Mama & Kind Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Personal | Shae 3 maanden

9 mei 2014

update-shae-mei-2014-1
Het is niet te geloven dat Shae nu alweer ruim 3 maanden oud is, wat vliegt de tijd voorbij! Mocht je mij volgen via Instagram en/of Twitter dan krijg je vast het een en ander mee aan informatie en foto’s van ons meisje, maar als je enkel de website bezoekt dan mis je deze updates. Ik wilde al vaker een update plaatsen over hoe het nu gaat met Shae en hoe het moederschap bevalt maar het is privé en zakelijk een drukke periode geweest en voor je het weet is ukkemeisje alweer drie maanden oud. De laatste tijd krijg ik regelmatig vragen naar deze update dus het werd nu echt tijd!

update-shae-mei-2014-2
Laat ik beginnen bij de kraamweek waarin ik mij verrassend goed voelde en gelukkig lichamelijk snel herstelde van de bevalling. Ik lag overdag niet extra in bed, ontving en verzorgde visite, rommelde lekker in huis, kookte netjes elke avond en probeerde al snel mijn werk weer op te pakken (want als ondernemer is het flink lastig om de boel de boel te laten, ik doe mijn werk nu eenmaal zo graag!).. En daar ging ik de mis in. Want dit lijkt niet zoveel als je het allemaal op een lager pitje doet, maar het feit dat er een flinke lichamelijke en geestelijke klap had plaatsgevonden èn er flink wat veranderd is liep ik helemaal voorbij. Tot ik na twee weken doorhobbelen ineens dagelijks flinke huilbuien had en me compleet niet meer goed voelde geestelijk gezien.

Shae was en is helemaal gezond maar huilde aan het begin zoveel dat ik zelfs op de momenten dat ze niet huilde haar huiltje continue in mijn oren bleef horen, ze liet zich niet in haar wieg of bedje leggen en sliep enkel op of tegen ons aan waardoor je geen moment de handen vrij had en de borstvoeding kwam niet op gang waardoor ik elke 3 uur zo’n 2 uur bezig was met aanleggen, bijkolven, bijvoeden en soms nog aanvullen met kunstvoeding als het echt te weinig was. Dit allemaal ging 24 uur per dag door waardoor ik duidelijk niet aan enige slaap en/of rust toekwam en mijzelf *zacht uitgedrukt* nogal labiel voelde. Na veel te hebben geprobeerd en te hebben gesproken met verschillende professionals, vrienden en familie hebben we toen besloten om de borstvoeding los te laten en over te stappen op volledige flesvoeding. Ineens wisten we dat ze echt voldoende binnen kreeg qua voeding èn hield ik langzaam wat meer tijd over gedurende de dag waardoor ik mijn innerlijke rust langzaam terugkreeg.

Het heeft zeker twee maanden geduurd voordat Shae zich echt makkelijk in een bedje weg liet leggen voor haar slaapjes en hiermee verdwenen uiteindelijk ook de vele huiluren. Sinds een maand is ze gewoon echt een tevreden baby en dat is vooral te merken aan de vele lachjes, het gekir en gebrabbel uit haar bedje en/of box en het feit dat ze nu echt bijna nooit meer huilt.

update-shae-mei-2014-4
Zo hebben we onlangs onze eerste vakantie als gezinnetje doorgebracht in Limburg, we werden namelijk uitgenodigd om op Landal Hoog Vaals een midweek te gaan kijken hoe dit zou gaan met onze kleine meid. Ik kan er erg kort en krachtig over zijn: het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar! We hebben veel leuke dingen in de omgeving gedaan (het park ligt echt supercentraal en dichtbij Aken, Maastricht en Maasmechelen Village om bijvoorbeeld te gaan shoppen en lekker op een terrasje te zitten, het drielandenpunt, verschillende mooie wandelroutes en dierentuin GaiaZOO) en het park zelf is autovrij, groen, schoon, ruim opgezet en erg kindvriendelijk qua speeltuintjes en -veldjes, activiteiten, indoor speelparadijs, zwembad, bowling, kinderboerderij en midgetgolf waardoor je je geen moment hoeft te vervelen.

Tip: We hadden op het park een kinderbungalow wat ons veel sjouwwerk scheelde. Er was gedacht aan van alles zoals verschillende kinderstoeltjes, een babybadje, kinderservies, een speelkamer, een spelletjesdoos, bedje, box, traphekjes, poppenkast, aankleedkussen.. Ja, je kan merken dat ik enthousiast ben en we gaan dit in de toekomst zeker vaker doen!

update-shae-mei-2014-3

Ondertussen heeft Shae de 6 kilo aangetikt, groeit ze goed, ontwikkelt ze zich heerlijk qua brabbeltjes, gilletjes, lachjes, op haar zij rollen, dingen vastpakken (en in haar mond stoppen) en kijken we er enorm naar uit om over een paar weken te gaan beginnen met een papfles en fruit- en groentehapjes. Wat is het toch heerlijk genieten met z’n drietjes en wat bevalt het moederschap me goed. Het was een pittige start, maar zo’n tevreden meisje met haar heerlijke lachjes en verhaaltjes maakt me elke keer weer aan het stralen ♥

Zo langzamerhand heb ik mijn innerlijke rust terug gekregen, voel ik mij weer oprecht goed en kan ik steeds beter de zorg voor Shae, mijn relatie, het huishouden, de zorg voor onze 4 huisdieren, ons sociale leven en mijn werk combineren. Yay!

Enjoy your day :)

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 19 mei 2014 at 01:06

  Wat hebben jullie toch een mooi en schattig meisje! Fijn om zo’n update te lezen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 mei 2014 at 13:01

   Ahww dankjewel, we zijn ook heel erg trots! <3

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 16 mei 2014 at 16:27

  Fijn dat alles nu goed gaat! Ik had hetzelfde met borstvoeding, zo moeilijk om dat te laten gaan. Maar ik ben blij dat ik op flesvoeding overgestapt ben, en laatst las ik dat uit onderzoek bij kinderen in hetzelfde gezin bleek dat de voordelen van borstvoeding heel erg tegenvallen. Vond ik stiekem niet zo erg om te lezen ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 mei 2014 at 13:04

   Ik had er zelf nog wel moeite mee om het los te laten en heel af en toe vind ik het nog steeds heel erg jammer dat ik geen borstvoeding kon geven, maar de overstap naar flesvoeding gaf op veel fronten enorme rust en het lezen van zo’n onderzoek helpt dan ook wel mee inderdaad ;)

 • Avatar van Thea
  Reply Thea 15 mei 2014 at 22:49

  Leuk zo’n update, en wat is ze een mooi meiske!
  Fijn dat je laat weten dat het steeds beter gaat, een balans zoeken
  zodat je alles kunt doen wat je wilt en je toch lekker in je vel blijft/gaat zitten is erg moeilijk.
  Geniet van de mooie meid!

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 15 mei 2014 at 20:27

  Ik probeer met enige regelmaat even te kijken of je al een personal update hebt, en men, wat is dit een fijne update! Super dat het nu zo goed gaat, je komt echt heel trots over – iets wat je vast ook bent. Volgens mij ben je echt een top mama! Ga zo door, en geniet, voordat je het weet is ze weer een eind groter!

 • Avatar van Lotje
  Reply Lotje 12 mei 2014 at 00:48

  Wat een knapperd!

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 9 mei 2014 at 21:34

  Wat een heerlijk meisje heb je, leuk om haar te horen brabbelen.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 9 mei 2014 at 15:17

  AHHHHH wat een schatje

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 9 mei 2014 at 14:38

  Wat leuk deze update. Pittig begin zeg. Mijn broer en schoonzusje hebben in oktober hun eerste kindje gekregen en zij heeft reflux. Erg lastig ook! Gelukkig gaat dat nu steeds beter.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 9 mei 2014 at 12:25

  Fijn dat het nu zo goed gaat, want je hebt het best zwaar gehad. Wat heerlijk dat jullie een fijne vakantie hebben gehad. Jullie hebben zo’n mooi meisje en jet is fijn dat ze zich zo goed ontwikkelt. De foto’s die je van haar laat zien zijn echt O mooi, het is genieten om mee te mogen kijken. Heerlijk dat jullie een goed ritme hebben, geniet van deze mooie tijd.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 mei 2014 at 14:24

   Dankjewel, genieten doen we zeker! Het was een enorm pittige start, maar als we nu kijken naar ons tevreden, mooie, lieve en gezellige meisje dan is het het allemaal waard geweest :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 9 mei 2014 at 10:31

  aww ze is zo’n cutie :D

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 9 mei 2014 at 10:25

  Wat een schatje! Fijn om te lezen dat het nu goed gaat, en wat gaat het snel!

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 9 mei 2014 at 09:49

  Wat een onwijs mooi meisje! Erg leuk om te lezen en te zien!

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 9 mei 2014 at 09:20

  wat fijn dat het nu allemaal beter gaat! Ik weet nog dat bij ons de eerste 2 maanden hel waren omdat wij een huilkindje hadden. Toen bleek dat het KISS syndroom was hebben we meteen een chiropractor gecontacteerd en na 1 bezoekje hadden we echt een heel ander kind, wat voel je je op zo’n moment blij en opgelucht hihi.
  Knuffel voor je meissie!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 mei 2014 at 09:49

   Wow, wat moet dat een opluchting geweest zijn! Je hoort dat vaak van de chiropractor, een goede om in het achterhoofd te houden :)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 9 mei 2014 at 09:08

  Ah wat schattig :)

 • Avatar van anna
  Reply anna 9 mei 2014 at 08:29

  Wat fijn om te lezen dat het nu zo goed gaat!
  En wat een prachtig meisje!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 mei 2014 at 05:59

  Vervelend dat je zo een onrustige periode had meegemaakt.
  Gelukkig is dat nu achter de rug is en slaapt ze nu door en geniet van haar en je eigen rust.
  Fijn dat jij ook in je werk je rust hebt gevonden.
  Ik weet hoe het is om een huilbaby te hebben en het feit dat je dan niet weet wat er aan de hand is.
  Zelf had ik het ook meegemaakt maar duurde het veel langer.
  Ik was helemaal op.
  Je probeert alles zo goed mogelijk te doen als ouder en toch gaat het nooit zoals men gehoopt had.
  Ik volg je op diverse soc.med.k. en vindt de foto’s die je geplaatsd had en die je erop zet van jullie baby zo mooi.
  Geniet van elke dag en alle nieuwe indrukken die ze opdoet……..

  Happy Friday Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 mei 2014 at 08:46

   Ik ben ook echt heel erg blij dat Shae geen huilbaby was, want je wordt er echt moedeloos van als je kindje zoveel huilt. Bedankt voor je lieve reactie :)

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 9 mei 2014 at 01:21

  Aw, wat een mooierd!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.