Beauty

LUSH nieuwe zomerproducten 2014

28 mei 2014

lush-zomer-2014-1
Oehlala! Het gaat weer een heerlijk geurende zomer worden als het aan Lush ligt, want er zijn weer verschillende nieuwe producten uitgebracht. Aan veel van deze producten zijn geen conserveringsmiddelen toegevoegd, ze conserveren zichzelf, en deze vega(n) goodies zijn tot stand gekomen zonder dierproeven. Ook leuk om te weten: een aantal ingrediënten komen uit het speciale SLush Fund waarmee Lush 2% van hun uitgaven aan verpakkingsmateriaal doneert om duurzame permacultuurprojecten op te zetten waar dan weer duurzame ingrediënten uit voort komen. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en reviews van de nieuwste producten voor deze zomer!

lush-zomer-2014-6
Zest medium to strong hair gelly 100g, €13,95
“Is het een jelly? Of is het een gel? Het is een heerlijke sinaasappel hair gelly! Voor een stevige hold zonder vettigheid. Neem de gelly uit je potje, even tussen je handen wrijven en stylen maar. Geïnspireerd door punkers die suiker gebruiken voor hun hanenkam, zorgt het zoete in de sinaasappelsap die we gebruiken voor een sterke hold.”

Deze ietwat slijmerige haargel doet me denken aan de Slimy kneed-poppetje-dingen van vroeger, wie kent deze nog? De geur is alleen heerlijk en dit kan je in je haar gebruiken om het in model te brengen. Je hebt er niet veel van nodig en kan dit ook goed met halflang haar gebruiken om wat meer textuur en een glansje aan te brengen in je haar. Leuk voor bij een beachy look! De gel wordt niet zo vies hard in je haar als de gel die ik me van vroeger kon herinneren wel deed en er zijn ook nog eens fijne ingrediënten aan toegevoegd om je haar wat te verzorgen. Misschien een leuke tip voor Vaderdag?

lush-zomer-2014-2
Granny Takes A Dip bath bomb €5,95
“Gebruik voor een psychedelisch kleurenspektakel in je bad met een heerlijke geur van gember, peper en citroen. Een echte oppepper die goed is voor je bloedcirculatie. Het gebruik is o-zo-simpel: laat ‘m vallen in een warm (voeten)bad en geniet van alle kleuren! Vernoemd naar een lied van The Purple Gang en een jaren 60 kledingboetiek in Londen, waar je tegenwoordig een Lush shop en Spa vindt. Beatles-fans opgelet! De kleuren komen overeen met de jacks die de Beatles droegen op hun Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band album.”

Deze enorme bruisbal met een doorsnede van zo’n kleine tien centimeter ruikt echt heerlijk! Deze zorgt voor veel kleur in je badwater en de geur is kruidig en fris tegelijk. Heerlijk ook om in delen te gebruiken in een voetenbadje na een dag waarop je veel gewandeld hebt en je voeten wel wat verwennerij kunnen gebruiken.

lush-zomer-2014-5
D’Fluff strawberry shaving soap 100g, €9,95 – 250g, €17,45
“Verse aardbeien zijn niet alleen lekker in een zomerse shake, maar ook als je ze mixt met – om maar iets te noemen – verzorgende Fair Trade cacaoboter uit de Dominicaanse Republiek. Deze scheerzeep bevat verder Fair Trade vanillia absolute, zoete wilde sinaasappelolie en rose absolute. Samen met kokosolie vormen ze een luchtige structuur die doet denken aan een marshmallow. Hoe leuk kan ontharen zijn? Niet zo harig? Je kunt D’Fluff ook gebruiken als body wash!”

Dit vind ik nu echt zo’n fun en vernieuwend product wat alleen Lush kan verzinnen. Een zoetruikende, roze scheercrème waar ook nog eens verzorgende ingrediënten aan toegevoegd zijn. Maak je huid nat, masseer een beetje crème in en je kan je scheren. Ik vond hem zelf erg prettig in gebruik en mijn man ook (jaja, die test regelmatig mee voor Curvacious!) alleen moet je wel echt heel regelmatig je mesje goed afspoelen omdat deze anders ‘vol’ zit met de crème. Als douchegel gebruik ik hem zelf door me ermee in te smeren en hierna weer af te spoelen. De geur blijft hierna nog best lang subtiel op de huid achter.

lush-zomer-2014-3
Mangnificent soap (oranje) 100g, €6,85
“Verfrissend voor je hoofd en huid, dat is deze luxe zeep met mango- en citroenaroma’s. Met zowel verse als gedroogde mangostukjes voor een diep gereinigd en gezond velletje. Ook bevat het Siciliaanse citroenolie en Tunesische neroli-olie. Het fruit in Mangnificent zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten – calcium, vitamine A, E, C en verschillende vitamine B’s. Voor wie dol is op een gezond (en lekker ruikend) lijf!”

Parsley Porridge soap (groen) 100g, €6,85
“Parsley Porridge zeep is niet alleen zacht en verzorgend, maar ook antibacterieel! Vol tea tree, verse peterselie en grapefruit. De havermeel helpt dode huidcellen te verwijderen en aloë gel frist je huid op. Perfect voor een vette huid of probleemhuid.”

Eerlijk is eerlijk, ik ben zelf geen fan van zeep in een vaste vorm omdat ik het niet zo prettig en hygiënisch vind werken en daarnaast heb ik het gevoel dat dit ook iets meer uitdrogend werkt dan de meeste vloeibare douchegels die ik heb. Wel ruiken de zepen weer heerlijk, zoals je van Lush gewend bent, en vind ik het lekker om ze neer te leggen in een handdoekenkast of linnenkast (zodat alles een subtiele en frisse zepige geur krijgt) of stukjes in organzazakjes in bijvoorbeeld het toilet hangen als originele geurverfrisser.

lush-zomer-2014-4
African Paradise body conditioner 230g, €32,95
“Een zelfconserverende body conditioner vol ingrediënten van SLush Fund-projecten in Afrika, zoals verzachtende Fair Trade shea boter en Fair Trade moringa-olie uit Ghana voor een verzorgde huid, verkoelende verse Fair Trade aloë vera uit Kenia, en heerlijke ylang ylangolie uit Ghana. En wat denk je van baobabolie van een vrouwencoöperatie uit het Noorden van Ghana en marula-olie uit Zuid-Afrika? Door de manier waarop de ingrediënten worden verbouwd (zoveel mogelijk rekening houdend met de natuur), kunnen ze beperkt verkrijgbaar zijn. We hebben gewerkt aan een verantwoord inkoopprogramma om er zeker van te zijn dat er steeds zoveel mogelijk zorg is voor onze boeren en voor de aarde. In African paradise vind je ook frangipani olie. Frangipani is een ander woord voor plumeria. Deze olie komt van een beeldschone tropische bloem!”

Dit is voor mij persoonlijk toch wel de topper van deze rij nieuwe producten. Wat een heerlijke geur heeft dit product en wat laat het mijn huid zacht aanvoelen. Love it! Je gebruikt dit als een conditioner voor je haar, dus eerst je lichaam wassen en erna even insmeren op de vochtige huid en hierna weer afspoelen. Mijn huid plakt zo niet maar voelt wel heerlijk gehydrateerd aan, trekt niet en het houdt de droge, jeukerige plekjes een hele tijd onder controle.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 3 juni 2014 at 14:40

  Die bodyconditioner – wat ziet die er heerlijk uit.
  Maar is zo’n heel bruisding niet onwijs veel voor een voetenbad?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 juni 2014 at 14:57

   Dat is zeker teveel voor een voetenbad, gewoon in stukken breken dan kan je er zeker 6 keer een voetenbadje mee maken :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 28 mei 2014 at 23:41

  Oh wat ziet het er weer verleidelijk ut allemaal…..mijn vriendin gaat regelmatig naar Lush en haar ga ik vragen om Granny takes a dip…..kan niet wachten tot ik daar een voetenbadje van heb gemaakt :-). De shaving soap lijkt me ook geweldig evenals African Paradise…..Als Lush ooit in Apeldoorn komt, dan ga ik me helemaal uitleven.

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 28 mei 2014 at 21:50

  Oeee die body conditioner lijkt me hemels! Met ‘haar’ bedoel je denk ik ‘huid’ toch? Waarom heeft Arnhem nou toch nog geen lush :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2014 at 16:34

   Ehhh, ik bedoel dat je het net als een conditioner voor je haar gebruikt, maar dan voor je huid ;)

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 28 mei 2014 at 17:22

  Die shaving soap ziet er zo MOOI uit :-) En dat zeg je niet vaak over een scheerschuim eh. African Paradise klinkt ook heerlijk.

 • Avatar van Oum Feerozah
  Reply Oum Feerozah 28 mei 2014 at 15:02

  Ik zou zo graag die shaving soap eens uit willen proberen

 • Avatar van Tisha
  Reply Tisha 28 mei 2014 at 13:41

  Hmm. Deze producten zijn allemaal niks voor mij :P Ik gebruik geen gel, ik heb geen bad en ik vind harde zeep een beetje vervelend. En de scheerschuim.. Tja. Maar, ik kan me wel voorstellen dat ze heeeeeerlijk ruiken. Zelf kan ik altijd vanaf 500 meter ruiken of ik in de buurt ben van een Lush-winkel, en dan ren ik altijd snel naar binnen, ik word er zo rustig van, haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 mei 2014 at 14:08

   Haha, dat is heel herkenbaar! Als ik in een stad aan het winkelen ben en ik ruik de Lush-geur moèt ik gewoon naar binnen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 mei 2014 at 08:33

  Dat ziet er heerlijk uit ;-)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 28 mei 2014 at 08:26

  klinkt allemaal weer super nice :D

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 28 mei 2014 at 08:19

  Granny Takes A Dip ziet er zooo leuk uit!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 28 mei 2014 at 00:40

  Die scheercrème ziet er zo’n fijn product uit voor de zomer :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.