Beauty

Jil Sander | Woman III, Evergreen & No.4

14 februari 2014

jil-sander-evergreen-woman-3-no-4-1
Zo ongemerkt zijn er door de jaren heen toch wat meer geuren van Jil Sander mijn parfumverzameling in geslopen en vind ik veel geuren van dit merk erg prettig, waarbij de bekendste toch wel SUN moet zijn. Dit blijft voor mij na vele jaren nog altijd één van de meest ultieme parfums voor de zomermaanden. Sinds kort zijn er weer drie nieuwe geuren van Jil Sander bij gekomen en ik wil jullie hier graag meer over vertellen. Kijk mee voor meer foto’s en informatie over Woman III, Evergreen en No.4.

jil-sander-evergreen-woman-3-no-4-2

jil-sander-evergreen-woman-3-no-4-4
Woman III
Deze eau de toilette behoort tot de The Essentials collectie van Jil Sander die in een nieuw jasje gehuld zijn in een tijdelijke limited edition collectie. Woman III is in 1986 ontwikkeld en is een verfijnde klassieker die misschien meer gericht is op de vrouwen die van echt klassieke en zwaardere geuren houden, of een wat oudere doelgroep. Je ruikt er bittere sinaasappel, bergamot, anjer, patchoeli, rozen en iris in. De geur is sterk aanwezig, blijft lang op de huid ruiken en is perfect voor liefhebbers van citrusgeuren.

Jil Sander Woman III is vanaf eind deze maand in de limited edition versie van 50ml verkrijgbaar voor €44,39.

jil-sander-evergreen-woman-3-no-4-3
Evergreen
Een totaal andere geur dan die hiervoor is deze Evergreen eau de toilette. De geur past perfect bij de lente en past erg goed bij die vrouwen die van de frissere en meer zacht, bloemige geuren houden. Je ruikt er witte peper, grapefruitbloesem, peer, lelietje van dalen, jasmijn, rozen, vanille, sandelhout en patchoeli in. De geur draagt wat minder sterk en opvallend op de huid maar blijft alsnog best lang ruiken. Echt zo’n zachte en frisse geur waarbij je de hele tijd denkt dat je in een zonnige bloementuin loopt op een frisse lente-ochtend.

Jil Sander Evergreen is vanaf eind deze maand verkrijgbaar in verschillende formaten (vanaf 30ml voor €42,17).

jil-sander-evergreen-woman-3-no-4-5
No.4
Deze laatste variant die ik vandaag laat zien is niet nieuw in het Jil Sander assortiment (deze bestaat zelfs al sinds 1990), maar is een geur die ik al een tijdje op mijn wishlist had staan en mijzelf laatst cadeau heb gedaan via OTTO (ik wist niet eens dat ze hier ook parfums verkochten *tip*). Ik rook hem ooit bij iemand en sindsdien bleef hij achter in mijn hoofd hangen, tot ik er laatst weer eens aan moest denken. Het is denk ik de meest complexe geur die ik ken, zoals te zien is aan de lange lijst met geurnoten:

topnoten: bergamot, anijs, geranium, perzik, rozen, pruim en moederhars
middennoten; viooltje, mirre, rozen, dragon, tuberoos, ylang-ylang, anjer, heliotroop, jasmijn en nootmuskaat
basisnoten: musk, patchoeli, amber, cederhout, tonkabonen, vanille, sandelhout, eikenmos en koriander.

De geur is heel klassiek, sensueel en poederachtig en blijft enorm lang op de huid ruiken waarbij 2 keer sprayen voldoende is voor de rest van de dag. Hoe langer je de geur draagt hoe warmer en meer ‘huideigen’ hij lijkt te worden, heel comfortabel en echt een knuffelgeur ♥

Jil Sander No.4 eau de parfum is verkrijgbaar vanaf 30ml voor €42,99.

Welke van bovenstaande Jil Sander geuren spreekt jou het meest aan? Heb jij een Jil Sander parfum in je verzameling?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Deterink
  Reply Deterink 13 februari 2023 at 19:41

  Hallo mensen,

  is de woman 111 alweer terug?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 februari 2023 at 14:32

   Helaas is deze parfum nergens meer leverbaar..

 • Avatar van Deterink
  Reply Deterink 15 augustus 2022 at 15:33

  Is de Jill sander woman 111 alweer ergens te koop?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 augustus 2022 at 17:46

   Nee, helaas niet meer..

 • Avatar van A.Deterink
  Reply A.Deterink 15 oktober 2021 at 20:23

  Ook ik zit met het zelfde probleem Lia. Zooooo ontzettend jammer dat ik deze geur nergens meer kan kopen!🥲

 • Avatar van A. Deterink
  Reply A. Deterink 15 oktober 2021 at 20:19

  Ik zou zooooo graag de woman 111 van Jill Sander willen

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 2 mei 2019 at 18:23

  idd. Woman lll en dan in die robuuste vierkante fles, geweldig. Waarom nu zo een geweldig mooi product niet meer op de markt brengen? Ik blijf surfen op de sites, maar helaas en om nu 200 euro bij Amazone te betalen gaat me te ver. Als iemand van jullie hem ooit spot haha…. ik hou me aanbevolen.

 • Avatar van marigro
  Reply marigro 30 januari 2019 at 15:21

  Jil Sander Woman 3 is ook mijn geur vanaf het eerste begin. Ik heb ook nog maar 1 flesje (nieuwe uitgave). Hij is nog wel te koop, alleen om nu € 170,00 te betalen voor 50 ml. eau de toilette…
  Wee iemand welke geur deze het dichts benadert?

 • Avatar van Lia Foppes
  Reply Lia Foppes 17 januari 2019 at 20:56

  Al vanaf het begin (midden jaren 80 vorige eeuw), is Jill Sander woman 3 mijn geur. Eerst de vierkante fles met zwarte dop en daarna de ronde fles. Helaas is de geur niet meer te koop. Zo ontzettend jammer. Ik kan geen andere geur vinden die aan deze geur kan tippen. Ik heb nog 1 flesje en ben er ontzettend zuinig op.
  Is er toch nog een manier om aan de no 3 te komen?

  Vriendelijke groet,
  Lia Foppes

 • Avatar van karin
  Reply karin 21 november 2015 at 15:40

  ik ben fan van het eerste uur van women 3 nu is de orginele geur niet meer te verkrijgen en deze die je nu kunt kopen is helaas niet meer hetzelfde. vroeger zat de geur in een vierkante fles met zwarte verpakking met groene rand. bijna hetzefde als women 4 deze is een ronde fles en echt anders.
  ik heb zowat alle geuren van jil sander geprobeert voor de zomer is sun en sun delight ook heel lekker.
  Bath en beauty vond ik ook een lekkere geur. vooral toen ze daar nog de boddypouder nog van hadden was lekker in de zomer.

 • Avatar van Poederdoosje
  Reply Poederdoosje 15 februari 2014 at 20:05

  Bij Douglas’ nu een aanbieding van jil Sander no4,30 ml voor 17,95. Als dit niet een leuke tip is!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2014 at 08:49

   Goede tip! Dankjewel voor het delen :)

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 15 februari 2014 at 14:07

  Evergreen lijkt me erg lekker, maar n°4 lijkt me ook wel heel interessant.

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 15 februari 2014 at 08:51

  Ik ben een grote fan van #4, mijn favoriete geur ever :)

 • Avatar van Bibian
  Reply Bibian 14 februari 2014 at 08:04

  Deze geuren ken ik nog niet, ik heb altijd Sun en Style. Heerlijk vind ik die! Liefs

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 14 februari 2014 at 07:45

  Ik ben wel erg benieuwd naar de laatste geur. Ik heb de Sun in huis. Super lekker in de lente en zomer!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 februari 2014 at 02:42

  Klassiekers doen het vaak heel goed! Ik vindt dit hele goede info en de geuren lijken me fijn ruiken!
  Ik heb een geurpoefje van 1 van de geuren. Er zit geen kaartje meer aan waarop vermeld staat welke geur het is.

  Ik wens je een mooie dag….. ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.