Media

Teken de Hartstichting petitie!

10 juni 2014

Elke week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. Shocking, niet waar?! Weet jij wat je moet doen als er iemand in jouw omgeving een hartstilstand krijgt? De meeste mensen moeten hier helaas ‘nee’ op zeggen en daarom roept de Hartstichting Nederlanders op om de petitie te tekenen voor structureel reanimatieonderwijs op scholen.

Afgelopen vrijdag heeft de Hartstichting een nieuw wereldrecord reanimeren en defibrilleren gevestigd. Het event in het Gelredome werd gepresenteerd door Sascha Visser en er waren optredens van onder andere Sharon Doorson en DJ’s Kill The Buzz, Rosh en Bassanova.  Na de warming-up van topturner Yuri van Gelder klonk het officiële startsein voor de ruim 3.200 middelbare scholieren om 30 minuten lang op de beats van DJ Sandro Silva op 750 reanimatiepoppen te reanimeren en defibrilleren.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen bij een hartstilstand. Als scholieren standaard vanaf 14 jaar reanimatieonderwijs krijgen komt reanimeren en defibrilleren in de genen van de samenleving en kunnen er veel levens gered worden. Het doel van de petitie is om meer dan 40.000 steunbetuigingen te verzamelen zodat deze medio oktober overhandigd kunnen worden aan staatssecretaris Sander Dekker van het minister van OCW.

Ik sta hier helemaal achter en heb de petitie van de Hartstichting voor structureel reanimatieonderwijs op scholen gelijk getekend. Dat doe jij toch ook?

Ga hier naar de actiewebsite en teken die petitie!

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 10 juni 2014 at 20:45

  Wat een fantastisch initiatief zeg! Ik heb echt meteen getekend en zal de petitie ook zeker nog even delen via mijn social media kanalen. Mooi dat je hier op deze manier aandacht aan kunt besteden Desirée!

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 10 juni 2014 at 15:19

  Super goed dat je hier een artikel aan wijdt! Ik ga ‘m meteen tekenen. Liefs

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 10 juni 2014 at 14:56

  Wat goed dat je hier aandacht voor vraag, helemaal omdat bijna iedereen dit in zijn of haar omgeving wel meemaakt. En van het aantal ben ik ook echt geschrokken.. dit zou voorkomen moeten worden en zeker belangrijk om direct de juiste handelingen toe te passen. De cijfers laten maar weer eens zien hoe serieus deze hartkwaal is! Ik ga zeker even tekenen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.