Mama & Kind Reizen & vrije tijd

Babytip | Nuna PEPP luxx

26 juli 2014

nuna-pepp-luxx-scarlet-2

Voor de geboorte van Shae hadden we een mooie combinatiewagen aangeschaft met alles erop en eraan en al snel kwamen we erachter dat we hem helemaal niet zo heel erg vaak gebruikten (winter, weinig wandelingetjes in de ligbak en erna te groot ervoor). We gebruiken nu eigenlijk enkel het onderstel om de maxi cosi er op te zetten om boodschappen te doen en dergelijke. Omdat het niet lang meer ging duren voor Shae ook zou gaan zitten, waren we al een beetje uit aan het kijken voor een comfortabele en compacte buggy omdat het onderstel van de combinatiewagen toch wel erg omvangrijk is. Van Nuna kregen we de PEPP luxx buggy toegestuurd en deze hebben we de afgelopen tijd uitgebreid getest. In dit artikel delen wij onze review/ervaringen.

Even wat korte feitjes bij elkaar:
– soepele besturing (ook met één hand!), goede vering en een kleine draaicirkel
– voorwieltjes zijn ook vast te zetten wat handig is op hobbelige ondergronden
– enorm gemakkelijk in te klappen tot een compact pakketje met het formaat van een boodschappentrolley
– weegt nog geen 10 kilo en is toch erg stevig, ‘stoer’ en stabiel
– 3 standen: zitten, relaxen en compleet plat liggen (snel te verstellen met soepele ritsen)
– grote zonnekap met extra uitschuifdeel voor erg zonnige (of juist regenachtige) dagen
– stevige stof die gemakkelijk af te nemen is met een vochtig doekje
– duwstang in hoogte verstelbaar (wij zijn 174cm en 180cm en duwt voor ons beide prettig)
– 5-punts gordel voor stevige en veilige zit
– voetensteuntje wat omhoog kan ter ondersteuning van de onderbeentjes en voetjes
– kleur die wij hebben is Scarlet (fris rood).
nuna-pepp-luxx-scarlet-3
nuna-pepp-luxx-scarlet-4

En nu enkele puntjes die wat meer tekst nodig hebben: het boodschappenmandje is niet zo heel erg groot, er past bijvoorbeeld geen luiertas in maar natuurlijk wel enkele boodschappen. De buggy zou gebruikt kunnen worden vanaf de geboorte tot wanneer je kind 18 kilo weegt, maar wij hebben er de zitverkleiner (te koop bij Babyveilig.nl voor €29,95) bij aangeschaft omdat Shae deze ondersteuning wel nodig had met haar ruim 4 maanden en nu ze zo’n 6 maandjes is zit ze hier nog steeds heel stevig in. Deze verkleiner blijft er dus nog even in! Het remsysteem is eenvoudig met een voet te bedienen, enkel het ontgrendelen moet door middel van wat druk van onder naar boven gebeuren wat minder prettig aanvoelt als je slippertjes aan hebt en ook kan zorgen voor eventuele zand/moddervlekken bovenop de schoenneus.

We hebben de buggy op verschillende ondergronden getest, hebben hem meegenomen naar een weekendje aan de Moezel en hebben geen enkel moment gedacht dat Shae er niet lekker in zou zitten. Ook dutjes doet ze er prima in, waardoor wij lekker ergens wat kunnen drinken en/of eten. Door de grote kap en de vlakke ligstand kan ze zich zo echt even fijn afzonderen.

Zoals je al kan raden: ondanks de paar kleine minpuntjes zijn we enorm tevreden over deze buggy, het is echt een blijvertje en we zijn er heel erg blij mee :)

nuna-pepp-luxx-scarlet-1

De Nuna PEPP luxx buggy is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren en kost €269,00. Accessoires zoals de zitverkleiner, maxi cosi (autostoel type 0) adapters, regenkap, insectennet en een voetenzak voor in de wintermaanden zijn los aan te schaffen.

Nuna is een Nederlands merk wat ervan overtuigd is dat babyproducten een deel van het werk van kersverse ouders uit handen moeten nemen zodat er meer tijd overblijft om te genieten van het ouderschap. De producten in het assortiment zijn onder te verdelen in eten, slapen, spelen en reizen en hebben en het ontwerp van elk van deze producten is een combinatie van schoonheid, vakmanschap en het geloof dat minder altijd meer is, zodat je van elk product de meest gestroomlijnde en slimme versie mogelijk krijgt. En ook niet geheel onbelangrijk: de producten mogen ook nog eens echt gezien worden en kunnen tegen een stootje.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Vlinder
  Reply Vlinder 27 september 2014 at 07:35

  Ik heb een vraagje. Zoek ne een ongeluk naar de zilverkleiner waar u over praat ,ma kan hem niet vinden.

  Mvg

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 september 2014 at 09:00

   Ik kocht hem bij babyveilig.nl, waar ze hem exclusief verkopen. Anders even naar ze mailen? Succes!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 27 juli 2014 at 02:15

  Wat een leuke foto is die onderste. :-)

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 26 juli 2014 at 22:23

  Lijkt mij fijne buggy

 • Avatar van Jess
  Reply Jess 26 juli 2014 at 16:10

  Die ziet er fijn uit. Ik vind onze buggy echt een onding en zoek nog een alternatief voor beeb 2.0.

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 26 juli 2014 at 14:21

  leuk ding, helemaal handig dat hij zo licht is, wij hadden ook een uitgebreide maxi cosi kinderwagen gekocht en uiteindelijk nauwelijks gebruikt, aangezien we al gauw een buggy kochten ivm een vliegreis.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 juli 2014 at 06:23

  Wat fijn dat jullie deze kinderwagen mochten testen.
  Het is zo belangrijk dat een baby hier jaren lang plezier van heeft en een goede zit- en lig houding is nodig.
  Makkelijk in- en uitklappen is ook belangrijk net zoals dat het makkelijk meegenomen kan worden in de kofferbak van een auto.

  Ik wens je een fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.