Beauty

Mijn skincare routine | Juni

28 juni 2014

skincare-routine-juni-2014-1
Gelukkig durf ik nu bijna met zekerheid te zeggen dat de onrustigheid van mijn huid door de zwangerschap volgens mij achter de rug is zo’n kleine 5 maandjes na de bevalling. Weinig onzuiverheden en als ze er zijn zijn ze vlot weer weggetrokken, de roodheid lijkt wat te stabiliseren en ook de velletjes heb ik redelijk onder controle. Nu hopen dat dit zo blijft want ik heb een Mirena spiraaltje laten plaatsen, dus toch weer iets van hormonen in mijn lijf en ben benieuwd of ik hier qua huid wat aan zal gaan merken.. Zoals elke maand hou ik jullie graag op de hoogte van welke producten ik zo allemaal gebruikt heb de laatste tijd. Heb jij een drogere en gevoeligere huid, dan kan je hier wellicht fijne producttips uit halen. Kijk mee naar mijn skincare routine van de afgelopen tijd.

Om te reinigen gebruik ik in de avond de oolaboo super foodies calm cleansing face oil, waarmee ik binnen no-time mijn make-up verwijder en huid reinig zonder trekkerig gevoel achter te laten of er geïrriteerde ogen van te krijgen. Als tweede stap in de verzorging gebruik ik nog steeds het Garnier micellair reinigingswater. Een fijne lotion die (de laatste restjes) make-up en vuil van mijn huid verwijdert en wederom niet irriteert. De fles is nu zo goed als leeg, dus even langs Etos deze week want hier zijn alle Garnier producten nu verkrijgbaar voor 1 + 1 gratis (tip!).

skincare-routine-juni-2014-2
In de avond gebruik ik na de reiniging eerst het Swisscode pure repair complex wat de huideigen bescherming en het herstelmechanisme ondersteunt, UV-schade herstelt en een rode en geïrriteerde huid verzacht. Hierna breng ik een flinke lik van de oolaboo super foodies pure comfort face cream aan over mijn gezicht, hals en decolleté. Deze crème voedt, beschermt en zit bomvol antioxidanten.

In de ochtend gebruik ik na de reiniging eerst het indeed laboratories hydraluron moister booster serum wat een enorme vochtboost aan mijn huid geeft. Heb jij ook een droge huid dan kan ik dit product zeker aanraden (te koop bij Boots apotheken), maar eigenlijk is het ingrediënt hyaluronzuur voor elke huid een must have. Als dagcrème gebruik ik op dit moment de nieuwe Eucerin AntiRedness kalmerende crème met 0% conserveringsmiddelen, parabenen, paraffine, parfum, alcohol, kleurstoffen en emulgatoren voor de hypergevoelige huid. De crème trekt snel in en zorgt dat mijn huid de hele dag comfortabel aanvoelt. En.. zoals ik aan het begin vertelde lijkt de roodheid van mijn huid meer onder controle te zijn: ik heb zo het idee dat deze crème daar zeker bij geholpen heeft!

Natuurlijk gebruik ik ook een product met een hoge SPF als laatste stap in mijn gezichtsverzorging voor overdag, maar hier komt binnenkort een apart artikel over online waarin ik enkele fijne producttips op dit gebied wil delen.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 30 juni 2014 at 20:39

  Dat ziet er goed uit. En wat een grappige naam: Oolaboo(??)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 juli 2014 at 08:33

   Ja, erg originele naam inderdaad! En het is ook nog eens een merk van eigen bodem :)

 • Avatar van Willeke Christina Willemina
  Reply Willeke Christina Willemina 30 juni 2014 at 01:36

  Nou ga toch maar eens kijken, mijn huid is zo anders geworden na al dat afvallen, en ook droog en hangt een beetje, doe al oefeningen met mijn gezicht haha soort draaien en gekke bekken treken om zo weer strakker te krijgen, was er maar een wonder middel die dat allemaal in 1 heeft :)

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 29 juni 2014 at 11:10

  De Hydralon ga ik zeker halen! Ik heb echt dezelfde huid soort als jij, droog en gevoelig. Bedankt voor de tips!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 29 juni 2014 at 11:03

  Die producten van Swisscode Pure zijn super fijn! Ik gebruik er nu ook weer een serum van en ben er tot nu toe wel tevreden over. Pas net twee weken mee aan het smeren maar het voelt al erg lekker. Leuk om iedere maand weer mee te kijken wat jij zoal gebruikt voor je gezicht als reiniging en verzorgingsroutine.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 juni 2014 at 22:25

  Het klinkt heel goed. Wat fijn dat de je na zolang van die klachten aan de huid af bent.
  Ik heb het product van garnier nooit gebruikt en wil dat zeker snel gaan kopen.

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 28 juni 2014 at 15:29

  Allemaal fijne zachte producten volgens mij :) Ik wil al een tijdje Garnier micellair reinigingswater proberen, dankjewel voor de tip ik ga zeker even langs de Etos :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.