Beauty

Love it! | Clarins extra-comfort anti-pollution cleansing cream

4 februari 2014

clarins-creme-douce-anti-pollution-1
Het komt bijna niet voor dat er een nieuw product van Clarins binnenkomt en ik er niet tevreden over ben. Zo is er vanaf deze maand een nieuwe variant van de bekende gezichtsreiniger crème douce verkrijgbaar (de crème douce démaquillante anti-pollution/extra-comfort anti-pollution cleansing cream *een hele mond vol*) en ook dit is weer een heerlijk product. Heb jij een drogere huid en ben je op zoek naar een zachte maar toch intensieve reiniger voor je gezicht dan zou dit ook wel eens hèt product voor jou kunnen zijn. Waar ik normaal gesproken vanwege mijn drogere en gevoeligere huid liever kies voor een reiniging zonder water ben ik nu om en gebruik ik al een tijdje deze nieuwe reiniger. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review.

clarins-creme-douce-anti-pollution-2
Ik ben van mening dat een mooie en stralende huid begint bij het twee keer per dag zacht reinigen van de huid. Ik sla deze stap zelf dan ook nooit over en vind het leuk om hierin te wisselen van producten en probeer dan ook regelmatig wat nieuws uit. Toen deze gezichtsreiniger van Clarins binnen kwam was ik direct nieuwsgierig doordat ik de woorden ‘extra-comfort’ zag staan in combinatie met enkele ingrediënten waar mijn droge huid erg blij van wordt; moringa, mango en shea butter.

Deze reinigingscrème wist alle sporen van vervuiling uit, ontgift, reinigt èn voedt de huid. Het extract van moringazaden verwijdert sporen van vervuiling op de opperhuid, jojoba olie heeft een niet-vette samenstelling die de hydrolipidefilm van de huid versterkt en de huid voedt, mango- en karitéboter (shea butter) hebben een hoog gehalte aan vetzuren en voeden de huid, versterken de huidbarrière en voorkomen dat de huid uitdroogt en er is citroenextract aan toegevoegd wat het uitdrogende effect van water neutraliseert.

clarins-creme-douce-anti-pollution-3
De cleanser voelt lekker romig aan en je hebt er maar een klein beetje van nodig, waardoor je een flinke tijd vooruit kan met de tube van 200ml. De geur is lekker zacht, vrouwelijk en ‘crèmig’ en niet te overdreven: fijn! Ik gebruik het product zelf door deze in te masseren op mijn droge huid, even de tijd te geven zijn werk te kunnen doen en vervolgens af te nemen met een washandje met lauwwarm water in de avond om de make-up te verwijderen en met koud water in de ochtend om lekker fris wakker te worden. Mijn complete gezichtsmake-up wordt gemakkelijk zonder al teveel geboen verwijdert en een lichte oogmake-up gaat ook nog prima, maar een zwaardere waterproof look heeft toch echt een aparte oogmake-upremover nodig.

Tip! Mocht je een extra effectieve reiniging nodig hebben dan kan je de Clarins methode toepassen: je warmt wat product op in je handen, brengt dit aan op je gezicht en maakt een soort deppende/duwende zachte beweging waardoor er een soort zuigeffect ontstaat.

Mijn huid voelt naderhand lekker fris en schoon aan zònder trekkerig, geïrriteerd of droog gevoel: het voelt juist lekker zacht aan. Love it!

De Clarins extra-comfort anti-pollution cleansing cream komt in een tube van 200ml en is vanaf deze maand verkrijgbaar voor €32,50. De producten van Clarins zijn te koop bij luxe parfumerieën en o.a. bij Clarins webwinkel Belissima, je krijgt hier standaard 10% korting op alle producten en er worden luxe miniaturen meegestuurd. Betalen kan via automatische incasso, iDeal of PayPal, de verzendkosten bedragen €4,95 en je hebt je bestelling vaak al met 1 dag in huis.

Wat voor reinigingsproduct gebruik jij het liefst in de ochtend en avond?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 6 februari 2014 at 06:08

  Dit klinkt goed, misschien ga ik die proberen, had er één van het Kruidvat die wel lekker reinigde maar ik kreeg er zo’n droog en trekkerige huid ban dat ik die niet meer gebruik en ik ben nu echt op zoek naar hét product om mijn huid te kunnen reinigen……ik ga me hier maar eens wat in verdiepen, maar dit klinkt echt goed,

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 5 februari 2014 at 18:19

  Dat klinkt erg fijn! Ik gebruik zelf producten van Paula’s Choice. Die hebben mijn huid erg verbeterd!

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 5 februari 2014 at 10:14

  ik ben verslaafd aan de gezichtsreiniger van Lush – LET THE GOOD TIMES ROLL, en aangezien hij bijna op is ga ik hem binnenkort zelf maken :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 februari 2014 at 14:37

   Klinkt als een leuk DIY project, ben benieuwd! :)

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 4 februari 2014 at 20:23

  Deze klinkt wel heel erg fijn!

 • Avatar van Melike
  Reply Melike 4 februari 2014 at 18:44

  Ik wil deze echt proberen, hij lijkt me heel erg goed!

 • Avatar van Sophie
  Reply Sophie 4 februari 2014 at 10:53

  Ik gebruik een soortgelijk product van Collistar; dit klinkt ook wel bijzonder fijn!

 • Avatar van Julia
  Reply Julia 4 februari 2014 at 10:45

  Wauw! Dit klinkt erg goed. Ik ben zelf ook erg benieuwd naar dit product, heb er al veel over gelezen

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 4 februari 2014 at 08:06

  Ik gebruik reinigingsmelk van de Etos voor de droge huid om make-up te verwijderen en daarna hannah reiniging.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 februari 2014 at 07:50

  Het klinkt erg goed.
  Fijn dat dit product de perfecte oplossing is voor een droge huid! Van moringa had ik nooit gehoord maar weet nu dat dit een boom is waarvan de groeit in tropische gebieden en ook subtropisch. Deze boom heeft vele eigenschappen want men gebruikt de bladeren, bloemen etc…….
  Ook kan dit gegeten worden en wordt het gebruikt in beautyproducten.

  Fijne dag ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2014 at 17:21

   Ja, het is een veelzijdig ingrediënt met veel mooie voordelen. Interessant om uit te zoeken he? :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.