Beauty

The Body Shop lightening touch

10 januari 2014

the-body-shop-lightening-touch-1
Zoals ik kort geleden in een artikel al aangaf, ben ik meer van een matte gezichtshuid qua make-up maar vind ik een mooie highlighter wel een onmisbaar product om hier en daar wat glans aan mijn gezicht te geven en het zo een minder vlak geheel te maken. Meestal kies ik voor een poederproduct hiervoor, maar in de periodes dat mijn huid wat droger is – zoals in de winter – pak ik vaker een vloeibaar product. Zo vind ik een highlighterpen erg handig in gebruik. Ik heb deze al van verschillende merken geprobeerd, van Sephora en Catrice tot aan Yves Saint Laurent’s befaamde touche éclat. Eerlijk gezegd merk ik tussen de verschillende merken niet heel erg veel verschil in een product als deze en daarom is het juist leuk om eens rond te snuffelen en weer een ander merk uit te proberen. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches en de review over The Body Shop lightening touch.

the-body-shop-lightening-touch-2
De highlighterpennen van The Body Shop komen in een mooie zilverkleurige huls met een draaideel aan de achterkant en aan de voorkant een penseeltje waar het product door naar buiten komt als je aan de achterkant draait. Dit systeem is het meest gangbaar bij een product als deze en werkt lekker gemakkelijk, ook gedurende de dag om even op te frissen bijvoorbeeld. Er zit 3ml product in één pen.

De lightening touch is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren, links zie je de lichtste kleur 00 en rechts de donkerste kleur 05. Een flink verschil zoals je kan zien! Voor mij is de kleur 00 het meest geschikt en deze heb ik dan ook uitgebreid getest. Het product komt gemakkelijk uit de verpakking, is goed te verdelen op de huid en werkt prettig uit. Nu gebruik ik zelf het kwastje meer om het product op de huid aan te brengen in stipjes en werk ik het met mijn vinger al kloppend uit, omdat dit bij mij een mooier resultaat geeft.

Ik gebruik de stick zelf voornamelijk onder mijn wenkbrauwen, in de binnenste ooghoeken en op mijn jukbeenderen maar als ik een nude-dagje heb dep ik er ook wat van op mijn bewegend ooglid voor een frisse oogopslag. Het effect houdt vervolgens zo’n 4 uurtjes zichtbaar aan, echt perfect dus voor een feestje bijvoorbeeld :)

the-body-shop-lightening-touch-3
Wel zit er een flink verschil in de werking van de kleuren, zoals ik hierboven probeer te laten zien op mijn hand. Links zie je de kleuren heel lichtjes uitgeveegd en rechts zie je de kleuren nog wat meer vervaagd. De lichte kleur geeft echt een mooie gloed en is ook op te bouwen hierin, de donkere kleur geeft veel minder glow en lijkt meer op een concealer. Wellicht kan ik dit door mijn huidskleur niet helemaal goed beoordelen, maar ik merk zeker een verschil in textuur (de lichte is makkelijker uit te werken) en in glans.

Deze The Body Shop lightening touch highlighterpennen zijn verkrijgbaar voor €13,50 per stuk.

Gebruik jij wel eens een highlighter in deze vorm of welke vorm (vloeibaar, pen, poeder) is jouw favoriet?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 20 januari 2014 at 22:32

  Die lichte ziet er awesome uit! Hij is erg subtiel, maar dat vind ik juist wel fijn. Die andere zou nooit een match voor mij zijn.. veel te oranje en te donker, whihi!

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 11 januari 2014 at 14:23

  Die lichte ziet er heel mooi uit!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 10 januari 2014 at 20:52

  Ziet er mooi uit!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 10 januari 2014 at 20:17

  Vind die lichte erg mooi. Zelf gebruik ik eigenlijk altijd een poeder highlighter .

 • Avatar van Tess Evea
  Reply Tess Evea 10 januari 2014 at 16:43

  Mooi hoor!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 10 januari 2014 at 14:28

  Ik heb lang de Touche Eclat van YSL gebruikt als highlighter. Nu gebruik ik een BB Cream for eyes van Smashbox. Deze van TBS heb ik eens geswatched denk ik, maar niet meegenomen.

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 10 januari 2014 at 11:48

  Ik gebruik de laatste tijd alleen maar Highlighter pennen. Die van The Body Shop vind ik overigens wel mooi, de lichte dan, maar wel flink prijzig. De Cream Colour Base van MAC en de Jumbo Eye Pencil (Milk) gebruik ik ook nog wel eens als highlighter.

 • Avatar van Dana Vierstraete
  Reply Dana Vierstraete 10 januari 2014 at 08:39

  Ik zweer bij m’n touche éclat van YSL :) die werkt bij mij het best.

  x

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 10 januari 2014 at 08:08

  Ik gebruik al heel lang de poeder highlighter van Sephora. Super fijn is die. Verder oogschaduw highlighter in mijn onderste ooghoeken voor een frisse oogopslag.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 10 januari 2014 at 08:06

  Mooie glans heeft de lichte kleur!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 10 januari 2014 at 07:48

  ik hou zelf toch meer van de poeder highlighters :3

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 januari 2014 at 06:04

  Ziet er heel goed uit! Ook handig mee te nemen ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.