Beauty

Review | Sabon Ocean Secrets skincare

28 januari 2014

sabon-ocean-secrets-2
Het is alweer even geleden dat ik jullie alles vertelde over de nieuwe Sabon Ocean Secrets gezichtsverzorgingslijn; een complete skincare lijn die geschikt zou zijn voor elk huidtype en die vol zit met natuurlijke ingrediënten zonder minerale oliën, parabenen en SLS. De verpakking vind ik echt prachtig (al blijven glazen verpakkingen niet echt mijn favoriet vanwege de angst voor het kapot/uit elkaar vallen..), het staat echt heel erg mooi in de badkamer en de afzonderlijke producten klinken goed. Maar, zijn de producten ook fijn in gebruik en deed het echt wat voor mijn huid? Kijk mee voor de review van de complete lijn!

sabon-ocean-secrets-4
De facial cleanser is een prima gezichtsreiniger die je als milk kan gebruiken met een watje, of bijvoorbeeld in kan masseren met je vingertoppen en af kan nemen met een lauwwarm washandje voor een wat intensere reiniging. Voor mijn gezicht een fijne reiniger, maar voor mijn ogen wat minder: hier prikt hij namelijk best wel en ik hou er licht geïrriteerde ogen aan over. Een losse oogmake-upremover is dus zeker aan te raden.

De cleansing facial toner is een lotion die je aanbrengt met een watje om de laatste restjes vuil, onzuiverheden en make-up te verwijderen en deze kan ik dan wel weer over mijn oogleden halen zonder dat ze er geïrriteerd van raken. Wel zou het fijn zijn als de verpakking aangepast zou kunnen worden met een inzetje waardoor de lotion niet uit een groot gat komt maar uit een kleiner gaatje waardoor je deze beter kan doseren.

Het rich moisturizing facial mask vind ik één van de fijnste producten uit deze lijn want hij zorgt ervoor dat mijn huid achteraf lekker gehydrateerd en gevoed aanvoelt. Dit komt door ingrediënten als amandel- en olijfolie, kamille extract, omega 3, 6 en 9 en zeewier uit de Noordzee. Love it!

sabon-ocean-secrets-6
De moisturizing facial cream met SPF15 is een product waar ik niet over te spreken ben, maar ik heb het idee dat dit door de SPF komt aangezien mijn huid hier wel vaker slecht op reageert. Als ik deze crème een paar dagen gebruik krijg ik namelijk bultjes, onzuiverheden en een jeukend gevoel en als ik hem een paar dagen laat staan en de andere crème uit de lijn als dagcrème gebruik heb ik nergens last van..

De moisturizing facial cream die ik dus eerst voor de nacht bedacht had, heb ik dus ook overdag gebruikt. Een prettige crème die lekker snel intrekt, maar toch een goed gehydrateerd gevoel achter laat. Perfect dus voor overdag, voor de nacht gebruik ik er als extra voeding het bijpassende serum onder.

Het facial toning serum vind ik een grote aanrader uit deze productlijn. Het is dun, smeert gemakkelijk uit en is dus zuinig in gebruik en het voelt heerlijk fris aan op de huid. Na het intrekken voelt mijn huid direct een stuk zachter en in combinatie met de crème zonder SPF zorgt het voor een zacht aanvoelend huidje in de ochtend.

De eye cream is lekker fris, had wat zuiniger afgesteld mogen worden qua dosering van een pompje, en voelt prettig aan op de ooghuid. Gelukkig geen irritatie, maar ik had het idee dat deze oogcrème niet voldoende voor mijn huid deed aangezien de droogtelijntjes onder mijn ogen ineens terugkwamen en ook de pigmentvlekjes rondom mijn ogen weer meer leken op te gaan vallen..

sabon-ocean-secrets-1
Na een ruime testperiode kan ik zeggen dat ik helaas niet helemaal tevreden ben met alle producten uit deze lijn. Ik was er ergens al bang voor, want het is één lijn voor àlle huidtypes terwijl er toch echt veel verschil zit in de behoefte van producten in de verschillende huidtypes. Ik merkte qua vooruitgang weinig verandering in mijn huid en had hierdoor echt het gevoel dat de producten niet voldoende doen voor me..

Als laatste wil ik een punt aanhalen wat zowel ik als mijn man (ja, hij test bijna alles qua verzorging met me mee!) een enorm nadeel vonden aan deze producten: de geur. Aan de ene kant is de geur lekker fris en ‘natuurlijk’ te noemen en de combinatie van citroenschil, groene kruiden, meloen, komkommer, waterlelie, witte rozen en een ziltige zeegeur klinkt ook best lekker om de dag mee te beginnen en af te sluiten, maar wij vonden hem echt tè overheersend. Wellicht komt dit omdat we gewoonweg liefhebbers zijn van producten zonder al teveel geur, maar de geur stond ons met de dag meer tegen.. Echt jammer! Geur is natuurlijk wel heel persoonlijk, dus ga zeker eens zelf snuffelen in de winkel als je twijfelt :)

Mijn aanraders uit de Sabon Ocean Secrets lijn zijn het masker, het serum en de crème zonder SPF. Voor meer informatie over de afzonderlijke producten en de werkzame bestanddelen kan je dit eerdere informatieve artikel over deze producten lezen.

De producten variëren in prijs tussen de €22,95 en €48,95 en zijn te koop bij Sabon.

Heb jij ervaring met producten van Sabon? Ik ben benieuwd naar jouw ultieme favoriet van dit merk :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 28 januari 2014 at 18:43

  Sabon heeft hele fijne producten!

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 28 januari 2014 at 16:48

  ik wil de masker wel uitproberen!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 28 januari 2014 at 11:27

  De stijl van dit merk is zo tof, eh :-) Zo retro en romantisch. Ik vrees echter wel dat ik met mijn huidtype specifiekere huidverzorging nodig heb, en dat vele van deze producten te zwaar zouden zijn voor mij.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 28 januari 2014 at 10:56

  ik heb zelf alleen een handcreme geprobeerd maar vond de geur echt te sterk >.<

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 28 januari 2014 at 08:21

  Ik vind de tubes alleen al zo mooi!

 • Avatar van irene niec
  Reply irene niec 28 januari 2014 at 07:43

  Wel jammer, het ziet er prachtig uit. Ik heb er geen ervaring mee met deze producten.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 januari 2014 at 06:37

  Dat is jammer. De verpakkingen zien er prachtig uit!
  Duur is het ook.
  Ik vindt wel dat hun verder heerlijke producten verkopen zoals handcréme’s etc…..

  Een mooie dag!

  Xoxo

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 28 januari 2014 at 00:49

  Jammer dat de producten niet zo zijn bevallen. Ik heb ook een vochtarme huid dus deze zal ook voor mij niet voldoende zijn. En de geur lijkt mij niet zo prettig zoals je omschrijft. Het ziet er mooi uit maar is dus meer voor een niet gevoelige huid bedoeld.

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 28 januari 2014 at 00:45

  Wat jammer dat het tegen is gevallen. Klonk best belovend. Ik ken eigenlijk alleen maar de handcreme die ik ooit bij de Glossybox heb gekregen en die vond ik heerlijk. Ook wat betreft geur (wel ook sterk).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 januari 2014 at 10:27

   Ik vind inderdaad ook dat Sabon verder heerlijke scrubs en handcrèmes etc. heeft en verwachtte daarom misschien iets teveel van deze skincare lijn? :(

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.