Beauty

New hair | Soft ombre #2

12 juli 2014

salon-b-soft-ombre-hair-8
Het is vandaag alweer een maand geleden dat ik jullie de eerste stap naar mijn nieuwe haar liet zien, klik hier voor dat artikel. Het plan was om van een donkerbruine kleur met een flinke rode gloed over te gaan naar een mediumbruine basiskleur die naar de punten toe steeds lichter zou worden, zoals een soft ombre effect. Helaas zou dit niet in één keer gaan lukken omdat de punten wel erg verzadigd waren van de haarverf en de rode gloed hardnekkig was, waardoor het in twee delen moest gaan gebeuren. De vorige keer konden jullie al zien dat de punten al flink opgelicht waren, er al een subtiel kleurverloop in beeld kwam en de rode gloed een stuk af nam. Wel bleef de kleur alsnog wat te warm voor wat ik mooi vind en zo ging ik voor fase 2 wederom naar Salon B in Arnhem.

salon-b-soft-ombre-hair-6
Nadat haarstylist Floor mijn kleur van dit moment bekeek stelde ze een plan op en nam ik plaats in de stoel. Mijn punten werden in de ontkleuring gezet en ik kreeg folietjes in mijn haar voor een highlight-effect zodat het kleurverloop uiteindelijk het meest natuurlijk zou gaan worden. Onder het genot van een lekkere cappuccino en een magazine wachtte ik tot het genoeg opgelicht was, dit uitgespoeld kon worden en ik klaar was voor de volgende stap. Door het ontkleuren komt er namelijk een oranje en gele gloed naar boven, dus het was tijd voor een asbruine spoeling die eroverheen werd gezet. Er zijn drie verschillende kleuren gebruikt vanaf de haaraanzet, het lengtedeel en de punten voor het mooiste resultaat.

Na een paar uurtjes was ik dan helemaal klaar voor deze dag. Wat een verschil is het zeg, zeker als je kijkt naar hoe ik ruim een maand geleden nog met donker haar door het leven ging en er nu verschillende tinten en een ombre effect in heb zitten met in de punten echt zo’n dirty blonde kleurtje. Ik vind het nu al heel erg leuk staan, lekker fris en een stuk ‘jonger’ een speelser en daar was ik ook wel aan toe. Ook maakt het mijn gezicht wat opener en vriendelijker en dat is ook leuk meegenomen natuurlijk :) De kleur zal door de zon nog een beetje lichter gaan worden dus ik ben heel benieuwd hoe het er na de zomer uit zal zien. Zeker ook omdat mijn haar dan nog een stukje langer zal zijn en dat ook weer een heel ander gezicht zal geven.

salon-b-soft-ombre-hair-7

Toch merk ik dat ik nog niet helemaal tevreden ben. De perfectionist in mij komt naar boven want ik zie toch nog iets teveel warmte in mijn haar door het ontkleuren. Ik zou qua ondertoon graag nog wat meer naar het grijzige toe willen dan het gelige, maar ik weet ook dat het voor mijn haar op dit moment na het ontkleuren echt even beter is als ik het nu weer even laat rusten en goed verzorg met wekelijkse haarmaskers en voedende olie in de punten. Ook was ik mijn haar met een violetkleurige shampoo en conditioner om zo de warmte wat te kunnen neutraliseren.

Zoals je merkt: project soft ombre hair is nog niet ten einde en ik ga jullie zeker op de hoogte houden van veranderingen die nog plaats gaan vinden! Mocht je tot die tijd tips hebben om de warmte op een zachte manier alvast te kunnen verminderen, dan hoor ik het graag :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 13 juli 2014 at 11:10

  Wat een mooie kleuren zo bij elkaar. Denk dat je de details zwelf beter ziet, maar ik snap wel,wat je bedoelt. Het staat je erg mooi

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 12 juli 2014 at 17:20

  Wauw, stap 2 en vind het echt al heel mooi!!

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 12 juli 2014 at 13:50

  Wauw, dit staat je echt onwijs goed!
  Liefs Tineke

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 12 juli 2014 at 12:12

  Ik vind het je heel erg leuk staan :)

 • Avatar van Aisha
  Reply Aisha 12 juli 2014 at 11:44

  Het staat je echt heel erg goed!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 juli 2014 at 08:54

  staat je erg pretty :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 juli 2014 at 07:57

  Het is een prachtige kleur ;-)
  Helaas heb ik met dit effect geen ervaring dus kan ik je niet vertellen wat je kan doen om het gewenste effect te krijgen.
  Veel succes en ik ben nu al benieuwd naar wat je gaat doen en wat het resultaat zal zijn.

  Fijne dag Xoxo

 • Avatar van brenda
  Reply brenda 12 juli 2014 at 07:52

  Ik denk dat je vooral lekker veel in de zon moet gaan lopen met je kleine zodat je haar een wat lichter kleurtje krijgt :) ook geen straf haha. Heb zelf ‘normaal’ bruin haar tot lichtblond ombre, maar merk wel dat ik nu echt een grijsshampoo nodig heb, het wordt al aardig geel.

 • Avatar van Serberry
  Reply Serberry 12 juli 2014 at 07:44

  Het is wel echt super mooi gedaan hoor! Ik snap wat je bedoelt met de warmte. Ik had dat ook. T bleef er maar doorheen komen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 juli 2014 at 08:37

   Jaaa, irritant he? De salon belde nog na om te vragen hoe de nieuwe kleur beviel en ik gaf het aan van de warmte die er toch nog wel teveel door heen komt, ik mag nu dinsdagavond even terug komen en gaan ze het als het goed is ‘koeler’ maken. Ik ben benieuwd! *fingers crossed*

 • Avatar van lisa
  Reply lisa 12 juli 2014 at 01:43

  Leuke kleur ook een erg mooie overloop. Gebruik je ook gaar producten van salon B?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 juli 2014 at 08:39

   Nee, ik gebruik geen producten specifiek van Salon B. Wel enkele stylingproducten van The Insiders/Undone, een merk wat ze er verkopen, en die bevallen goed!

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 12 juli 2014 at 01:41

  Ik vind het er toch erg mooi uit zien! Maar ik kan begrijpen dat jij je meer aan de details stoort. Die zie ik natuurlijk niet hihi.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 12 juli 2014 at 01:09

  Het staat je goed hoor deze kleur. Maakt je gezicht inderdaad jonger en zachter. Me like :). Ik ben onlangs eindelijk weer naar de kapper geweest (geloof maar dat ik misschien nog wel erger ben dan jij als het over mijn haarkleur en kapsel gaat). Normaal doet hij nieuwe highlights bij me in de zomer (1 of max 2x per jaar) maar nu gaat mijn moeder het doen voor me met een kleuring van L’Oréal. Best wel spannend haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 juli 2014 at 08:39

   Oeh, dat is altijd weer even spannend om het dan met thuisverf te gaan doen he? Ben benieuwd hoe het gaat worden! :)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 12 juli 2014 at 00:19

  Het ziet er nu al mooi uit! Ik ben benieuwd wat de zon nog met je haar gaat doen, en wat het eindresultaat van je ‘project’ gaat worden ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.