Lifestyle

New in | New Balance fresh foam W980

30 juli 2014

new-balance-fresh-foam-w980-1
Dat ik bezig ben om fitter te worden en begonnen ben met Weight Watchers kan je niet ontgaan zijn. Als eerste stap vind ik een gezonde relatie met eten heel belangrijk, maar als tweede stap hoort regelmatig bewegen hier ook zeker bij. Een tijdje terug besloot ik om het lopen weer op te gaan pakken, geen hardlopen (dat zouden mijn gewrichten nu nog echt niet leuk vinden zeg maar) maar een soort van interval-lopen met een combinatie tussen wandelen, snelwandelen, flink doorstappen etc. Ik heb hiervoor in het park in de buurt een flinke route uitgestippeld en heb me voorgenomen deze regelmatig te gaan wandelen. Ter motivatie èn omdat het nodig was besloot ik op zoek te gaan naar een nieuw paar loopschoenen en kwam uit op de New Balance fresh foam W980. Kijk mee voor meer informatie en mijn ervaring met deze hardloopschoenen.

new-balance-fresh-foam-w980-2
Mijn uitgangspunt voor nieuwe schoenen waren een goede demping en een goede steun en al snel kwam ik uit bij het merk New Balance. Na snuffelen tussen het assortiment spraken de specificaties van de nieuwe fresh foam schoenen mij het meest aan en dat ze in zo’n toffe limited kleurencombinatie verkrijgbaar waren was natuurlijk mooi meegenomen. Deze hardloopschoenen vallen in de categorie fatties (die weer in opkomst zijn), maar zijn ondanks dat je het niet zou verwachten erg licht qua gewicht (232 gram in maat 40). De zool bestaat uit één fresh foam geheel, ze hebben een naadloos bovendeel (minder wrijving op de voet), sluiten mooi aan, bieden een goede steun en zorgen voor fijne ventilatie vanwege de meshstof in honingraatstructuur.

Mij valt vooral op dat de schoen een fijne demping heeft en het lijkt alsof ik op wolkjes loop waardoor je een soort van push krijgt voor de volgende stap. Ondanks dat ik dacht dat de zool wat glijgevoelig zou zijn, heeft deze juist een fijne grip op verschillende ondergronden – ook als deze vochtig zijn – en dat geeft vertrouwen tijdens het lopen. De schoen heeft dit jaar al verschillende prijzen/awards gewonnen en ondanks dat ik geen professionele (hard)loper ben kan ik wel begrijpen waarom. Hey, wie weet zie je mij over een tijdje wel stukjes hardlopen? Ik krijg er zo zowaar plezier in om lekker in de frisse buitenlucht een flinke tijd stevig door te lopen!

new-balance-fresh-foam-w980-3
Ik bestelde deze New Balance schoenen via OTTO omdat ze hier deze kleur nog in de goede maat op voorraad hadden. Ze kosten €109,95, het model heet W908PP en de officiële kleurbenaming is Purple Magic with Coral Pink & Silver. Love it! Ben je trouwens op zoek naar plussize sportkleding dan kan ik ook aanraden om eens bij OTTO te snuffelen, want hier heb ik ook wat fijne sportbroeken, shirts en vestjes vandaan. Voor meer grote maten webwinkels kan je een kijkje nemen tussen dit overzicht, veel hiervan verkopen ook sportkleding :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 11 augustus 2014 at 23:00

  wat een geweldige kleuren zeg, love it!

 • Avatar van Ineke
  Reply Ineke 4 augustus 2014 at 19:48

  Oh wat leuke schoenen, spijtig dat ik net een paar saaie loopschoenen heb gekocht :(

 • Avatar van Chantall
  Reply Chantall 31 juli 2014 at 22:16

  Wauw wat leuk!

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 30 juli 2014 at 22:16

  Wauw, die zijn heel gaaf!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 30 juli 2014 at 17:05

  Oh wauw ze zien er echt mooi uit!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 30 juli 2014 at 16:32

  Wat een leuke schoenen, alleen die aandoen is al een feestje…veel plezier met lopen

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 juli 2014 at 15:24

  Prachtig paar ;-)

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 30 juli 2014 at 15:00

  Wat een mooie kleur. Succes met wandelen.

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 30 juli 2014 at 14:23

  Ze zien er mooi uit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.