Eten & drinken

Recept | Zomerse en kleurrijke salade

12 mei 2014

Zomerse salade
De hele dag aan het rennen en vliegen? Dan kan het soms gebeuren dat eten er een beetje bij inschiet. Zonde! Want juist uit eten haal je de voedingsstoffen die je voldoende energie geven om alle leuke dingen te doen gedurende de dag! Opzoek naar een lekker lunchrecept waar alle nodige voedingsstoffen inzitten die jou op een natuurlijke manier een oppepper geven? Dan is dit recept misschien wat voor je! Want gezond eten hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Deze salade heb je binnen 5 minuten in elkaar geflanst.. genieten maar!

Ingrediënten
1 zakje rucola
30 gram walnoten
30 gram cashewnoten
30 gram amandelen
Handvol aardbeien
3 lepels frambozen
3 lepels bosbessen
3 lepels granaatappelzaadjes
Halve mango (in stukjes gesneden)
2 eetlepels chia zaad
Sap van 1 citroen

Bereidingswijze
Meng het sap van 1 citroen met 2 lepels chia zaad zet dit apart voor 5 minuten. Het chia zaad zal het vocht van de citroen opnemen, dit hoort! Gooi de zak rucola in een grote bak en meng deze met de chia-citroen dressing. Meng vervolgens de de noten en het fruit er doorheen. Verdeel de salade over 2 tupperware bakjes zodat je je lunch kan opsplitsen. Het is beter om meerdere malen op een dag kleine hoeveelheden te eten dan alles in 1 keer. Drink hierbij een beker kokend water met gember en geniet!

Liefs,
Sanne
http://mybeautyblends.blogspot.nl/

Sanne van Rooij is 24 jaar en heeft een passie voor het bedenken en maken van gemakkelijke en gezonde veganistische gerechten. Op haar foodblog deelt ze de kleurrijkste gerechten en op de BeautyBlends Instagram heeft ze nu al meer dan 63.000 volgers. Sanne zal 2 keer in de maand een exclusief recept met de lezers van Curvacious.nl delen. Enjoy!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 12 mei 2014 at 21:41

  mmm heerlijk :D

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 12 mei 2014 at 21:17

  Rucola en fruit, wat een rare combinatie. Ik zou liever gewoon ’t fruit op zich eten, dat ziet er echt heerlijk uit!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 mei 2014 at 19:56

  Mmmmm, het klinkt heerlijk! Dit recept ga ik meteen bewaren en van de wk even maken. Ik hou heel veel van salades en maak graag diverse variaties ;-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 12 mei 2014 at 19:37

  Dat ziet er lekker uit

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 12 mei 2014 at 19:08

  Lekker recept!!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 mei 2014 at 18:32

  ziet er super lekker uit :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.