Beauty

Summer scents | Davidoff, Escada & Lancaster

23 mei 2014

zomer-parfums-Escada-Davidoff-Lancaster-1
Alhoewel ik qua parfums zeker mijn favorieten heb die het hele jaar door gedragen kunnen worden, kies ik in de zomermaanden toch vaak voor een zonnige geur om het zomergevoel optimaal te ervaren. Ik hou hierbij niet van al te zoete of waterige geuren, maar ze mogen zeker wel zomerse bloesems bevatten waarbij de zon je instant tegemoet komt als je je ogen sluit bij het opsprayen ervan. Zo is bijvoorbeeld Jil Sander SUN al tig jaar één van mijn favoriete zomergeuren. Vandaag laat ik drie nieuwe summer scents aan jullie zien van Davidoff, Lancaster en Escada. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en reviews. Welke van de drie spreekt jou het meest aan?

zomer-parfums-Escada-Davidoff-Lancaster-6
zomer-parfums-Escada-Davidoff-Lancaster-7
Davidoff Cool Water Woman coral reef
Al sinds de creatie van de eerste Cool Water geur in 1988, laat Davidoff zich inspireren door de oceaan. Vanaf 2012 is deze bijzondere band nog extra versterkt door de nauwe samenwerking met de National Geographic Society. Davidoff Cool Water sponsort het Pristine Seas programma dat zich bezig houdt met de bescherming van de oceanen in de wereld.

De geur is zomers, licht en fris en is zeker geschikt voor de vrouwen die de originele Cool Water variant in hun hart gesloten hebben. Je ruikt er meloen, lelietjes-van-dalen en iriswortel in. Het is geen heel erg verrassende geur, maar wel een perfecte zomergeur door de frisheid ervan. De basis zorgt voor een sensueel randje en na enkele uren dragen wordt de geur ietwat poederig op de huid. De eau de toilette blijft op mijn huid zo’n 4 uur echt goed ruiken, hierna enkel subtiel als je met je neus aan je polsen snuffelt of als er een windje voorbij komt op een warme, zomerse dag.

Eau de toilette 100ml, €36,00

zomer-parfums-Escada-Davidoff-Lancaster-4
zomer-parfums-Escada-Davidoff-Lancaster-5
Lancaster Sol Da Bahia eau d’été
Dit jaar brengt Lancaster haar zomerse cultproducten uit in een limited edition jasje welke is ontworpen door het Engels-Braziliaans modehuis Clements Ribeiro. De geur van Sol da Bahia is geïnspireerd op de rijke parfums van Brazilië en je ruikt er citrus, kokosnoot en muskus in terug. Het is voor mij echt de geur van zomer in een flesje die me doet denken aan een dagje strand, cocktails en de geur van zonnebrandproducten. De eau de toilette blijft op mijn huid zo’n 4 uur goed ruiken maar komt zeker weer subtiel terug als je het warm krijgt, in een zomers windje staat etc. Love it!

Eau de toilette 100ml, €30,95
energizing showergel 150ml, €10,50
comforting bodylotion 150ml, €10,50

zomer-parfums-Escada-Davidoff-Lancaster-2
zomer-parfums-Escada-Davidoff-Lancaster-3
Escada born in paradise
Ben jij een liefhebber van zomerse geuren die je niet zoet genoeg kunnen zijn dan is deze nieuwe limited edition lente- en zomergeur van Escada echt wat voor jou. Vanaf het moment dat ik hem voor het eerst rook moest ik denken aan de geur van waterpijptabak, iets wat me erg doet denken aan lange, lome zomeravonden en de persreis naar Egypte vorig jaar waar we ’s avonds regelmatig aan de waterpijp zaten. Born in Paradise is geïnspireerd op de beroemde Pina Colada cocktail en je ruikt er ananas, kokosmelk, watermeloen, groene appel, guave, houtnoten en muskus in. Het is zeker een zonnige, fruitige, tropische en zoete geur te noemen.

Na een uurtje of 4 begint deze eau de toilette wat te vervagen op de huid maar blijft er een sensuele en warme geur over die perfect is voor romantische momenten later op de dag. Ondanks dat ik echt niet van zoete en fruitige geuren hou, is dit er toch eentje die ik graag draag tijdens een warme dag. Leuk detail: de roze stoffen bloem rond de hals van de flacon kan je dragen als ring.

Eau de toilette vanaf 30ml, €39,00
bodylotion 150ml, €22,00

Welke van deze 3 zomergeuren spreekt jou het meest aan? Wat is jouw ultieme zomerparfum?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van irene niec
    Reply irene niec 23 mei 2014 at 14:17

    Escada born in paradies, daar ben ik wel benieuwd naar.

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 23 mei 2014 at 13:19

    Cool Water had ik vroeger altijd op :)

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 23 mei 2014 at 10:00

    die escada geur lijkt me nice :D

  • Avatar van JorLife
    Reply JorLife 23 mei 2014 at 09:02

    Lijken me allemaal hele lekkere geuren, maar denk toch dat Escada me het meest aanspreekt. De flesjes zijn ook al zo vrolijk! Mijn favoriete zomerparfum is The Beat van Burberry. Niet speciaal voor de zomer, maar wel erg lekker!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 23 mei 2014 at 07:48

    Ze spreken me allen heel erg aan!
    De laatste omdat er al jaren een limited ed. van is voor de summer en het zo tropisch ruikt ;-)

    Happy Friday Xoxo

  • Avatar van Fleur
    Reply Fleur 23 mei 2014 at 06:57

    Wat erg, geen van de drie spreken mij aan. Maar dat komt puur door een enkel ingrediënt waar ik niet van hou (kokos). En de cool water heb ik nooit lekker gevonden. Deze zal ik dus ook niet lekker vinden. De verpakkingen vind ik wel erg leuk van de Lancaster en de Escada geur.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.