Beauty

Tips om te ontstressen en beter te slapen

6 januari 2014

ontstress2
Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en er zijn veel mensen die ook dit jaar weer als doel voor zichzelf hebben gesteld om beter voor zichzelf te gaan zorgen door middel van meer te gaan bewegen, gezonder te gaan eten en om (wat) afstand te doen van social media, televisie en internet om zo meer tijd door te brengen met zichzelf en de personen die er toe doen. Heel belangrijk! Maar als je eenmaal een stresshoofd hebt, je snel druk maakt en (langere tijd) niet goed slaapt, dan verval je sneller in oude patronen en is ‘relax’ makkelijker gezegd dan gedaan. Tijd voor een flink aantal tips om te ontstressen en beter te slapen!

watisstress2
Stress
We leven in een maatschappij waarin we vooral van onszelf veel moeten (dat zouden we toch echt eens los moeten laten!) en waarin er veel van ons gevraagd wordt. Vooral vrouwen kunnen hierin zelf hun ergste vijand zijn: we willen een vlekkeloos huishouden runnen, de perfecte vrouw/vriendin zijn, een geweldige moeder die van alles doet met haar kind(eren), een enthousiaste vriendenkring onderhouden en regelmatig leuke dingen ondernemen en het liefst ook nog een mooie carrière.

Iedereen heeft wel eens last van stress, maar wat is stress nu precies, welke soorten zijn er en wat doet het geestelijk en lichamelijk met je? In onderstaande artikelen vertel ik niet alleen meer over stress zelf, maar deel ik ook veel ontstress tips & tricks:

Wat is stress?
Ontstress tips & tricks #1
Ontstress tips & tricks #2.

mindfulness-5
Mindfulness, mediteren en yoga
Zoals je in bovenstaande gelinkte artikelen al kon lezen zijn er veel dingen die je kan doen om stress tegen te gaan en beter op jezelf te letten om de stressfactoren in de toekomst te kunnen ontlopen en/of beter met stressvolle situaties om te kunnen gaan. Toch was er in deze artikelen niet voldoende ruimte om dieper in te gaan op enkele interessante methodes om meer rust in je hoofd èn in je lijf te krijgen. Soms is even goed inspannen namelijk erg goed om te kunnen ontspannen, of je nu met je geest of met je lichaam aan het werk gaat:

artikel over mindfulness
artikel over mediteren incl. enkele handige/leuke instructiefilmpjes
artikel over yoga incl. enkele handige/leuke instructiefilmpjes.

feel-good-tips-8
Instant feel good gevoel
Heb je niet persé zin of de behoefte om echt met je hoofd of lichaam aan het werk te gaan, maar ben je gewoon toe aan wat leuke tips waarvan je een instant feel good gevoel krijgt dan is het artikel hieronder zeker aan te raden om te lezen. Ik weet zeker dat als je hier één of meerdere dingen gaat doen, dat je het gevoel hebt dat je de hele wereld weer (even) aan kan en je hebt er niet eens zoveel voor nodig:

tips voor een instant feel good gevoel.

tips-goede-nachtrust-7
Slaap!
Tsjah, dat is makkelijker gezegd dan gedaan voor veel mensen.. Maar een goede nachtrust is toch echt iets wat gigantisch belangrijk is, zeker omdat je echt last kan krijgen van verschillende geestelijke en lichamelijke klachten als je (langere tijd) niet goed slaapt. Mocht je echt heftige slaapproblemen hebben dan duurt het vaak even voor een nieuw slaapritueel aanslaat, volhouden is hierbij het belangrijkst. Ik heb in onderstaande twee artikelen een heleboel tips verteld voor een goede nachtrust en deze tips blijven natuurlijk tijdloos:

tips voor een goede nachtrust #1
tips voor een goede nachtrust #2.

energy+kussen-1 energy+kussen-12
Als laatste wil ik nog een tip meegeven die aansluit op bovenstaande slaaptips. Sinds enige tijd slapen Paul en ik namelijk op een nieuw hoofdkussen en we hadden niet verwacht dat dit echt zo’n groot verschil zou maken in onze nachtrust. We slapen nu alle twee sinds een kleine twee maandjes op een Energy+ Nasa traagschuim kussen en merken gewoon echt dat we overall beter (door)slapen en minder last hebben van een stijve/verkrampte nek. Ook fijn is dat het kussen zijn vorm behoudt en je dus geen ‘lege hoeken’ krijgt wat bij veel andere kussens wel gebeurt. Ook het opkloppen van het kussen is niet nodig, omdat het na het slapen zo weer in de oorspronkelijke vorm terug komt. Je kan dit kussen zelf aanpassen qua dikte door er simpelweg wat schuim uit te halen zodat je van een kussen voor een zijslaper naar een kussen voor een rugslaper/buikslaper gaat.

Ik hoop dat je met alle bovenstaande tips en tricks het nieuwe jaar een heel stuk meer ontspannen in zal gaan :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 20 januari 2014 at 22:24

  Fijne tips! Ik heb dat Nasa+ schuimkussen mogen reviewen en ben er zo dol op :) Hij slaapt heerlijk. Ik gebruik om lekkerder te slapen trouwens The Body Shop Deep Pillow Sleep Mist. Die spuit je voor het slapen gaan op je kussen, en de aromatische geuren zorgen dat je langer en dieper slaapt. Oh en heel stom, maar vaak het beddengoed verschonen zorgt ook dat ik beter slaap! Het liefst verschoon ik het bed elke 4-5 dagen, maar vriendlief vind dat nogal overdreven :P Maar niks slaapt lekkerder dan een pas verschoond bed (met heel veel Robijn wasverzachter <3)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2014 at 09:50

   Oh, heerlijk he zo’n spray? Ik heb er eentje van L’Occitane en die helpt ook echt bij sneller/beter inslapen. En jep: er slaapt niks lekkerder dan een schoon bedje ♥

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 18 januari 2014 at 09:03

  Goed artikel! Heel handig om minder te gaan stressen, hebben we allemaal denk ik wel eens nodig. Ik vind het ook echt heel chic staan dat je de Engelse woorden schuin zet, zeker blijven doen! Ik zit echt te wachten op een post (de Engelse variant) dat je dochter geboren is.. Snap helemaal dat het niet meteen kan, maar ben erg benieuwd hoe het ging/gaat/zal gaan! Volg je blog nog maar pas, maar kleine kinderen zijn gewoon geweldig, kan ik niet genoeg over lezen, haha.

 • Avatar van Thea
  Reply Thea 8 januari 2014 at 23:03

  Ik gebruik al langere tijd een heleboel van deze tips en ik ben absoluut minder gestressd

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 januari 2014 at 18:12

  Handige tips

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 6 januari 2014 at 11:48

  Wat een goed artikel! Mijn examenperiode komt er alweer bijna aan en dan heb ik de ontstress-tips zeker nodig. Heel erg bedankt voor dit artikel. :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 januari 2014 at 12:15

   Ik wens je alvast heel veel succes voor je examenperiode en ik hoop dat je wat aan de tips hebt! :)

 • Avatar van Alyssa
  Reply Alyssa 6 januari 2014 at 10:14

  Wat een handig artikel! Komt momenteel erg van pas, dus ik ga het allemaal eens rustig doorlezen :-D! Hoop trouwens dat je je een stuk beter voelt! xx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 januari 2014 at 10:16

   Lief, dankje! Gelukkig voel ik me alweer een stuk beter :) Nog niet helemaal de oude, dus hoop dat ik nog even aan kan sterken voor de bevalling doorzet.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 6 januari 2014 at 09:54

  ik kan wel wat ontstress tips gebruiken!

 • Avatar van Kelly caresse
  Reply Kelly caresse 6 januari 2014 at 05:36

  Wat een goede en handige tips! Al weet ik wel hoe het moet om rust te pakken, op de een of andere manier gun ik mezelf die rust niet. Al heeft yoga in mn zwangerschap wel veel voor me betekend

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.