Beauty

New hair | Soft ombre #1

10 juni 2014

salon-b-soft-ombre-hair-2
Op de foto hierboven zie je de nieuwe haarkleur die ik mijzelf eind april gaf en ik vertelde toen in datzelfde artikel al dat ik er toch aan zat te denken om waarschijnlijk binnenkort eens voor helemaal wat anders te gaan. Ook al vond ik de kleur erg mooi geworden, ik kreeg enorme kriebels om eens een kant op te gaan qua kleur wat ik nog niet eerder heb gehad. Na wat rondsurfen op het internet kwam ik verschillende foto’s tegen van een soft ombre effect in een medium haarlengte en ik was op slag verliefd. Twee weken geleden ben ik naar Salon B gegaan en hebben we een start gemaakt voor (hopelijk) uiteindelijk eens heel wat anders!

salon-b-soft-ombre-hair-3
Zoals je ziet is de kleur die ik had, mahonie bruin, best heel erg mooi gelukt maar hij werd toch net wat te rood na verloop van tijd en aangezien ik duidelijk een koeler type ben paste dit niet helemaal bij me. Daarnaast was de kleur bovenop een stukje intenser dan onderin de punten, iets wat veel voorkomt bij ’thuisververs’. Grappig, hoe je op het moment na het kleuren helemaal in love kan zijn met een haarkleur en hier na een paar weken toch ineens heel erg aan begint te twijfelen..

salon-b-soft-ombre-hair-1
Ik ging naar Salon B Arnhem en had een leuk intake gesprek met Floor, een zelfstandig haarstylist binnen deze organisatie die ik qua expertise en omgang zeker aan kan raden. We hebben gesproken over mijn wensen, mijn persoonlijkheid, wat ik wilde uitstralen en natuurlijk werd er ook naar mijn haar gekeken voor wat mogelijk is. Ik had bovenstaande foto’s als voorbeeld meegenomen en Floor is aan de slag gegaan. Omdat mijn haar onderin de punten duidelijk een stuk donkerder was dan bovenin en flink verzadigd was met verf heeft ze het onderste deel van mijn haar in de ontkleuring gezet. Om nog wel mooi haar over te houden hebben we afgesproken dat we het oplichten in twee delen gaan doen zodat het haar ook nog zo gezond mogelijk kan blijven en tussendoor even op adem kan komen met wekelijkse maskertjes.

salon-b-soft-ombre-hair-5

Nadat er in het bovenste deel een koele middenbruine kleur werd ingezet en de punten al een stuk opgelicht waren, is er over de punten nog een lichtbruine kleur gezet zodat het niet te ‘warm’ zou worden qua kleur. Ik vind het resultaat van deze tussenstap zelf al heel erg geslaagd en merk dat mijn gezicht een stuk opener, vriendelijker en zachter oogt doordat mijn haar lichter is en ik ben heel erg benieuwd hoe het gaat zijn nadat we over enkele weken verder gaan met stap 2 om het nog een stuk lichter en minder ‘warm’ te gaan maken. Eventjes erdoorheen want met blonderen komt nu eenmaal eerst wat meer oranje naar boven, maar als het goed is is dat over 6 weken verdwenen. Ik hou jullie op de hoogte :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 15 juni 2014 at 22:22

  Staat je heel erg mooi!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 10 juni 2014 at 19:44

  Wow, dit staat je al super, wat zal het straks dan mooi zijn. Wat een leuk idee om je haar zo anders te gaan kleuren, maar zo te zien word het geweldig. Spannend hoor om het in stappen te doen en 6 weken te moeten wachten, maar wel een stuk beter voor je haar.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 10 juni 2014 at 18:52

  Het staat je echt super mooi echt een stuk frisser. Moet ik ook eens gaan doen.

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 10 juni 2014 at 12:51

  Ik ben heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uit zal gaan zien

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 10 juni 2014 at 11:52

  Staat je mooi!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 10 juni 2014 at 10:31

  Erg mooi! Zacht resultaat! Al denk ik dat je best een stukje verder had kunnen gaan, zou je prachtig staan!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juni 2014 at 10:32

   Dankjewel! Het is ook zeker de bedoeling om verder te gaan, maar de kapper doet het blonderen in 2 fases om mijn haar er zo min mogelijk onder te laten lijden (het heeft namelijk nog heel wat oplichting nodig en is nu al zo’n 5 tinten lichter geworden).

   • Avatar van NailTalk
    Reply NailTalk 10 juni 2014 at 10:50

    Ja dat las ik! Had er nog nooit van gehoord maar wel het fijnst voor je haar lijkt me. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat! :-)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 10 juni 2014 at 10:11

  Ik neem zelf meestal twee x per jaar highlights door mijn hele haar. Niet door te verven maar ontkleuren. Daardoor is mijn donkerblonde/lichtbruine haar veel lichter en meer blond dan bruin. Nu heb ik ong 5cm uitgroei dus ik wil weer nieuwe highlights :) Nu lijkt het een beetje ombre door die uitgroei maar zit het veel hoger dan een normaal ombre kapsel. Wat leuk dat je een zachte ombre laat zetten. Ik vind zo’n natuurlijke ombre veel mooier dan zo’n heftige. En bij salon B zit je wel goed, ik ken de salons en weet dat het goede kappers zijn. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Het ziet er nu ook al mooi uit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juni 2014 at 10:33

   Thanks! Ik vind jouw haar er ook erg mooi uit zien, zo lekker zomers met de highlights ^^

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 10 juni 2014 at 10:08

  Ik vind het er nu al heel erg mooi uit zien, ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Volgens mij gaat dat héél mooi worden… =D

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 10 juni 2014 at 07:42

  Wauw, het ziet er nu al prachtig uit! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juni 2014 at 08:04

   Dankjewel! Ik ben ook al erg blij met het tussenresultaat, het is al zoveel lichter (in het echt beter te zien dan op de foto). Ben zelf ook enorm benieuwd naar het resultaat over een paar weken bij fase 2 ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.