Beauty

Dove purely pampering body oils

4 juni 2014

dove-purely-pampering-nourishing-body-oil-1
Ik ben met mijn droge huid een enorme liefhebber van olieproducten, van doucheolie tot aan scheerolie, gezichtsolie, nagelriemolie en olie voor het lichaam. In deze laatste categorie heeft Dove nu een nieuw product op de markt gebracht: de Purely Pampering Nourishing Body Oils in de populairste Dove-geuren Pistache & Magnolia en Sheabutter & Vanille. Veel olieproducten hebben als groot nadeel hebben dat ze nogal lang de tijd nodig hebben om in te trekken en een vettig glansje en plakkerig gevoel achter laten, maar dat is verleden tijd met deze lichaamsoliën omdat het ‘droge’ non greasy oliën zijn. Nieuwsgierig naar meer informatie, foto’s en mijn review over deze nieuwe producten?

dove-purely-pampering-nourishing-body-oil-2
Er zijn twee varianten verkrijgbaar, de lichtere Pistache & Magnolia olie met een frisse, zachte en bloemige geur en de vollere Sheabutter & Vanille olie met een warme en ietwat winterse geur. Ze hebben beide als functie dat ze de huid voeden, verzachten, beschermen, herstellen, een gezonde glans achter laten en ervoor zorgen dat je huid er verzorgd uit ziet.

Pistache & Magnolia bevat onder andere druivenpitolie, sesamzaadolie en pistache olie en Shea Butter & Vanille bevat onder andere shea boter en zonnebloemolie. In de oliën zit het Deep Care Complex wat de huid diep voedt en hydrateert waardoor deze zacht en soepel blijft. Het bevat huideigen werkstoffen zoals pro-nutriënten die in de huid worden omgezet tot voedingsstoffen. Zo ondersteunt het de essentiële functie van de huid als beschermingsbarrière, gaat het uidroging tegen en beschermt het de lipiden en eiwitten die van nature in de huidlagen aanwezig zijn.

Als je geen liefhebber bent van siliconen in beautyproducten dan zijn deze body oils niks voor jou, want in beide varianten zitten siliconen. Sommige huidjes reageren hier niet prettig op, maar gelukkig heb ik er zelf geen last van. Als grootste voordeel hebben siliconen dat ze zorgen dat de huid direct zacht aanvoelt en het vocht in de huid wordt vastgehouden.

dove-purely-pampering-nourishing-body-oil-3
dove-purely-pampering-nourishing-body-oil-4
Het is wat lastig op de foto vast te leggen, maar de Sheabutter & Vanille variant bevat miniscule goudkleurige glittertjes die heel subtiel achterblijven op de huid en zo zorgen voor een mooie glow die zeker goed opvalt in wat feller (zon)licht. Je hebt van beide oliën maar een klein beetje nodig, ze smeren gemakkelijk uit en ze trekken redelijk vlot in zonder een plakkerig laagje achter te laten. Ik vind ze vooral erg fijn om direct na het douchen te gebruiken omdat ze zo nog wat sneller intrekken. De geuren blijven ook nog eens een best lange tijd heerlijk subtiel achter op de huid zonder te overheersen.

Tip! Ook fijn te gebruiken in je haar (enkel in de lengtes en in de punten) tegen droge puntjes met als bonus heerlijk ruikend haar en als scheermiddel voor je benen, oksels etc.

De nieuwe Dove Purely Pampering Body Oils komen in een flacon met 150ml inhoud en zijn verkrijgbaar voor €9,99 per stuk.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 17 juni 2014 at 23:05

  Ze lijken mij echt heel erg fijn.

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 9 juni 2014 at 00:46

  Klinkt leuk, ik ben benieuwd.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 6 juni 2014 at 21:41

  Ik ben dol op Dove, ben altijd tevreden erover ,,,en ben dus erg benieuwd hiernaar…

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 4 juni 2014 at 16:52

  Hier ben ik zeker wel benieuwd naar hoor!

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 4 juni 2014 at 13:39

  Ik ben nieuwsgierig geworden maar heb een overload aan dit soort dingen..haha! Ik vind ze van Dove wel altijd fijn trouwens :)

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 4 juni 2014 at 09:13

  Heel fijn lijken ze me! Ik moet weer wat meer body producten gaan gebruiken.. ik krijg een droge trekkerige huid met de zomer.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 juni 2014 at 08:17

  Dat klinkt zo fijn ;-)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 4 juni 2014 at 07:44

  Ze lijken me heel fijn werken!

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 4 juni 2014 at 07:36

  Ik wist helemaal niet dat er kleine glittertjes inzaten! Fijne review! <3

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 4 juni 2014 at 06:51

  Dit klinkt goed en het lijken me erg fijne producten.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.