als ons meisje er in ligt en ik het geheel wat beter kan laten zien. Ik denk namelijk dat dit echt een leuk item is voor andere jonge ouders die van een mooi design gecombineerd met handigheid houden.

39-weken-zwanger-1
De laatste weekjes gaat het met de zwangerschap gelukkig beter dan verwacht. Waar ik eerder nog best bang was hoe de bekkenklachten zich zouden ontwikkelen als de buik zwaarder zou worden, valt me dit gelukkig heel erg mee. Wel moet ik hiervoor echt heel streng zijn voor mijzelf door niet teveel en te zwaar te tillen, geen lange stukken te wandelen en bijvoorbeeld elke nacht te slapen met een flink kussen tussen mijn bovenbenen om zo mijn bekken te ontlasten. Op deze manier heb ik zo goed als nergens last van en voel ik me goed! Bovenstaande foto is afgelopen zondag gemaakt tijdens de zonsondergang tijdens een kort wandelingetje in de frisse lucht. Ik hou echt van wandelen en kan niet wachten tot ik na het herstel van de bevalling er weer langzaam aan voor langere stukken op uit kan gaan, helemaal gezellig als gezinnetje zo samen met ons kleintje en de hondjes erbij natuurlijk.

De vermoeidheid is wel weer wat terug aan het komen en ik geef er dan ook gewoon aan toe met een dutje als ik er behoefte aan heb. Verder ben ik best ziek geweest (ben nog opgenomen geweest in het ziekenhuis omdat er werd gedacht aan zwangerschapsvergiftiging en/of HELLP-syndroom) maar gelukkig werden de risico’s voor de baby uitgesloten en bleek ik een virus te hebben opgepikt waar ik ‘doorheen’ moest. Ik ben ondertussen weer helemaal beter en heb dus gelukkig goed aan kunnen sterken voor ‘het grote werk’ begint ;)

De jas op de foto is een nieuwe jas van Promiss die ik onlangs aan m’n collectie toevoegde. Ik had al een paar winterjassen, maar was nog op zoek naar een langer model die netjes maar toch ook weer ‘jong’ was. De wolmix, de kleur en het model maken de jas netjes, maar de stoere accenten zoals de ritsjes bij de zakken en het opstaande kraagje maken hem toch ook weer jonger. Ik ben er erg blij mee (al kan die nu nog maar nèt dicht vanwege de buik, hij zal de rest van de winter hopelijk wat charmanter staan haha). Bij de Promiss grote maten collectie kan je terecht t/m kledingmaat 54 en er is nog een fijne sale *tip!*

Nog eventjes en ik kan jullie gaan voorstellen aan onze dochter.. Can’t wait!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 3 februari 2014 at 09:45

  Gefeliciteeeeeeeeeeeerd! (Ik heb echt onder een steen gezeten of zo.. maar beter laat dan nooit. Heb zelf ook geen twitter of facebook, dan mis je toch een hoop dingen.) Fijn dat jullie kleine dame gezond is! (Ik las geen tegendeel, dus ga er maar vanuit..)
  Geniet maar van jullie prachtige meisje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2014 at 17:22

   Haha, dankjewel! Ik heb er ook nog geen artikel over online staan dus als je me niet volgt op (of geen social media gebruikt) dan kon je het nog niet weten. Maar er komt snel een artikel over :)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 20 januari 2014 at 22:38

  Ah deees, wat heb je toch een prachtige toeter zeg! Nog een paar dagen denk ik, en dan komt je wondertje ter wereld.. allemachtig, wat spannend! Ik leef me helemaal in met je nu, haha. En wat een lief schattig cadeautje van Claudia! <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2014 at 09:48

   Haha, dankjewel! Ik geniet ook nog even heerlijk van de toeter hoor, voor ik het weet is het weer een lege buik..

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 16 januari 2014 at 23:53

  Spannendddddd! Laat de kleine meid maar komen, jullie zijn er meer dan klaar voor :)

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 16 januari 2014 at 22:59

  Mooie grote buik! Ben je het wachten al zat? ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2014 at 09:57

   Haha, nee het valt nog mee ;)

 • Avatar van Thea
  Reply Thea 16 januari 2014 at 22:47

  Spannend en leuk die laatste tijd! Geniet toch nog heel eventjes van jullie laatste dagen met jullie twee! Succes met de laatste loodjes en de bevalling. En oh wat zijn die laarsjes cute!!!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 16 januari 2014 at 09:10

  Wat een ontzettend spannende tijd zien jullie tegemoet en wat is de tijd voorbij gevlogen zeg! <3 Heel veel succes met deze echte laatste loodjes voor zowel jou als manlief! Wij zullen aan je denken, al weet ik zeker dat alles helemaal goed zal gaan; van de bevalling tot het eerste flesje/eerste borstvoeding – you can do it! Dikke knuffel van mij Desiree!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 januari 2014 at 09:53

   Ahww dankjewel lieve Joyce! <3

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 15 januari 2014 at 15:36

  Heb je na onze vervelende aanvaring nooit meer gesproken,maar ik wil je alle geluk toewensen met jullie prachtige dochter,want dat wordt het zeker!!!!
  Alle goeds en geniet van alle mooie dingen.

 • Avatar van Isabel
  Reply Isabel 15 januari 2014 at 14:26

  Wat leuk en spannend zeg!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 15 januari 2014 at 14:03

  Ik reageer niet vaak, maar wil je heel erg veel geluk, plezier en liefde wensen voor de komende tijd! Geniet van elk moment :)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 15 januari 2014 at 13:34

  Wat een prachtige buik! Heel veel succes, spannend zeg!

 • Avatar van Myrna
  Reply Myrna 15 januari 2014 at 13:31

  Oh wat moet het spannend voor jullie zijn, het kan nu echt ieder moment gebeuren. Fijn dat je je nog zo goed voelt. Je ziet er prachtig en stralend uit Desiree! Mooie buik ook. Veel succes met de laatste loodjes! Ben heel benieuwd naar jullie kleine wonder!

 • Avatar van Kelly Caresse
  Reply Kelly Caresse 15 januari 2014 at 12:54

  Wat leuk om een update te lezen en wat zie je er goed uit! Ik vind je er stralend uitzien en dat terwijl ik me goed kan voorstellen dat je heel moe zal zijn. Ik was dat wel toen ik hoogzwanger was hihi. Leuk om zo’n update van je te lezen. Ik ben oprecht heel blij dat er geen Hellp-syndroom of zwangerschapsvergiftiging bij je is geconstateerd omdat ik daar helaas zelf ervaringen mee gehad heb waardoor ik bij 34 weken moest bevallen met een spoedkeizersnede. Gellukkig is dit wel allemaal goed gekomen.
  Ik wil je onwijs veel geluk wensen deze laatste loodjes en natuurlijk met de bevalling en ik wens jullie al het goeds met jullie pracht dochter!

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 15 januari 2014 at 12:28

  superspannend! Heel erg veel succes met de laatste loodjes, je bent er bijna! ♥

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 15 januari 2014 at 12:23

  Succes met de laatste loodjes, ik leef als lurker onwijs met je mee. Spannend!

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 15 januari 2014 at 11:38

  Wauw, wat gaat dat snel.
  Succes met de laatste loodjes.

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 15 januari 2014 at 08:34

  Jeetje je buik is huge geworden! Dat kan niet lang meer duren. Heel veel succes en mooie momenten gewenst <3

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 januari 2014 at 08:32

  Wat een mooie foto’s en je ziet er zo goed uit! Vervelend dat je ziek was geweest maar fijn dat je opgeknapt bent.
  Ik ken het slapen met de kussen…..
  Het verdwijnt straks na de bevalling weer.
  Wat leuk zo een babyshower en een schattig vestje had je vriendin voor je gemaakt.
  Mooie spullen voor de uitzet en leuk zo een boekje waar je alle eerste dingen van de baby kan bijhouden dat is leuk voor later.

  Ik wens jullie alle goed toe en veel sterkte de komende dgn…….

  Liefs en groeten

  Xoxo

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 15 januari 2014 at 07:51

  wat heb je toch een mooie buik :D

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 15 januari 2014 at 06:28

  Echt heel spannend, succes met de laatste loodjes!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 15 januari 2014 at 00:55

  Zo spannend! Ik ben er zeker van dat jullie een prachtdochter krijgen :)

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 15 januari 2014 at 00:29

  Spannend hoor! Succes met de laatste loodjes!

 • Avatar van Nem
  Reply Nem 15 januari 2014 at 00:20

  Spannend! Ik blijf bij 18, zaterdag is een mooie dag. Succes, ik gun het jullie zo!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.