Beauty

Love it! | Dr. Hauschka rozencrème

16 maart 2014

dr-hauschka-rozencreme-light-3
In het verleden zijn er al enkele tubes rozencrème van Dr. Hauschka doorheengegaan in dit huis, maar door het regelmatig uitproberen van nieuwe producten en andere merken schuift zo’n oude klassieker toch weer een beetje naar de achtergrond. Tot ik een tijdje geleden de light variant weer in handen kreeg en afgelopen donderdag op Beauty Brands United (het beauty pers evenement van het jaar) de vernieuwde normale variant mee naar huis kreeg. Even snuffelen en smeren en ja hoor, ik ben meteen weer verkocht! Kijk mee voor meer informatie over deze heerlijke crèmes van Dr. Hauschka inclusief foto’s en reviews.

dr-hauschka-rozencreme-light-1 dr-hauschka-rozencreme-light-2
Rozencrème light 30ml, €21,95
Deze variant is bedoeld voor de vochtarme, geïrriteerde en gevoelige huid en heeft een hydraterende, harmoniserende en verzachtende werking. Het beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor een egalere huid. Er zit een samenstelling in van plantenextracten van onder andere rozen, heemst en wondklaver wat de huid versterkt en rozenwater, etherische rozenolie, rozenbloesemwas en extracten van rozenblaadjes en rozenbottel stabiliseren de natuurlijke ritmes van de huid. Als laatste zorgen de oliën van onder andere avocado, heemst, sesamzaad, amandel en tarwekiem voor voldoende voeding en een goed vochtgehalte van de huid.

Rozencrème 30ml, €21,95
De normale variant van deze crème is dè bekende klassieker van dit merk en is meer geschikt voor de drogere, gevoelige en rijpere huid en de huid die last heeft van roodheid en verwijde adertjes. Dezelfde voordelen als de light-variant, alleen een stuk meer voedend doordat er onder andere meer shea boter in zit en tegenwoordig ook carnaubawas aan toe is gevoegd. De normale rozencrème is nu namelijk vernieuwd waardoor deze gemakkelijker te smeren is, nog meer bescherming biedt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en daarnaast is de samenstelling van de ingrediënten aangepast zodat ze nog beter samenwerken en elkaar versterken.

Beide varianten zijn 100% natuurlijke en/of biologische cosmetica met het NATRUE en/of BDIH keurmerk, zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen en siliconen en zijn niet op dieren getest.

dr-hauschka-rozencreme-light-4] dr-hauschka-rozencreme-light-5
Zo, dat was een boel informatie! Maar wat vind ik er nu van? Tsjah, zoals je aan de titel van dit artikel al kan zien ben ik een grote fan van deze crèmes en ik vind ze goed te combineren met elkaar. De light-variant voor overdag zodat je toch een goed gehydrateerde huid hebt de hele dag door (zonder dat het te vol is en je ook gemakkelijk je make-up erover aan kan brengen) en de normale variant voor ’s avonds zodat je huid even lekker wat extra voeding krijgt en je ’s ochtends wakker wordt met een zachte en soepele huid.

Links op mijn hand zie je de light-variant en rechts de normale variant. De normale variant is duidelijk wat dikker, voller en rijker en heeft wat meer tijd nodig om in te trekken en de light-variant trekt vlot in maar laat toch een prettig en voldoende hydraterend gevoel achter. Beide varianten geven verder dat prettige soepele huidgevoel en ze zorgen ervoor dat mijn huid er zachter van aan gaat voelen en rustiger oogt. Zeker een aanrader dus voor de drogere en gevoeligere huidtypes met droogtelijntjes, droogtevelletjes en wat roodheid want het zorgt zeker voor een minder droge, zachtere, soepelere en rustigere huid.

Heb jij ervaring met producten van Dr. Hauscka? Is de rozencrème een product wat iets voor jou zou zijn?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tilly
  Reply Tilly 17 juni 2014 at 02:05

  Ik dacht dat de alcohol de huid uitdroogde. En meer voor een wat vettere huid was. Er staat ook niet bij hoeveel alcohol in zit. maar omdat er geen synthetische conserveringsmiddelen inzitten is dit het beste om de creme langer houdbaar te maken. Het zijn allemaal 100%natuurlijke ingredienten. Als je deze creme eenmaal hebt gebruikt wil je geen ander meer. Of zo denken de vaste gebruiksters er over. Het lijkt mij wel een goed product toe en niet zo maar wat.

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 18 maart 2014 at 22:08

  Ok, bedankt voor de uitgebreide toelichting Desiré! Ik geloof niet dat mijn huid echt last van de alcohol, maar zo’n luchtje schrikt toch af omdat de algemene tendens is dat alcohol niet goed is. Ik heb de foundation nog, dus ik zal ‘m nog eens een kans geven :-)

 • Avatar van Jess
  Reply Jess 17 maart 2014 at 13:48

  Lijken me echt megafijne producten. Ik gebruik graag rozenwater en mijn huid heeft daar echt baat bij. Ga deze crèmes echt onthouden!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 17 maart 2014 at 09:58

  Ik heb in het verleden al een paar Dr. Hauschka producten voor het gezicht gehad, en daar zater er echt wel goeie tussen. En dit klinkt ook niet slecht. Lekker verzachtend.

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 16 maart 2014 at 22:42

  Ik heb van Dr. Hauschka alleen een foundation. En die verraste me in negatieve zin doordat er alcohol in zit. Maar ik geloof op zich wel dat Dr. Hauschka een goed merk is. De rozencrème heb ik bij mijn ouders wel eens gebruikt volgens mij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 maart 2014 at 21:39

   Hi Debbie, ik kreeg van Dr. Hauschka aanvullende informatie over de gebruikte alcohol. Misschien interessant om te lezen?

   “In de cosmetica van Dr.Hauschka wordt alcohol zeer gericht gebruikt. Alcohol is van groot belang voor de stabiliteit van het product. Omdat wij principieel geen synthetische conserveermiddelen gebruiken is alcohol ook van groot belang voor de houdbaarheid van producten die water bevatten. De bij de productie in acht genomen hygiëne, kiembeperkende maatregelen bij grondstoffen (bv. voldoende verhitten) en een goede verpakking zouden daarvoor niet voldoende zijn. Dr. Hauschka gebruikt natuurlijke alcoholen. De alcohol die gebruikt wordt in de cosmetica van Dr.Hauschka is plantaardig en droogt de huid niet uit. Er wordt gebruik gemaakt van alcohol L(avendel) en alcohol R(ozen). Er wordt per verzorgingsproduct van Dr. Hauschka Cosmetica bepaald welke natuurlijke alcohol, Lavendel of Rozen, in een compositie past. Dus alcohol wordt uitsluitend gebruikt om de levenskrachten uit de planten te extraheren (onttrekken) en het product te stabiliseren en niet als conserveringsmiddel.”

  • Avatar van Barbara
   Reply Barbara 20 maart 2014 at 07:29

   Ik heb minder moeite met de alcohol (is niet zó veel), maar vind het jammer dat in de meeste natuurcosmetica altijd zo’n flinke bups irriterende parfum-allergenen zit… :-(

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 16 maart 2014 at 22:30

  ik ga hem heerlijk uitproberen =)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 maart 2014 at 16:48

  Dit zou iets voor mijn droge huid zijn!
  Het klinkt zo goed!

  Xoxo

 • Avatar van Selda
  Reply Selda 16 maart 2014 at 15:42

  Ik gebruik de rozencreme nu een klein jaartje en ik wil niks anders meer. Het is echt een verwenmoment om hem elke dag aan te brengen, hij ruikt heel lekker, ondanks dat ik niet weg ben van rozengeur….in de zomer gebruik ik een light variant omdat de normale versie dan te voedend is.

 • Avatar van Angelique op den velde
  Reply Angelique op den velde 16 maart 2014 at 13:33

  de prijs houd mij een beetje tegen…stel dat het toch tegenvalt ? Maar wanneer ik het zo lees lijkt het mij wel een fijne creme voor mijn droge huid ….lijkt mij vooral lekker ruiken :)

  • Avatar van Jos
   Reply Jos 16 september 2014 at 12:07

   Je kunt ook eerst mini’s kopen!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 16 maart 2014 at 13:27

  ze klinken erg fijn!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 16 maart 2014 at 13:07

  Ik kende dit merk nog niet, maar klinkt goed!

 • Avatar van Tess Evea
  Reply Tess Evea 16 maart 2014 at 12:58

  Het klinkt best goed. Ik heb er nog geen ervaring mee.

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 16 maart 2014 at 12:24

  Met mijn vette huid zal dit denk ik niks zijn, maar wat klinkt het goed! Wie weet dat het merk wel zo’n fijne crème heeft voor mijn huidtype? Ik ga op onderzoek uit!

  • Avatar van Jos
   Reply Jos 16 september 2014 at 12:08

   Kweeper is ook fijn!

   • Avatar van Sushi
    Reply Sushi 21 oktober 2014 at 20:19

    Ik gebruik sinds een paar weken de gezichtsolie voor de vette huid en de rozencreme light van Dr Hauschka. De olie gebruik ik op mijn zeer vette T-zone en de creme op mijn zeer droge wangen. Ik heb absoluut verbetering gemerkt op de T-zone. Mijn neus en kin glimmen een stuk minder. Helemaal mat wordt het natuurlijk niet, maar minder vet is mijn huid zeker. En op de droge delen van mijn huid had ik irritatie door een andere creme en dat heeft de rozencreme light verholpen. De volle rozencreme heb ik ook geprobeerd, maar die is echt vet. Meer voor hartje winter.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.