Huis & interieur Mama & Kind

Babytip | Stokke Bounce ‘n’ Sleep

24 maart 2014

stokke-bounce-sleep-1
Zodra ik zwanger werd en wij ons konden gaan oriënteren op welke producten, meubels en accessoires wij voor ons kindje wilden gaan aanschaffen werden we al snel verliefd op het merk Stokke. Heb je zelf een kindje of ken je mensen met kindjes dan is de Stokke Tripp Trapp meegroeiende kinderstoel vast geen onbekende voor je en het merk is dan ook bij veel mensen door deze stoel bekend. Maar ze hebben nog veel meer mooie producten in het assortiment waarvan wij er enkele in huis hebben. Ons dochtertje Shae is nu ruim 7 weken en we hebben tot nu toe vooral erg veel gebruik gemaakt van de Bounce ‘n’ Sleep, een combinatie van een wiegje en een wipstoel. We zijn hier zo ontzettend blij mee dat ik hier vandaag graag wat meer over wil vertellen. Kijk mee voor meer informatie èn natuurlijk ook verschillende foto’s waarbij onze kleine meid maar al te graag model wilde zijn ;)

stokke-bounce-sleep-2
Sleep (daybed)
Zoals jullie op social media (Instagram en Twitter) wel hebben kunnen zien heeft dit wiegje al verschillende plekken in huis gehad omdat ik Shae hierdoor dichtbij me kon houden als ze haar slaapjes deed. Het bedje is volgens internationale veiligheids- en kwaliteitsnormen getest en kan als wiegje voor de nacht gebruikt worden. De Sleep stond de eerste weken dan ook op onze slaapkamer. Heerlijk om ons meisje zo dichtbij ons te hebben tijdens deze eerste spannende tijd! Omdat Shae een kleine verborgen reflux leek te hebben was het extra opzetje voor de matras wat je met klittenband kan bevestigen een uitkomst omdat je het hoofdeinde hiermee iets kan verhogen en je kindje zo minder zal spugen.

Ook leuk: het platte gedeelte onder het bedje/de bodem (wat je op de laastste foto in dit artikel goed kan zien) was voor onze huisdieren gelijk uitnodigend om als slaap- en rustplek te dienen. Zo schattig! En doordat het bedje bestaat uit een frame met een gespannen doek is het ook nog eens gemakkelijk mee te nemen met bijvoorbeeld een weekendje weg of op vakantie.

Dit wiegje is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden (of tot je kindje zelf kan zitten en/of optrekken), heeft een gebogen frame waardoor het zacht en schommelend kan bewegen, is lekker licht (slechts 3,8kg) waardoor het gemakkelijk mee te nemen is naar een andere kamer, de mesh-bekleding aan de binnenkant en geperforeerde bodem zorgen voor een optimale luchtventilatie en de volledige bekleding is machinewasbaar.

stokke-bounce-sleep-4
Bounce (wipstoel)
Een wipstoeltje stond bij ons ook al snel op de baby-uitzet-lijst omdat dit ons ideaal leek om ons kindje in te vermaken maar bijvoorbeeld ook eerste hapjes in te kunnen geven en lekker bij ons neer te kunnen zetten zodat je wel je handen vrij hebt. Ook de Bounce is weer perfect geschikt voor kindjes met een reflux vanwege de aanbevolen zitstand in een hoek van 300. Door de handgrepen is het wipstoeltje handig te verplaatsen door het huis of in de Sleep te zetten waardoor je je kindje dichtbij je kan hebben als je zelf aan tafel of aan je bureau zit. Wel zo gezellig!

De wipstoel is geschikt voor kindjes tot 9kg, aan de boog kan je een speeltje van maximaal 100g. hangen (een zelf-ontworpen kleine Dottie met een lusje aan de bovenkant en belletjes in het buikje is hiervoor bijvoorbeeld perfect!) wat de motorische en visuele ontwikkeling stimuleert, de bekleding is machinewasbaar, er zit een 5-punts tuigje in voor de veiligheid en in ligstand zorgt het comfortabele matrasje voor een goede ontwikkeling van het ruggetje en hoofdje. Let wel op dat deze ligstand echt bedoeld is voor (korte) dutjes. Moet je kindje echt slapen dan leg je hem/haar in een geschikt wiegje of bedje.

stokke-bounce-sleep-3
Zoals je merkt zijn wij – èn niet geheel onbelangrijk – Shae erg tevreden met deze producten van Stokke. De Bounce is een mooie wipstoel waar ze graag in zit te wiebelen en ‘spelen’ (voor zover ze dat nu kan) en de Sleep is een cocoonbedje waar ze graagt in ligt en haar slaapjes in doet. De Bounce ‘n’ Sleep kan je dus gebruiken voor momenten om te spelen (wipstoel), eten in te geven en dichtbij je te hebben (wipstoel in wiegje) en om in te laten slapen (wiegje). Nog iets wat erg fijn is: de set wordt geleverd in 2 grote dozen maar het in elkaar zetten is echt in no-time (zo’n 15 minuutjes) gedaan waardoor je er snel van kan genieten samen met je kleintje.

Ik vind de vormgeving, functionaliteit en de kleuren erg mooi. Ik denk dat het door de minimalistische uitstraling ook goed in veel verschillende interieurs past en het is ook leuk te combineren met verschillende kleuren waardoor het voor zowel jongetjes als meisjes geschikt is.

Stokke is een van oorsprong Noors familiebedrijf wat is opgericht in 1932. Het staat garant voor de ontwikkeling en productie van unieke, functionele en duurzame kinderproducten en -accessoires. Elk Stokke product wordt ontworpen om de ontwikkeling van het kind te stimuleren waarbij de band tussen ouder en kind door oogcontact en interactie wordt bevorderd. Design, ergonomie en functionaliteit spelen hierbij samen met veiligheid en kwaliteit een grote rol.

De Stokke Bounce ‘n’ Sleep is verkrijgbaar bij verschillende babyspeciaalzaken. Je schaft het in twee losse delen aan, namelijk de Bounce voor €189,00 en de Sleep voor €159,00.

Heb jij een merk waar je voor je kleintje echt helemaal gek op bent? Welke producten zijn/waren onmisbaar in jouw baby uitzet?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 8 april 2014 at 16:55

  Wat een popje, ze kan zich al opmaken voor de reclame wereld

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 25 maart 2014 at 19:49

  Wat hebben jullie een mooi meisje, zo schattig. Fijn dat dit allemaal zo fijn is en goed bevalt. Vrienden van mij hebben net een kleintje, zal ze dit doorsturen

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 24 maart 2014 at 23:47

  Ik kende inderdaad wel de Tripp Trapp, maar de rest nog niet. Goed om in mijn achterhoofd te houden, mochten hier ooit kinderen komen :) Wat een schatje is jullie meisje ook!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 24 maart 2014 at 20:06

  wat is ze cute en mooi! :D echt een beauty!

 • Avatar van Mariel
  Reply Mariel 24 maart 2014 at 18:27

  Wat een popje is ze! Ze kan zo in de reclame foto’s haha!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 24 maart 2014 at 12:57

  A true model in the making, zo schattig :-)

 • Avatar van Myrna
  Reply Myrna 24 maart 2014 at 12:51

  Ik heb dan wel geen kinderen (wel in de kinderopvang gewerkt dus weet er wel iets van) maar vind Stokke ook hele mooie producten hebben. Vind ook de kinderwagens heel mooi, vooral omdat ze zo hoog zijn. Deze is ook gaaf. En wat een mooi poppetje is Shae!! Vind haar heel erg op je lijken.

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 24 maart 2014 at 11:51

  het zijn echt mooie spullen, maar helaas ook duur :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 maart 2014 at 10:59

  Wat een prachtig kindje!
  Mooie foto’s.
  Fijn spullen.

  Xoxo

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 24 maart 2014 at 09:39

  Wat een leuke foto`s! Ik dacht bij de eerste foto eerst even dat het een (promotie) foto van stokke was, echt een klein modelletje dus ;)

 • Avatar van Bibian
  Reply Bibian 24 maart 2014 at 08:54

  Ik heb hier ook naar zitten kijken toendertijd, helaas zat ons budget niet mee! Maar het lijken mij hele fijne producten! Liefs

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 24 maart 2014 at 08:14

  wij hebben er ook veel plezier aan gehad!
  Kleine knapperd, heerlijk! <3

 • Avatar van Brenda Andriese
  Reply Brenda Andriese 24 maart 2014 at 06:58

  Wat een mooi meisje!

 • Avatar van Nem
  Reply Nem 24 maart 2014 at 00:25

  Wat is ze knap, jullie Shae. Goed modelletje, ik zou d’r inschrijven!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.