Beauty

PIMP | No curls no glory

20 januari 2014

pimp-your-curls-1
In het voorjaar van 2013 liet ik een grof permanent in mijn haar zetten, ik werd zwanger en permanent laten zetten mag dan niet meer dus sinds die ene keer ben ik het gelijk ook alweer aan het laten uitgroeien. Zoals jullie op fullface-foto’s in eerdere artikelen kunnen zien is mijn haar flink gegroeid en is het permanent steeds verder uit aan het zakken. Meestal borstel ik dus mijn haar na het wassen en blijft er zo een flinke slag zonder èchte krul meer over. Even de stijltang erdoorheen en het is binnen een mum van tijd helemaal glad, of even met speciale producten aan de slag en ik krijg toch weer een flinke bos krul erin. Ik kan er op dit moment dus erg veel kanten mee op! Sinds kort gebruik ik enkele nieuwe haarproducten uit de no curls no glory lijn van een nieuw haarverzorgingsmerk: PIMP Amsterdam. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review!

pimp-your-curls-2
Deze haarlijn is bedoeld voor krullend, gekruld en/of gepermanent haar maar kan ook erg goed gebruikt worden als je niet persé krullen hebt, maar wel last hebt van breekbaar en pluizig haar.

De shampoo (250ml) bevat geen parabenen en sulfaten en zit bomvol vochtherstellende botanische extracten die de vochtbalans van het haar herstellen, is veilig voor je haarkleur en laat je haar weer glanzen. De geur is lekker fris en citrus-achtig, de shampoo schuimt zo goed als niet (even wennen!) en mijn haar lijkt tijdens het wassen al zachter aan te voelen.

De conditioner (250ml) bevat geen parabenen en fosfaten en zit vol met aminozuren, proteïnen en botanische extracten wat een vochtinbrengende en herstellende combinatie maakt die veilig is voor je haarkleur en je haar weer laat glanzen. De geur is redelijk zoet, maar niet misselijkmakend en een klein beetje product is meer dan genoeg. Even 2/3 minuutjes in laten trekken en goed uitspoelen. Mijn haar voelt op dit moment al zacht aan en ik kan al gemakkelijk met mijn vingers door mijn haar.

De cream (120ml) bevat geen parabenen en er zitten onder andere oliën in die het haar beschermen tegen de warmte van stylingtools en uv-straling. Je brengt het knedend aan op vochtig haar om de krullen meer stevigheid, glans en textuur te geven zonder pluis. Je kan het ook op droog haar gebruiken als stylingproduct om het haar net wat meer definitie te geven. De geur is een beetje tussen de shampoo en conditioner in, je ruikt wat zoetigs maar ook wat fris en ik vind de geur persoonlijk erg prettig.

pimp-amsterdam-curls-1 pimp-amsterdam-curls-2

Ik gebruik deze producten nu alweer een tijdje en als ik alle drie de producten achter elkaar gebruik en de krullen een beetje ‘opkneed’ tijdens het drogen (aan de lucht) dan krijg ik bovenstaand resultaat. Mijn haar voelt tot aan de puntjes zachter aan, glanst mooi en voelt prettig aan. De cream is een licht tot medium stylingproduct wat mijn haar niet hard laat aanvoelen, geen schilfertjes achterlaat en ook weer gemakkelijk uit te wassen is. Ik ben dus zeker tevreden over alle drie de producten en kan ze zeker aanraden.

De haarproducten van PIMP Amsterdam kosten €19,95 per stuk en er zijn verschillende lijnen voor verschillende haartypes en finishes verkrijgbaar. Binnenkort zal het merk het assortiment ook uitbreiden met lifestyleproducten als drankjes, een tanningspray, zonnebrandcrèmes, T-shirts en meer. Op dit moment zijn de producten verkrijgbaar bij JohnBeerens.com, maar het merk streeft ernaar om binnenkort ook bij hippe modewinkels etc. verkrijgbaar te zijn.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marianne
  Reply Marianne 30 mei 2017 at 12:54

  Ik heb dit blog pas gisteren ontdekt dus ben een beetje lekker aan het spitten. Ik heb zelf van nature sterk gekruld en zeer pluizig haar en vermijd een aantal ingrediënten: niet-wateroplosbare siliconen (dus bepaalde siliconen mogen wel en helpen zelfs tegen de pluis), niet-vettige alcoholen en dus inderdaad sulfaten.

  Weet je toevallig nog of deze ingrediënten erin zaten, of dat deze producten überhaupt nog te koop zijn en dat ik ergens op internet de ingrediëntenlijst kan zien? Ik ben namelijk na 6 jaar leren over mijn haar nog steeds op zoek naar iets dat de pluis tegengaat, dus experimenteren vind ik altijd leuk. ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 mei 2017 at 15:54

   Hi Marianne! Het merk wordt nog verkocht volgens mij en wellicht kan je via het merk meer informatie krijgen? http://www.pimpamsterdam.com/nl/ Ik heb de producten zelf niet meer dus kan helaas niet voor je kijken..

   • Avatar van Marianne
    Reply Marianne 30 mei 2017 at 16:39

    Ik zal het ze eens vragen, bedankt voor de link!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 25 januari 2014 at 09:52

  Klinkt als fijne producten!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 22 januari 2014 at 10:38

  Wat een mooi resultaat, je hebt echt mooie krullen zo. Ik heb zelf een bos met krullen en mij lijkt de creme heel erg handig, ik ga dit even onthouden en wie weet toch eens proberen, vind het niet heel goedkoop moet ik eerlijk zeggen, dus even sparen is dan wel handig…..

 • Avatar van Modenise.nl
  Reply Modenise.nl 21 januari 2014 at 21:08

  Ik heb die cream ook.Werkt goed met een heerlijke geur!

 • Avatar van Nicky
  Reply Nicky 20 januari 2014 at 22:28

  Prachtig resultaat!

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 20 januari 2014 at 16:53

  het ziet er heel goed uit!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 20 januari 2014 at 15:11

  Klinkt erg goed! Mooi resultaat :)

 • Avatar van Jessie
  Reply Jessie 20 januari 2014 at 13:17

  Misschien raad ik deze producten aan mijn vriendin aan. Zij heeft namelijk een permanent laten zetten maar ze is er niet helemaal tevreden mee. Ze wil graag nog meer volume in haar krullen en vindt dat ze er nogal plat bijliggen. Heeft iemand misschien nog tips hiervoor?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2014 at 09:51

   Als tip voor je vriendin tegen platte krullen: probeer leave-in of stylingproducten met olie erin te vermijden en gebruik bijvoorbeeld een krullen-activerende-crème als stylingproduct of een mousse die je vooral rond je kroon goed inmasseert voor wat extra volume. Succes! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 januari 2014 at 07:21

  Dat werkt goed! Wat een prachtige krullen ;-)

 • Avatar van Queenies
  Reply Queenies 20 januari 2014 at 03:21

  Wauw, het zit erg mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2014 at 09:53

   Thanks! Ik vind het vooral knap hoe door het gebruik van deze producten en enkel af en toe wat kneden in mijn haar tijdens het drogen, het hele deel permanent wat al uitgegroeid is (echt een flink stuk!) niet meer opvalt :)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 20 januari 2014 at 00:16

  Wauw, wat een mooi resultaat! Deze lijn ga ik zeker onthouden voor mijn krullenbos!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.