Beauty

Favoriete scrubs voor het gezicht

27 juli 2014

scrub-favorieten-juli-2014-1
Alhoewel ik in plaats van een scrub met korreltjes erin toch meer een fan ben van producten met AHA, BHA of LHA erin verwerkt *klik hier voor een artikel met uitleg hierover*, merk ik dat ik onder de douche toch nog regelmatig een ‘ouderwetse’ scrub erbij pak om de dode huidcellen te verwijderen, de huid wat dieper te reinigen en zachter en gladder te laten aanvoelen. Ik heb hiervoor drie favoriete producten staan van The Body Shop, Neoderma en Earth Line en ik wissel deze graag af. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn ervaring met deze scrubs.

scrub-favorieten-juli-2014-2
scrub-favorieten-juli-2014-3
The Body Shop vitamin c microdermabrasion 75ml, €19,00
Deze scrub is al vaker voorbij gekomen op Curvacious en er zijn er hier in huis ook al enkele tubes van doorheen gegaan. Met recht een favoriet dus en ik kan hem voor erg veel verschillende huidtypes aanraden. De scrub bevat namelijk echt miniscuele scrubdeeltjes, nog fijner dan zand, en het ligt maar net aan de druk die je uitoefent hoe intens de scrub zal zijn. Ondanks de fijne scrubdeeltjes zorgt deze wel voor een goede scrubbeurt. Door de toevoeging van onder andere vitamine C, camu camu extract, amandelolie en shea boter droogt hij de huid niet uit.

scrub-favorieten-juli-2014-4
scrub-favorieten-juli-2014-5
Earth Line vitamine E gezichtsscrub 100ml, €13,99 (De Tuinen)
Omdat ik een drogere en gevoeligere huid ben vind ik het fijn als de scrub in een crèmige substantie vermengd zit omdat dit vaak minder uitdrogend werkt dan in een gel-achtige substantie. Deze van Earth Line zit in een basis van onder andere jojoba olie, zonnebloem olie, manuka olie, groene thee, Dode Zee zout en vitamine E en de scrubdeeltjes hebben een kleine korrel en bestaan uit gemalen perzikpitten en lijnzaad. De geur is lekker zacht, de werking is helemaal prima en ook bij deze voelt mijn huid achteraf niet droog of trekkerig aan.

scrub-favorieten-juli-2014-6
scrub-favorieten-juli-2014-7
Neoderma face luster 50ml, €34,00
Deze scrub in een crème basis heeft een basis van onder andere teunisbloemolie, orchidea en wonderolie. De scrubdeeltjes zijn ook weer wat fijner, maar er zijn er minder in te vinden dan in de variant van Earth Line waardoor deze nog wat zachter aan voelt op de huid. De scrub reinigt de huid diep, verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden, verfijnt de huidstructuur, stimuleert de celvernieuwing en zorgt ervoor dat de huid zijn natuurlijke glow terugkrijgt (dit alles doen de meeste scrubs trouwens en daarom hou ik er zo van!). Waar je normaal gesproken eerst je gezicht reinigt en vochtig maakt, gebruik je deze scrub op een droge en schone huid. Zo voelt deze wat intenser aan, daarom vind ik het toch fijn om mijn huid eerst een beetje vochtig te maken. Ook bij deze scrub voelt mijn huid achteraf comfortabel in plaats van trekkerig en droog wat bij veel scrubs het geval is.

Let op bij scrubben en peelen in de zomer omdat dit je huid wat meer zongevoelig maakt. Smeer je gezicht daarom elke dag in met een product met minimaal SPF15 om zonschade te voorkomen.

Wat is jouw favoriete scrub voor het gezicht?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 11 augustus 2014 at 23:04

  leuk om te zien heb sinds een lange tijd ook die van The Body Shop en heb zelfs 2 back ups er van (was 2de gratis of 50% korting ofzo) en dat zegt vaak wel wat, vind hem erg fijn vooral de grote van de korrel

 • Avatar van Lotje
  Reply Lotje 27 juli 2014 at 18:04

  die van earth line klinkt erg goed! xoxo

 • Avatar van Miss Sentinelli
  Reply Miss Sentinelli 27 juli 2014 at 13:52

  Ik ken ze alledrie niet, ze lijken me echt super fijn! Ga ik eens uitproberen!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 27 juli 2014 at 12:28

  Die van The Body Shop lijkt me echt wel goed. Zelf gebruik ik momenteel geen scrub en exfolieer ik met salycilzuur.

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 27 juli 2014 at 11:28

  Handig, die van Earth Line lijkt me wel wat. Net op tijd want ik zocht nog een fijne scrub :)!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 27 juli 2014 at 10:10

  Ze klinken allemaal heel fijn!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 27 juli 2014 at 09:19

  Oeh die scrub van The Body Shop gebruik ik ook, hij is echt heerlijk.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 juli 2014 at 00:08

  Een gezichtscrub lijkt me so fijn om al die dode huidcellen te doen verdwijnen en er een zijde zachte huid aan over te houden zodat de huid weer kan ademen ;-)

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.