Reizen & vrije tijd

Uit tip! | Wellness in de wolken @ Level Leiden

3 februari 2014

wellness-leiden-1

Wel eens op hoog niveau wellness ervaren? Dat kan sinds eind 2013 letterlijk en figuurlijk bij Level Leiden, het nieuwste wellnessresort van de Fitlandgroep. Het concept is bijzonder: zwemmen of bubbelen op 45 meter hoogte terwijl je uitkijkt over de historische stad Leiden. Dat klinkt zó uitdagend dat freelance reisjournalist Ditta op den Dries de proef op de som nam en hier verslag van doet op Curvacious.nl. Kijk mee voor meer informatie over dit bijzondere wellnessresort en haar ervaring.

De trein glijdt rustig het station Leiden binnen. Als ik uit het raampje kijk zie ik al een glimp van het opvallende twaalf verdiepingen hoge Level-gebouw, dat pal aan het station ligt. Slecht een paar stappen met m’n koffer zeulen en de bestemming is al bereikt. Onbetwist een pluspunt, vooral omdat aan de andere kant van het perron het winkelcentrum van Leiden én tal van musea te vinden zijn. Alle ingrediënten voor een topweekendje Leiden zijn dus binnen handbereik.

Het bijzondere concept van Level Leiden wordt bij binnenkomst op de begane grond al direct duidelijk. Er lopen studenten met rugzakken vol boeken door de gang. Op de eerste vier verdiepingen van het pand is namelijk de vestiging ROC- locatie Centraal Station, aan het eerste studiejaar begonnen. Studenten van de opleidingen Horeca, Bakkerij, Toerisme, Facilitaire Dienstverlening, Zorg & Welzijn en Sport & Bewegen hoeven voor hun stages de deur niet meer uit. Op de 7e, 8e en 9e verdieping is recent het zorg- en revalidatiehotel Topaz geopend en op de 10e, 11e en 12e verdieping zetelt het hotel, de sportschool, twee restaurants en het beauty & wellnesscentrum van de Fitlandgroep. Een ideale kruisbestuiving, volgens Jacco Voorn, general manager van Fitland Level Leiden: “Ga maar na, ROC-leerlingen kunnen in hun eigen omgeving werkervaring opdoen. De grenzen tussen school en omgeving vervagen. Bij de Fitlandgroep worden studenten betrokken bij de complete bedrijfsvoering van verschillende onderdelen.”

wellness-leiden-2 wellness-leiden-3
De lift zoeft naar de 10e verdieping waar het hotel is gevestigd. Alles ruikt nog nieuw en als ik de hotelkamer binnentreed koester ik even het idee dat ik misschien wel de eerste gast ben die in deze kamer de nacht gaat doorbrengen. Op weg naar het wellnessdeel krijg ik, door het vele gebruik van glas op de gang, een doorkijkje naar sportende mensen op de 11e verdieping. De bovenste verdieping is helemaal gereserveerd voor wellness. Frontdeskmedewerkster Carola van der Heijden zorgt voor een rondleiding langs de verschillende sauna’s. Als het gaat om het interieur zie ik overeenkomsten met de wellnessboot in Mill, waar ik eerder een bezoek aflegde. “Dat klopt”, zegt Carola, “alle Fitlandvestigingen hebben dezelfde uitstraling.” Ze is er trots op om in de nieuwe vestiging in Leiden te werken. “Alles is nieuw he, ook het hele team. Je gaat samen opbouwen. We zitten nog duidelijk in een opbouwfase, maar het aantal bezoekers trekt aan.”

Level Leiden mag dan overeenkomsten hebben met de andere vestigingen, verschillen zijn er zeker ook. “We zijn de enige vestiging die een abonnementvorm kent. Voor een vast bedrag per maand (€89,50) mogen mensen hier zeven dagen per week sporten én gebruikmaken van al onze wellnessfaciliteiten.” Een ander verschil is volgens haar het prachtige uitzicht van Level Leiden. “Het is wellness in the sky en dat maken we absoluut waar. Er is veel glas gebruikt om optimaal van de vergezichten te genieten. Kijk, daar in de verte zie je de duintoppen van Katwijk. En bij helder weer is ook Huis ter Duin in Noordwijk te zien!”

wellness-leiden-4
Het wordt tijd voor een saunaatje. De panoramasauna, wederom met weids uitzicht, is puur genieten. En ook het kruidenbad valt in de smaak. Carola verontschuldigt zich voor de lawaaierige akoestiek in dit bad. De afvoer maakt inderdaad irritante, slurpende geluiden, maar ach….dat valt onder de categorie ‘aanloopproblemen’. Ook de rustcabines komen bij Level Leiden niet helemaal goed uit de verf. Ze zijn opgenomen in een looproute en dat is niet zo chill. Maar een duik in het zwembad maakt alles méér dan goed. Wat een bijzondere ervaring! De rand van het bad loopt (bijna) tot aan het glas, zodat je écht het idee krijgt in het luchtledige te zwemmen. Een ultiem gevoel van vrijheid. Ik kijk prachtig uit over het historische centrum van Leiden. En als ik ’s avonds nóg een duik neem ben ik stil van al die duizenden lichtjes in huizen, straten en café’s. Ik zeg: de Fitlandgroep heeft zich er zeker niet met een Jantje van Leiden vanaf gemaakt!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de website van Wellness Leiden. Spreekt dit wellnessresort jou aan om eens een bezoekje aan te brengen? Het lijkt mij in ieder geval goed te combineren met een dagje/weekendje Leiden; gezellig winkelen, de stad bekijken, lekker eten en heerlijk tot rust komen..

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nem
  Reply Nem 3 februari 2014 at 19:48

  Wat een leuk artikel :)
  Toevallig ken ik Jacco Voorn :) En aan het design te zien heeft hij ook hier weer mooie dingen kunnen doen..

  Als ik een keer in de buurt kom ga ik graag een keer zwemmen, lijkt me heel bijzonder

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 3 februari 2014 at 17:09

  Oh wat een mooie zen omgeving! When are we leaving?? :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2014 at 17:22

   Haha, jaaaa! Ik wil er zelf ook zeker eens naartoe, ziet er goed uit :)

 • Avatar van Aurelie
  Reply Aurelie 3 februari 2014 at 13:29

  Wauw, dat lijkt me echt een superleuke ervaring. Ik wil ook wel eens zwemmen in een zwembad met zo’n mooi uitzicht.

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 3 februari 2014 at 10:12

  De resorts van de Fitlandgroep staan nog steeds op mijn lijstje!

 • Avatar van Kimberly
  Reply Kimberly 3 februari 2014 at 10:09

  Ik woon vlakbij Leiden en moet hier dus echt een keer heen haha

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 februari 2014 at 08:35

  Dat is mooi om een heerlijke dag te gaan ontspannen!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 3 februari 2014 at 08:24

  Ziet er prachtig uit

  • Avatar van chucky1012
   Reply chucky1012 3 februari 2014 at 08:37

   Ik heb even een kijkje genomen op je blog wat s het leuk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.