Beauty

OPI Glitter Off peelable base coat

18 maart 2014

opi-glitter-off-peelable-base-coat-1
Zoals jullie weten ben ik qua nagellak een grote liefhebber van de creamy lakjes zonder glitter hierin verwerkt en dat heeft ook een groot deel te maken met het feit dat glitternagellak over het algemeen verschrikkelijk veel tijd inneemt om te verwijderen en dat vervolgens de glitters vaak ook nog over je hele vingertoppen zitten. Hier heeft OPI nu een nieuw product voor uitgebracht waarmee je glitternagellak in no-time kan verwijderen: de OPI Glitter Off peelable base coat. Ik probeerde dit product natuurlijk graag uit! Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review.

opi-glitter-off-peelable-base-coat-2 opi-glitter-off-peelable-base-coat-3
Deze basecoat zit in een herkenbaar OPI flesje en heeft een inhoud van 15ml. Het is de bedoeling dat je deze basecoat op schone en droge nagels aanbrengt in een dun laagje, dit volledig laat drogen en hier vervolgens de glitternagellak naar keuze over aan brengt. Wil je de glitternagellak verwijderen dan is een bokkepootje alles wat je nodig hebt om de lak zo van je nagels af te duwen.

De lak met ietwatig lijmige geur brengt wittig aan op de nagels maar droogt transparant op en het valt direct op dat tijdens het droogproces de lak wat krimpt op de nagels zodat de nagelrandjes niet meer helemaal bedekt zijn en er ook een wat grotere ruimte naar de nagelriemen overblijft. Dit vind ik zeker een nadeel want zo komt er alsnog glitternagellak op de onbedekte delen en zal je hier wat langer bezig zijn om de glitters van je nagel te verwijderen. Het is belangrijk dat je de basecoat goed laat drogen voordat je een glitternagellak aanbrengt.

opi-glitter-off-peelable-base-coat-4 opi-glitter-off-peelable-base-coat-5
Ik testte dit product als eerste met één van de meest verschrikkelijk-verwijderbare glitterlakken: essie A Cut Above. Een prachtige lak hoor, maar door de grotere glitters en sterke hechting echt een hel om te verwijderen met watjes en nagellakremover en bij deze lak vind je hierna alsnog de glitters overal op je vingertoppen terug.

Zoals je ziet is de lak alsnog redelijk gemakkelijk te verwijderen met een bokkepootje, ik haalde het er in een soort van rulletjes vanaf. Daarna viel het gelukkig mee hoelang ik bezig was met de onbedekte randjes want ik kon de glitters hier ook best makkelijk weghalen met het bokkepootje.

opi-glitter-off-peelable-base-coat-6 opi-glitter-off-peelable-base-coat-7
Deze basecoat werkt nog iets beter met de fijnere glitternagellakken. Zoals je hierboven ziet haalde ik de lak (essie Ignite the Night) in gehele plaatjes van mijn nagels. Helaas stuitte ik met handen wassen, afwassen en douchen een nadeel van deze basislak.. Het (warme) water zorgt er namelijk voor dat de basecoat gemakkelijker loslaat en zo kan je ineens enkele ‘nagels’ kwijt zijn. Misschien ligt het aan de gezondheid van mijn eigen nagels, maar ik waarschuw alvast even voor dit probleempje. Je kan zo dus zeker minder lang van je nagellak genieten dan je gewend bent.

Ondanks het krimpen en de reactie met (warm) water is deze OPI Glitter Off peelable base coat (verkrijgbaar voor €14,25) voor mij persoonlijk wel een aanrader. Ik vind het namelijk leuk om voor bijvoorbeeld een feestje een opvallende glitternagellak te gebruiken en voor zo’n dagje met events of een feestje is dit de perfecte uitkomst omdat ik naderhand de lak zo verwijderd heb. Vanaf nu zal ik dus de glitterlakken die ik heb zeker wat vaker uit de kast halen!

Ben jij fan van glitternagellakken? Spreekt deze basecoat jou aan of heb jij een andere toptip om glitterlak te verwijderen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 3 april 2014 at 07:43

  Klopt meestal loop ik ook geen dagen rond met een glitter nagellak (behalve tijdens het eindejaar :D) maar anders mag die er bij mij ook relatief snel er vanaf.

  En dan is dit wel een oplossing.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 19 maart 2014 at 16:59

  Klinkt echt als DE oplossing om glitternagellak snel te kunnen verwijderen! Ik ga ‘m dus zeker eens proberen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 maart 2014 at 13:06

  Mooie basecoat en prachtige nagellak ;-)

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 18 maart 2014 at 19:42

  Dit is een handige uitkomst! Ik vind het altijd zo’n gedoe om glitter nagellak te verwijderen. Hierdoor draag ik ook niet meer zo vaak glitter nagellak. Bedankt voor je fijne review :-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 18 maart 2014 at 18:55

  dat klinkt super goed!

 • Avatar van Thea
  Reply Thea 18 maart 2014 at 16:25

  Ik heb ook de peel off van Essence en die beviel mij niet omdat ik er zo makkelijk stukjes afstootte tijdens het dragen. Bij mij dus juist de ervaring dat het dan te makkelijk te verwijderen is en ik halverwege de avond met niet meer netjes gelakte nagels zit. Ik denk dat de OPI daarin niet verschild dus dan liever veel moeite om het eraf te krijgen.

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 18 maart 2014 at 12:35

  Deze moet ik echt halen, zo fijn!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 18 maart 2014 at 11:51

  super handig die peel off coat :D

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 18 maart 2014 at 10:51

  Essence had een jaar geleden ook al een peel off basecoat in het assortiment zitten die precies hetzelfde deed, alleen veel goedkoper was. Ik hoorde van veel mensen dat ze er goede ervaringen mee hadden, vooral ook met glitterlakken, maar voor mij werkte het niet echt. De lak kwam alsnog niet in grote stukken van mijn nagels, maar ik moest alles eraf peuteren met kleine stukjes tegelijk. Ik had dan weer niet het probleem dat de lak onder invloed van warm water van mijn nagels af ging :-P. Alleen is de peel off basecoat van Essence alweer uit het assortiment, helaas. Ik vind die van OPI namelijk wel heel erg aan de prijs…

  Is het bij deze basecoat van OPI trouwens ook zo dat je niet met nagellak remover in de buurt moet komen? Bij die van Essence zorgde dat er namelijk voor dat het een grote plakbende werd waardoor de lak echt bijna niet meer van de nagels af kwam…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 maart 2014 at 12:20

   Ik zal het eens proberen als ik hem de volgende keer draag om te verwijderen met nagellakremover, ben benieuwd of het dan ook zo plakkerig wordt..

  • Avatar van Nicoline
   Reply Nicoline 18 maart 2014 at 19:57

   Als het goed is kun je gewoon eventuele restjes met een nagellak remover verwijderen. Dat geeft OPI tenminste wel aan op de site…
   Grappig dat je zo tevreden was over de variant van Essence, heb deze nl. ook geprobeerd, maar jeetje wat een plaktroep gaf dat bij mij, ik was er dus helemaal niet tevreden over. Zo zie je maar dat het heel persoonlijk is ;-)

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 18 maart 2014 at 10:05

  mwah, ik vind het niet echt iets, ik soak mij glitterlak gewoon af, want vaak gebruik ik glitter over een andere kleurtje en dan is dit niet echt een oplossing denk ik .

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 maart 2014 at 12:21

   Hi Andrea, deze basecoat werkt juist ook fijn als je de glitterlak over een kleurtje hebt aangebracht. Je trekt het er dan alsnog als een geheel af :)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 18 maart 2014 at 09:34

  Dit lijk mij zo fijn product, ik ga deze zeker kopen als ze hem bij de Douglas hebben:D

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 18 maart 2014 at 06:25

  Klinkt erg goed! Ik ben erg benieuwd naar deze lak en denk dat ik hem binnenkort zelf ook aan ga schaffen!
  Liefs

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 18 maart 2014 at 06:04

  Klinkt als een base coat om te moeten hebben, qua prijs valt het mij eigenlijk wel mee

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.