Beauty

How to | Haar stijlen & losse krullen maken

17 juni 2014

how-to-stijl-grove-krul-1
Andrélon heeft sinds kort de Pink stylinglijn uitgebreid met drie nieuwe producten en samen met de andere producten uit deze lijn die ik al had en mijn stylingtools had ik zin om wat ’te spelen’. Ik heb namelijk van mijzelf steil haar met een beetje een slag en liet begin vorig jaar een grof permanent zetten wat ik uit aan het laten groeien ben waardoor er nu nog onderin hardnekkige krullen zitten als ik niks met mijn haar doe. Dit begint steeds minder mooi te worden, dus ik pak mijn stylingtools er weer regelmatig bij om wat met mijn haar te doen. Ik bedacht me dat het misschien wel leuk was om te laten zien wat mijn routine hierin was en in welke volgorde ik wat gebruik voor welk resultaat. Kijk je mee?

how-to-stijl-grove-krul-2
Haar stijlen
Om mijn haar steil te maken breng ik nadat ik mijn haar heb gewassen eerst een beetje beschermend serum aan en pak ik een borstel om mijn haar alvast wat glad te föhnen tot het volledig droog is, daarna vervolg ik deze stappen:

– ik breng heat protect spray aan welke het haar beschermt tot 230C
– ik kam mijn haar goed door
– ik haal de borstel door mijn haar en haal de stijltang zo langs elke lok die aan de borstel blijft zitten tot in de puntjes
– als mijn gehele haar steil is breng ik op de wortels een beetje get the volume powder aan voor wat volume wat ik met mijn vingertoppen uitwerk
– en als finishing touch breng ik de make it shine spray aan over mijn gehele kapsel.

Zo heb ik steil haar, zonder dat het te plat hangt. Hier kan ik gemakkelijk 3 dagen mee doen en heb ik er de dagen erna geen omkijken meer naar: even de borstel erdoorheen en klaar!

how-to-stijl-grove-krul-3
how-to-stijl-grove-krul-4
Grove krullen maken
Voor een feestje of een perspresentatie vind ik het leuk om eens uit te pakken en dan vind ik een grove krul vaak net wat meer uitstraling hebben. Leuk om zo lekker af te kunnen wisselen qua kapsels! Nadat ik mijn haar gewassen heb en het handdoekdroog is breng ik weer wat serum en get the volume föhnspray aan en föhn ik het droog. Hierna vervolg ik onderstaande stappen:

– ik breng heat protect spray aan over mijn gehele haar
– ik kam mijn haar door
– ik verdeel mijn haar in secties van best grove plukken (anders worden de krullen te fijntjes)
– ik draai de krultang in elke pluk, wacht even en haal hem voorzichtig los
– als mijn haar uiteindelijk afgekoeld is schud ik de krullen los
– als laatste breng ik go for texture beach spray aan voor een wat stugger geheel met wat ‘matter’ volume waardoor de krul beter blijft zitten.

Met beide kapsels ben ik in zo’n 10 minuutjes helemaal klaar en kan ik vooruit tot aan de volgende wasbeurt. Natuurlijk niet in de tussentijd de krullen met een kam of borstel uitborstelen want dan wordt het een ontploft zooitje ;) De Andrélon Pink Styling producten vind ik erg fijn in gebruik, zorgen dat mijn haar toch nog lekker zacht aanvoelt, mooi glanst en houdt het kapsel best lang in model. Owja, de producten ruiken ook nog eens erg lekker ♥

Voordat er vragen over komen: ik gebruik de Amika ceramic styler Obliphica stijltang en de Remington Keratin Therapy krultang. Beide zeker aanraders!

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 17 juni 2014 at 23:33

  Ohh, wat een mooie kapsels zo beide! Die producten klinken zó fijn :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 17 juni 2014 at 20:02

  Je haar ziet er zo echt leuk uit.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 17 juni 2014 at 16:13

  Ik vlecht mijn haar meestal gewoon als ik krullen wil. Ik hou niet van hitte tools. Mijn haar is zo al dun en fijn genoeg zonder extra schade.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juni 2014 at 08:14

   Mijn haar is nog niet op de lengte voor een vlecht die blijft zitten, vroeger deed ik het ook altijd zo ^^

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 17 juni 2014 at 14:33

  Ik ben echt onwijs benieuwd naar de producten van Andrelon.

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 17 juni 2014 at 12:05

  Krullen staan je erg mooi! I gebruik ook bijna de hele Andrelon pink lijn voor mijn haar, vind het hele fijne producten!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 17 juni 2014 at 11:21

  Staat je leuk! Ik stijl mijn haar veel te weinig. Heb erg lang en glad haar, kan er niet zoveel mee denk ik wel eens!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 17 juni 2014 at 11:17

  Als ik krullen wil maken ben ik altijd zo lang bezig. Mijn haar is nu zo lang dat de krul er snel uitzakt. De krultang is dus alleen voor een beetje slag bij mij. Als ik mooie krullen wil moet ik slapen met papillotten in haha. Dan heb ik wel een hele dag krullen en de volgende dag nog golvend haar. Die grove krullen staat je leuk. Steil trouwens ook :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juni 2014 at 08:16

   Thanks! Slapen met papilotten in vind ik echt verschrikkelijk haha, of heb je hier wellicht een tip voor dat het makkelijker/lekkerder ligt?

   • Avatar van Fleur
    Reply Fleur 18 juni 2014 at 09:02

    Niet echt, het slaapt idd vreselijk. Elke x wakker worden als je anders gast liggen haha. Maar anders zakken m’n krullen al na 1 á 2u uit helaas.

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 17 juni 2014 at 09:07

  Die Amika apparaten om te stijlen en te krullen zijn echt zo fijn! En Andrélon ruikt altijd zo lekker.. Een merk wat ik graag gebruik.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 juni 2014 at 07:14

  Leuke en handige tips!
  Je kapsel is zo mooi met de curls ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.