Beauty

Vetia Floris luxe organic

13 april 2014

vetia-floris-1
Een (voor mij) nieuw merk ontdekken op het gebied van beauty vind ik echt geweldig en ik was dan ook erg nieuwsgierig toen ik een pakketje ontving van het luxe Zwitserse huidverzorgingsmerk Vetia Floris luxe organic. Het merk staat bekend om het gebruik van zuivere plantaardige ingrediënten, essentiële oliën en boters met actieve, voedende en herstellende eigenschappen gericht op huidverbetering. Klinkt goed! Ik ontving de nourishing hand cream en het intensive treatment mask. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn ervaring met deze producten.

vetia-floris-2

Intensive treatment mask 50ml, €145,20
Dit masker was direct een schot in de roos voor mijn huid op dit moment, deze is namelijk de laatste tijd erg onrustig, jeukerig en droger dan deze lange tijd geweest is. Ik kan echt merken dat het met de hormonen nog niet helemaal goed zit sinds de zwangerschap en ook al ben ik nu ruim 10 weken geleden bevallen en ben ik lichamelijk weer de oude, mijn huid moet echt nog even zijn weg terug vinden..

Het masker bevat enkel macadamia olie, babassu olie, rozenbottelolie, cacaoboter, cupuacu boter, shea butter en zoals je kan verwachten is dit dus een vaste substantie die smelt door middel van de warmte van je huid. Dit effect is goed te zien op de foto onderin dit artikel waarop het masker links te zien is. Je hebt hiervan echt maar een heel klein beetje per keer nodig, de hoeveelheid die je op mijn hand ziet is meer dan voldoende voor mijn gezicht en hals. Je kan het masker zo’n 20 minuutjes laten zitten en afnemen met lauwwarm water maar ik gebruik dit masker door het ’s avonds op een schoon gezicht aan te brengen en lekker in te masseren en er vervolgens mee te gaan slapen.

Al na de eerste keer gebruik voelde ik ’s ochtends dat mijn huid lekker zacht aanvoelde, dat droogtelijntjes en velletjes een stuk minder aanwezig waren, dat mijn huid minder trekkerig en jeukerig en weer lekker soepel was èn dat het een mooie glow had gekregen.

vetia-floris-3

Nourishing hand cream 100 ml €66,55
Ook al is de ergste kou buiten weg en hebben we totaal geen strenge winter gehad, toch zijn mijn handen nog wat droog en dat is vooral te zien aan mijn nagelriemen. Deze handcrème bevat onder andere lelie extract, macadamia olie, bio hyaluronzuur, baobab olie, babassu olie, rozenbottel olie, cacaoboter, sheaboter en druivenextract.

De hoeveelheid die je nodig hebt zodat het lekker vlot intrekt is ongeveer een derde van wat je hieronder op mijn hand ziet. Zoals je ziet gebruik je dus per keer maar een kleine hoeveelheid product en kan je met de grote tube van 100ml een flinke tijd vooruit. De handcrème trekt lekker snel in, laat geen vettig laagje achter maar zorgt er wel voor dat de huid lekker zacht en gehydrateerd aanvoelt en na enkele dagen gebruik zagen mijn nagelriemen er al verzorgder en minder droog uit.

vetia-floris-4
De producten van Vetia Floris zijn NaTrue gecertificeerd en zijn geschikt voor elk huidtype. Opvallend is dat er geen water in de producten wordt gebruikt maar enkel organisch druivenwater, citroenwater en/of sinaasappelwater. De producten van Vetia Floris zijn verkrijgbaar in de webwinkel van SkinCare Solutions. De geur van de producten is heerlijk zacht en vrouwelijk en draagt zeker bij aan het luxe wellnessgevoel wat het gebruik van deze producten mij geeft. Ok, de producten zijn flink prijzig maar de producten zijn wel echt heerlijk in gebruik en doen echt wat voor mijn huid.

Kende jij dit merk al? Ben jij een voorstander van organische en natuurlijke beautyproducten?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 17 april 2014 at 16:45

  Vetia Floris is een lijn ontwikkeld voor de vrouw die houdt van luxe producten en kennis te laten maken met een biologisch merk wat hierin voorziet. Daarnaast ook de vrouw die van biologische producten houdt in het luxe segment een product te kunnen bieden.

  Vetia Floris is gecertificeerd met een 3sterren keurmerk van NaTrue. Dit is de hoogste instantie voor biologische cosmetica.

  Doordat de producten voller en sterker geconcentreerd zijn doe je daardoor ook veel langer met een product en heb je absoluut geen toevoegingen zoals parabenen, minerale oliën, emulgatoren, kleurstoffen of andere synthetische stoffen in het product. Dus zegt een prijs niet altijd iets over de kwaliteit van een product. Ik zou iedereen willen aanraden, het product eerst een zelf te proberen alvorens verdere uitspraken te doen.

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 14 april 2014 at 09:53

  wow, lijkt me heerlijk! ik ben heel erg voor de natuurlijke cosmetica en kan me wel iets voorstelen bij de prijs omdat het product niet aangevuld is met water, maar toch, wow 150 euro voor een maskertje :/

 • Avatar van Jorien
  Reply Jorien 14 april 2014 at 09:16

  Ken dit merk nog niet, maar klinkt goed! Geloof wel dat cleane cosmetica beter voor je is (op verschillende vlakken). Maar jee, die prijs!

 • Avatar van Willemijn
  Reply Willemijn 13 april 2014 at 20:22

  Wat een prachtige producten! Ik kende het merk eerlijk gezegd nog niet, terwijl ik echt fan ben van cleane cosmetica. Wel aan de prijs zeg… Maar als je zo weinig per keer nodig hebt, kan het uiteindelijk wel uit!

  En voor producten zonder troep mogen we met z’n allen ook best wat extra’s betalen, toch?

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 13 april 2014 at 11:43

  Ik ben een ontzettende voorstander voor biologische en natuurlijke cosmetica… maar jeetje wat duur!!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 13 april 2014 at 11:34

  heb nog nooit eerder van dit merk gehoord, maar tjonge wat een prijzen.

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 13 april 2014 at 10:19

  Het lijken me echt twee hele fijne producten, maar de prijs… Oei! Dat is niet zomaar een bedrag. Ik kende dit merk zelf nog niet, eigenlijk. Ik vind organische en natuurlijke beautyproducten wel heel interessant en ik vind het een fijn idee als ik iets koop dat natuurlijk is. Maar ik koop ook gewoon niet-natuurlijke en organische producten haha. :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 april 2014 at 05:58

  Klinkt geweldig!
  Maar o zo duur!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.