Beauty Mama & Kind

Babytalk | Verzorgingsproducten voor Shae

4 juli 2014

beauty-baby-verzorging-juli-2014-1
Ons dochtertje Shae is nu alweer 5 maandjes oud en we hebben ondertussen een redelijk vaste routine qua producten voor haar verzorging. Vanwege haar gevoeligere huidje was het namelijk nog even zoeken wat het beste werkt voor haar. Gelukkig heb ik dankzij mijn werk een stapje voor op dit vlak, aangezien ik sinds de bekendmaking van de geboorte ook regelmatig producten toegestuurd krijg voor ons meisje. Zo schreef ik eerder al onder andere over producten van Petit Jolie en de Bepanthen baby zalf (die niet alléén voor baby’s erg fijn is), maar vandaag wil ik graag laten zien welke producten wij op dit moment als routine voor Shae gebruiken.

beauty-baby-verzorging-juli-2014-2
De billendoekjes die wij sinds het begin af aan al gebruiken zijn die van de HEMA, waarvan er 72 in één pak zitten en waarvan 6 van deze verpakkingen altijd verkrijgbaar zijn voor slechts €6,00. De doekjes zijn zacht, stevig, precies vochtig genoeg, werken prima en Shae’s billetjes reageren er goed op. Na het verschonen brengen wij altijd een likje babycrème aan. We hebben hiervoor al verschillende soorten zinkzalf en babybillencrèmes geprobeerd, maar onze favoriet is toch zeker de Dr. Leenarts babybillen zalf. Het product is in vergelijking met andere zinkhoudende billencrèmes erg goed smeerbaar en dat terwijl het toch maar liefst 30% zinkoxide bevat. Er zitten verder geen geurstoffen of conserveringsmiddelen in en het laat een prettig beschermend laagje achter.

Omdat Shae een klein beetje last heeft van berg smeren we dit een uurtje voor het badderen in met een beetje Weleda calendula verzorgende olie uit de babylijn waardoor het een beetje losweekt zonder uit te drogen. In het badje gebruiken we op dit moment voor haar haartjes en haar lichaam de HiPP wasgel, die we in Duitsland meenamen (vandaar de Duitse benamingen op de Hipp producten uit dit artikel).

beauty-baby-verzorging-juli-2014-3
Nadat we haar goed afgedroogd hebben poederen we haar ‘plooitjes’ zoals die in haar halsje, haar liesjes en in de okseltjes met het Oriflame babypoeder. We doen dit door een beetje hiervan in een bakje te doen, hier met een zachte poederkwast wat product op te pakken en nadat we de kwast even goed afgetikt hebben van overtollig poeder brengen we dit aan. We hebben gemerkt dat dit de zachtste manier is waarmee er ook zo min mogelijk ronddwarrelend poeder is (wat slecht is voor de longetjes). Echt een handige tip voor andere ouders want het bespaart zo een boel gedoe met eventuele smetplekjes die zeker met warm weer soms snel de kop op kunnen steken.

Als laatste stap smeer ik haar gezichtje en lijfje in met de HiPP verzorgende crème en ons meisje is weer helemaal fris, schoon, zacht en heerlijk ruikend. Ik weet trouwens niet of de verzorgingsproducten van HiPP ook in Nederland te koop zijn, ik heb ze in ieder geval hier nog niet in de schappen zien staan. We zijn er heel erg tevreden over omdat de producten zacht in gebruik, natuurlijk qua ingrediënten in Duitsland ook nog eens erg vriendelijk geprijsd zijn.

Hoe lekker we de geur van Zwitsal ook vinden, ze krijgt van de verzorgingsproducten helaas een droog huidje met wat rodere plekjes. Als oplossing hiervoor brengen we soms een klein beetje Zwitsal goedemorgen haarlotion aan zodat ze toch die lekkere geur om zich heen heeft hangen ♥

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marjolein Leenarts
  Reply Marjolein Leenarts 18 juli 2014 at 13:07

  Tips en ideeën uiteraard altijd erg welkom!
  Wel heb ik bewust voor een pot gekozen, vind het nl zelf stuk practischer een lik uit pot te nemen dan een tube openen, met de ene hand knijpen op je andere hand.. geen hand meer over voor beentjes in lucht te houden of baby vast te houden…

  En over de hygiëne geen zorgen, in de basis die ik gebruik kunnen geen bacteriën groeien..
  Daar is uiteraard goed naar gekeken ;-)
  Fijn zoning weekend!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juli 2014 at 14:46

   Dankjewel voor je reactie, fijn dat het toch hygiënisch blijft zo! Ik vind zelf een tube met klepdop ook nog met één hand te bedienen en erg praktisch, maar ik denk dat dat een persoonlijke voorkeur is ;) Fijn weekend!

 • Avatar van Marjolein Leenarts
  Reply Marjolein Leenarts 16 juli 2014 at 13:17

  Wat super om te horen dat mijn Babybillen zalf favoriet is !!
  Heel leuk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 juli 2014 at 10:05

   Bedankt voor je reactie, leuk! We gebruiken hem dagelijks en vinden het de beste en fijnste billenzalf die we tot nu toe geprobeerd hebben (alleen zou een tube met klepdop wel praktischer en hygiënischer zijn, misschien een tip/idee?). Fijne dag!

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 4 juli 2014 at 20:26

  wat een droppie jammer dat ze niet tegen zwitsal kan maar er zijn gelukkig genoeg andere prettige (en lekker ruikende) baby proudcten

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 4 juli 2014 at 19:19

  Wat een schatje is het toch.
  Wat een goed idee om poeder aan te brengen met een kwast, dat ga ik gelijk aan mijn vriendin vertellen…..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juli 2014 at 08:32

   Ik vond het met de hand niet zo nauwkeurig werken, pakte al snel teveel en werd het zo ‘stofwolkerig’ van en als beautyliefhebber moest ik toen natuurlijk gelijk aan een kwast denken :)

   • Avatar van Linda
    Reply Linda 7 juli 2014 at 21:15

    Dat is ook zo, als je het met de hand aanbrengt dan heb je snel veel te veel en heel veel stof en dat is echt niet fijn.
    Ik zit in een rolstoel en lig erg veel op bed en een hele dag zitten/liggen geeft snel vochtige liezen.
    Ga maar na als je zelf een tijd gezeten hebt, ben je altijd blij als je weer in de benen kunt en alles weer kunt laten ‘luchten’.
    Nu is dat voor mij niet mogelijk en ik heb gemerkt dat als je een beetje babypoeder in je liezen doet, dit perfect werkt tegen transpireren. Maar ja, het aanbrengen was een ramp, want met de hand heb je snel veel te veel, alles zit eronder en het stoft. Maar dankzij jouw goede tip, gaat het super makkelijk, echt ideaal.Bedankt voor deze goede tip, ik heb het inmiddels aan meerdere mensen doorgegeven :-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 4 juli 2014 at 19:09

  Wat een cutie!!! Fijne producten gebruiken jullie voor je kleine

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 4 juli 2014 at 06:00

  Wat een schatje! Fijne producten allemaal zeg. Mijn broer en schoonzusje gebruiken voornamelijk Weleda voor m’n nichtje. Top spul :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juli 2014 at 08:32

   Weleda producten uit de babylijn zijn ook zeker een aanrader, we hebben er al meer van gebruikt. Fijn ook van die ‘zachtere’ producten voor je kleintje :)

 • Avatar van Oum Feerozah
  Reply Oum Feerozah 4 juli 2014 at 03:44

  Voor mijn dochter gebruik ik ook Zwitsal haarlotion zo heerlijk!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 juli 2014 at 00:09

  Wat is jullie prachtige dochter weer fijn gegroeid.
  Ze heeft een mooie lach en ze is zo schattig. Zo vrolijk is ze. Leuke foto’s.
  Fijn dat je moeders en vaders hier hele goede en handige tips geeft hoe je als ouder een baby kan verzorgen.
  Ik hoop dat de berg snel van haar hoofdje zal verdwijnen.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.