Beauty

Melkmeisje douche foam

11 juni 2014

melkmeisje-melk-meisje-douche-foam-douchefoam-1
Melkmeisje is voor mij een merk wat direct jeugdherinneringen oproept, want toen ik nog bij mijn ouders woonde hadden ze regelmatig van dit merk de grote bekende flessen staan om lekker mee in bad te gaan. Deze flessen zijn al eens eerder de restyling in gegaan en zijn er ook nieuwe varianten bij gekomen, maar nu introduceert Melkmeisje de douche foams. Een douchegel in de vorm van een rijk schuim.. Ik hou ervan! Het geeft zo’n heerlijk luxegevoel op de huid ♥ Ik was dan ook direct heel nieuwsgierig naar deze twee varianten van Melkmeisje.

melkmeisje-melk-meisje-douche-foam-douchefoam-2
Er zijn twee varianten verkrijgbaar:

– Waterlelie & Zeemineralen met een frisse bloemige geur
– Magnolia & Sandelhout met een wat warmere bloemige geur.

Beide producten zijn verrijkt met melkproteïnen en hebben een vochtregulerende, fluweelzachte formule die de huid verzorgt. Er zijn geen parabenen en kleurstoffen aan toegevoegd, maar ze bevatten wel SLES, een iets zachtere/mildere reiniger dan de bekende SLS. Heb je een echt gevoelige huid of reageert jouw huid hier niet goed op dan zou ik deze douche foams niet aanraden, maar gelukkig heeft mijn huid hier niet al teveel moeite mee en kan ik ze zonder problemen gebruiken.

SLS en SLES zijn reinigers die de huid ontdoen van vuil en vettigheid, maar helaas ook het eigen huidvet kunnen oplossen waardoor je huid na het douchen wat trekkerig en droog kan aanvoelen. Gelukkig is er aan de douche foams ook hydraterende glycerine en vitamine E toegevoegd en melkproteïne wat een anti-aging werking heeft, de huid helpt te herstellen en nieuw collageen helpt aan te maken.

melkmeisje-melk-meisje-douche-foam-douchefoam-3
melkmeisje-melk-meisje-douche-foam-douchefoam-4
Je hebt van beide foams maar een klein beetje nodig en in combinatie met water zorgt het voor een enorme hoeveelheid zacht en romig schuim. Waar ik normaal gesproken helemaal gek ben van een puff om extra schuim te creëren met een normale douchegel, vind ik het met doucheschuim altijd lekkerder om dit gewoon met mijn handen aan te brengen voor het ultieme zachte gevoel. Naderhand even goed afspoelen en de huid droog deppen en je bent klaar. Mijn huid ruikt hierna lekker fris, de subtiele geuren blijven prettig op de huid achter maar aangezien ik een wat drogere huid heb is insmeren wel aan te raden en dit vraagt eigenlijk om bijpassende bodylotions in deze zelfde heerlijke, zachte bloemengeuren..

De Melkmeisje douche foams komen in een verpakking met een inhoud van 200ml en zijn bij verschillende supermarkten en drogisterijen verkrijgbaar voor €3,49 per stuk.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van T.
  Reply T. 13 augustus 2022 at 19:02

  De heerlijke welbekende melkmeisje geur.

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 15 juni 2014 at 19:41

  Oh, ik houd van douche foams! En zeker die blauwe variant spreekt mij erg aan. Ik ga ze snel eens uitproberen! :)

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 15 juni 2014 at 00:15

  Ze lijken mij echt geweldig lekker.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 11 juni 2014 at 20:20

  Melkmeisje is heerlijk zacht voor je huid, dus ik neem aan dat deze ook erg lekker zal zijn….

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 11 juni 2014 at 16:22

  Ik ben nu wel erg nieuwsgierig, vind de geuren altijd heel fijn dus van deze waarschijnlijk ook!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 11 juni 2014 at 13:39

  Waauw, kijk eens naar dat schuim! :-D De geuren klinken ook lekker.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 11 juni 2014 at 12:20

  Hier ben ik wel heel erg benieuwd naar geworden :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 11 juni 2014 at 12:01

  love melk meisje :D

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 11 juni 2014 at 10:40

  Ik ben er wel benieuwd naar. Ziet er goed uit.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 11 juni 2014 at 06:40

  Deze foams klinken goed! Fijne review.

 • Avatar van Alyssa
  Reply Alyssa 11 juni 2014 at 00:39

  Thuis hebben we altijd een fles badschuim van Melkmeisje staan – hele natuurlijke geur, maar wel lekker! Dus ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar deze varianten ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.