Huis & interieur Mama & Kind Persoonlijk

Mijn top 5 | Favoriete interieur plekjes & musthaves

10 juli 2014

mijn-top-5-interieur-items-juli-2014-6
Ik ben graag thuis en kan mijzelf gerust een huismus noemen. Het is niet dat ik niet graag op pad ga en ook weekeindjes weg en op vakantie gaan vind ik helemaal te gek, maar over het algemeen ben ik erg graag thuis. We hebben een fijne woonomgeving gecreëerd waar ik in een gescheiden ruimte mijn bedrijf kan runnen en verder lekker kan genieten van de rust en het comfortabele gevoel van thuis zijn. Werken, lezen, films kijken, koken, lang tafelen, fijne gesprekken voeren, lachen, huilen, gekken met elkaar.. een plek waar ik optimaal mijzelf kan zijn. Voor mij zijn er dan ook enkele items die ons huis tot een thuis maken en deze wil ik vandaag graag met jullie delen. Kijk mee voor mijn top 5 favoriete interieur plekjes & musthaves!

mijn-top-5-interieur-items-juli-2014-2
Ik ben echt een dekentjes, sprei en plaid liefhebber en er liggen er verspreid door het huis een flink aantal op de bank, op stoelen, op bed en in de kast. Voor mij zijn ze zo’n beetje het hele jaar door onmisbaar om lekker onder te kruipen om een goed boek te lezen, een film te gaan kijken, lekker te cocoonen of op een lange zomeravond waarbij het fris wordt toch nog buiten te kunnen blijven zitten.

Toen ik in contact kwam met Røros Tweed werd ik dan ook direct enthousiast. Er zijn van dit merk dekens in verschillende formaten, kinderdekens, plaids, seating pads en kussens verkrijgbaar en ik ging voor het prachtige petrolkleurige exemplaar welke ontworpen is door ELLE mELLE. De deken is echt heerlijk zacht, stevig en warm en heeft zo’n comfortabele natuurlijke wolgeur. Door het formaat van 130x200cm is hij fijn voor op de bank maar kan hij ook in de winter over het voetdeel van het bed voor extra warmte.

De dekens van Røros Tweed zijn verkrijgbaar via Scandic Lifestyle. Dit is een webwinkel maar hopelijk wordt dit merk snel bekender zodat dealers het gaan verkopen in fysieke winkels zodat je de producten echt kan voelen en zien voordat je ze aanschaft om zo de mooie kwaliteit te ervaren. Ik ben echt verzot geraakt op deze prachtige deken!

Note: de eerste foto uit dit artikel is niet van mijn huis, maar geeft wel de prachtige deken goed weer :)

mijn-top-5-interieur-items-juli-2014-3
Interessante achtergrond: de oorsprong van het merk Røros Tweed is te herleiden naar 1789 toen kopermijndirecteur Peder Hiort kinderloos overleed en in zijn testament liet opnemen dat zijn vermogen moest gaan naar de armsten van de omgeving. Dat wilde zeggen dat er wol moest komen om ze goed te beschermen tegen het koude bergklimaat. Dit schiep tegelijkertijd werkgelegenheid omdat deze wol weer omgezet moest worden in kleding en dekens. De basis voor een nieuwe industrie werd gelegd en zo heeft Røros meer dan 150 jaar lang baat gehad bij deze stichting.

In 1940 werd het huidige Røros Tweed opgericht met de nadruk op producten uit de schoonste en beste wol waarin tegelijkertijd design in beeld wordt gebracht. De designs zijn geïnspireerd op Noorse of Scandinavische motieven zoals sneeuw, vorst en het bos maar ook door de vacht van onder andere de sneeuwhoen en ijsbeer. Røros Tweed is de enige in de branche die in Scandinavië het gehele proces van schaap tot eindproduct in eigen land uitvoert waarmee het een 100% Noors product is en het zelfs herhaaldelijk de Norwegian Design Council’s Award for Design Excellence ontvangen heeft.

Røros Tweed werkt regelmatig samen met voornamelijke Noorse en Scandinavische ontwerpers voor een afwisselend assortiment en je kan zelfs je eigen deken ontwerpen qua kleuren en ontwerp of bijvoorbeeld met een logo als corporate gift.

mijn-top-5-interieur-items-juli-2014-5
Ook onmisbaar in huis zijn voor mij planten en bloemen, maar volgens mij denken onze poezen hier anders over. We hebben in al die jaren dat we poezen hebben al veel verschillende bloemen en planten gehad, maar niks mag het lang uithouden want voor we het weten wordt er aan gegeten, worden potten en vazen omver getrokken en is het modder- en waterspelen begonnen. Dit is één van de redenen dat we hebben besloten te gaan investeren in mooie kunstplanten. De orchidee in pot hierboven komt bij OTTO vandaan, kost €39,99 en ziet er echt prachtig uit. We hebben al vaak complimenten gehad en de vraag hoe we een orchidee zo mooi kunnen houden.. Missie geslaagd dus!

Verder ben ik ook enorm gek op geurproducten voor in huis en kunnen naast de Lampe Berger en verschillende geurstokjes in huis ook de geurkaarsen niet ontbreken. Wist je trouwens dat beautymerk L’Occitane ook veel van deze geurproducten voor je huis in het assortiment heeft? Zo kan ik de Néroli & Orchidée geurkaars echt aanraden, zo lekker zacht, fris, bloemig en vrouwelijk. Love it!

mijn-top-5-interieur-items-juli-2014-1
Wij wonen in een appartement en hebben een kleine ‘voorhal’ waar we de jassen ophangen, maar we hebben daarna een grote hal van zo’n 8m2 waar we de eerste tijd toen we hier woonden niet echt raad mee wisten. Het is een doorloopruimte waardoor je er qua meubels niet teveel in kwijt kan, maar we wilden er toch wat leuks mee doen. Ik liet me inspireren door verschillende interieurmagazines en liet mijn creativiteit los met wat schilderijplankjes aan de muur. Hierop staan allemaal foto’s van mensen die veel voor ons betekenen en daarnaast zijn er ook allemaal souvenirtjes op terug te vinden.

mijn-top-5-interieur-items-juli-2014-4
Als laatste plek in huis kan ik de babykamer niet overslaan. Deze ruimte heeft altijd al een fijn gevoel gehad (snap je wat ik bedoel en herken je dat? Dat een ruimte je tot rust laat komen en gewoon een goede sfeer heeft?) en toen ik zwanger was hebben we dan ook niet lang na hoeven te denken: dit wordt de kinderkamer! Het is de ruimste slaapkamer in huis en het is fijn dat ze zo strakjes ook lekker de ruimte heeft om op haar kamer te kunnen spelen. Er staat verder nog een groot dressoir in, een badhoekje èn een loveseat om Shae in te voeden en verhaaltjes in voor te lezen. Oh, en ik betrap mijzelf regelmatig op het naar binnen staren als ze ligt te slapen, dit geeft een onvoorstelbaar gelukkig gevoel en brengt me helemaal tot rust ♥

Wat is jouw meest favoriete plek en must have in jouw huis?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van brenda
  Reply brenda 4 november 2014 at 19:53

  Mooi huis heb je! Vraagje, waar heb je die plankjes met dat randje vandaan? Echt handig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 november 2014 at 09:44

   Hi Brenda, de witte zijn van IKEA en de houtkleurige heb ik bij Karwei gevonden.

 • Avatar van Maartje
  Reply Maartje 17 juli 2014 at 12:35

  Ik vind het ook moeilijk om bloemen en planten in leven te houden omdat ik niet vaak thuis ben en het me wel eens ontgaat, daarom is kunst ook wat voor mij! Maar het is vaak goed zoeken naar een plant die net echt lijkt!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 10 juli 2014 at 13:25

  mijn orchideeën staan echt altijd in bloei, heb er een stuk of 10 en het is ook de enige plant die femke-proof zijn XD

 • Avatar van Nicky
  Reply Nicky 10 juli 2014 at 13:20

  Prachtige foto’s! De Orchidee ziet er echt heel mooi uit.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 10 juli 2014 at 10:59

  Wat een mooie deken, kan me voorstellen dat het heerlijk is om daar onder te kruipen als het koud en nat is buiten. Jullie huis ziet er heel erg mooi uit en het kamertje van Shae is zo mooi, wat een rijk gevoel zal het geven als jullie meisje daar zo lekker ligt te slapen.
  Mijn meest fijne plekje in huis is mijn bed, deze staat, vanwege mijn ziektes, in de woonkamer en van daaruit kijk ik op mijn parkietjes, kijk ik naar buiten en heb ik uitzicht op een paar grote bomen…..echt een veilig, fijn plekje.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 10 juli 2014 at 09:26

  Ik denk toch wel onze serre! Daar hebben we dan ook een bank neergezet en een buiten tafel.. heerlijk als het zo regent en je hoor dat!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juli 2014 at 10:35

   Ahhh, een serre lijkt me echt heerlijk! Klinkt perfect <3

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 10 juli 2014 at 08:58

  Wat een leuke plekjes. Ik ben ook een echte dekentjes liefhebber. En die orchidee staat prachtig!

 • Avatar van saskia
  Reply saskia 10 juli 2014 at 01:36

  wat leuk om te zien! de foto’s kunnen zo in de VT wonen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 juli 2014 at 00:07

  Heerlijk zijn plaids om warme benen te krijgen en met een goed boek erbij een een kop thee.
  Leuke woonaccesoires waarmee jullie huis is ingericht.
  Zo mooi is de kamer van jullie dochter.’
  Je hebt prachtige kleuren gebruikt om de woning mee in te richten.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.