Eten & drinken Media

Boekentips | De voedselzandloper, Halverwege het graf & Onsterfelijk

7 februari 2014

kris-verburgh-de-voedselzandloper
Vandaag heb ik weer enkele leuke en interessante boekentips voor jullie om heerlijk door te lezen tijdens deze wintermaanden. De liefhebbers van het vampierengenre hebben zo weer nieuwe leesinspiratie en ook diegenen die graag wat meer willen leren over gezond(er) eten en langer jong blijven komen aan hun trekken. Kijk mee voor meer informatie over De Voedselzandloper van Kris Verburgh, Halverwege het graf van Jeaniene Frost en Onsterfelijk van Julie Kagawa. Ik ben erg benieuwd welk genre/boek jou het meest aanspreekt!

De Voedselzandloper – Kris Verburgh
“In De Voedselzandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. De Voedselzandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten in voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De Voedselzandloper is niet alleen een boek dat vele dieet- en voedingsmythes doorprikt, het is ook een nieuw model dat een alternatief biedt voor de verouderde schijf van vijf en de voedseldriehoek. Het laat zien wat gezonde voeding is, maar vooral hoe we ongezonde voeding kunnen vervangen door gezonde alternatieven. Het boek legt tevens uit hoe we het verouderingsproces kunnen afremmen. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien leidt tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking.”

Ik ben zelf altijd erg geïnteresseerd in voedsel, gezonder leren eten en wat bepaalde voedingsstoffen nu echt met ons lichaam doen. Dit boek geeft veel informatie en haalt hier ook onderzoeken en studies bij aan om bepaalde uitspraken te onderbouwen. Het leest ondanks de informatieve insteek alsnog erg prettig weg en er zitten veel tips en inzichten in om vooral beter en gezonder te kunnen gaan eten, je lijf te voeden met producten die echt wat doen voor je lichaam. Heel interessant!

Dit boek is uitgegeven door Uitgeverij Prometheus en is verkrijgbaar voor €17,95. ISBN 9789035137585

jeaniene-frost-halverwege-het-graf
Halverwege het graf – Jeaniene Frost
“Cat Crawfield is zelf half-vampier, maar dat weerhoudt haar er niet van te jagen op de ondoden. Zo neemt ze wraak op haar vader, die het leven van haar moeder verpestte. Als Cat gevangen wordt genomen door de sexy vampier Bones gaat ze een onverwachte en spannende samenwerking met hem aan. Maar dan worden zij en Bones zelf doelwit en moet Cat een kant kiezen. En die van Bones wordt steeds aantrekkelijker..”

Dit boek is het eerste deel van de Nachtjagers-serie die al in vele landen is uitgegeven. Heel erg vernieuwend is het vampierengenre natuurlijk niet meer, maar het lijkt toch een blijvertje te zijn. Qua verhaal vond ik dit boek misschien ook niet heel erg verrassend, maar het verhaal houdt je wel vast, er gebeurt van alles in en de romantische verhaallijn is natuurlijk ook onmisbaar en leuk om in mee te leven. Een leuk urban fantasy boek voor de liefhebber.

Dit boek is uitgegeven door Xander Uitgevers en is verkrijgbaar voor €17,95. ISBN 9789401601603

julie-kagawa-onsterfelijk
Onsterfelijk – Julie Kagawa
“De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale – en zéér menselijke – Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is?”

Tsjah, sinds Twilight zijn de boeken over vampieren niet meer weg te denken en ook dit boek is weer een fijne en makkelijke weglezer als je van dit thema houdt. Onsterfelijk is het eerste deel van de Blood of Eden trilogie en ik ben door het verhaal (weer niet heel erg verrassend, maar wel leuk om te volgen) ook benieuwd geworden naar de volgende delen. Lekker om onderuit op de bank weg te lezen op een regenachtige zondagmiddag. Het leuke is dat de The Iron Fey boeken van dezelfde schrijver erg sprookjesachtig zijn en dat dit verhaal toch echt heel anders leest (het is een stuk ‘gruwelijker’ neergezet). Leuke afwisseling en het is duidelijk dat Julie Kagawa een blijver is in het young adult genre.

Dit boek is uitgegeven door Harlequin en is verkrijgbaar voor €9,95. ISBN 9789034755896

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 februari 2014 at 22:52

  Het boek van de voedsel zandloper trekt me het meest . Dieze staat al op mijn lijstje om gelezen te worden. Vind het fjn om meer te weten over gezond eten, afvallen en al die dingen.
  De twee andere boeken zijn niet echt wat voor mij, heb niets met vampieren

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 7 februari 2014 at 21:51

  Toevallig heb ik De Voedselzandloper onlangs ook besteld. Had er wel e.e.a. over gehoord, maar dit soort hypes trekken me niet zo. Toen ik Kris echter op tv had gezien en het toch wel interessant vond (meer uit voedselkundig opzicht, niet als dieet) heb ik het boek toch maar besteld.

  Helaas nog niet aan toe gekomen om écht te beginnen, ben nog maar 10 bladzijden ver.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 7 februari 2014 at 13:21

  I love a little vampire reading, dus dat laatste boek lijkt me leuk :-)

 • Avatar van Tamarah
  Reply Tamarah 7 februari 2014 at 11:37

  Vooral het boek van de voedselzandloper zou ik graag willen lezen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 februari 2014 at 06:02

  De voedselzandloper lijkt me een heel handig boek met diverse tips hoe je het kan voorkomen om ziek te worden.
  Die andere boeken zou ik graag willen gaan lezen want het het klinkt spannend!

  Liefs en groeten Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.