Lifestyle Persoonlijk

Personal | Weight Watchers #2

30 juli 2014

weight-watchers
We zijn alweer twee weekjes verder sinds mijn eerste artikel over Weight Watchers *klik hier* en ik ben nog steeds trouw aan het systeem om elke dag netjes mijn punten bij te houden en gezonde keuzes te maken. Zoals ik al vertelde in dat artikel kwam ik erachter dat ik echt meer moet eten en hier had ik de tweede week nog wel wat moeite mee omdat ik bijna elke dag punten over hield. Daarnaast merk ik dat ik met warm en klam weer vocht vasthoud als een malle en ik was dus beide weegmomenten best angstig om de getallen te aanschouwen.. Vandaag vertel ik wat meer over de afgelopen twee weken inclusief het resultaat, deel ik wat mooie fitspiration tekeningen èn een lekker ontbijt recept.

arthlete-tumblr-4
arthlete-tumblr-3
Laat ik maar direct beginnen met de resultaten:

Week 1: -1,6kg
Week 2: -0,2kg
Week 3: -0,7kg
Totaal: -2,5kg

Je hoort me zeker niet klagen, wat een mooi resultaat! Ik bedoel: 2,5kg in twee en een halve week is een gemiddelde van een kilo per week en dat is erg motiverend, maar toch baalde ik van die tweede week met als resultaat slechts 2 ons minder. Ik weet ook precies waar het aan lag: vocht vasthouden, te weinig water drinken en elke dag teveel punten over. Beter opletten op mijn vochthuishouding en het punten op maken dus! En alhoewel ik de derde week ook voelde dat ik vocht vast hield heb ik wel elke dag netjes mijn punten opgemaakt en meer water gedronken en het resultaat was 7 ons minder. Meer eten werkt in mijn geval dus echt en ook al voelt dat nog steeds wat vreemd.. het werkt schijnbaar dus ik zal zo netjes door gaan.

arthlete-tumblr-2
arthlete-tumblr-1
Naar aanleiding van het eerste artikel over Weight Watchers kreeg ik via social media commentaar, iets wat me toch meer raakte dan ik had gedacht. “Ik dacht dat jij juist lekker in je vel zat. Jammer!” Ondanks dat ik me eigenlijk niet hoef te verantwoorden, doe ik dat wel. Want ik zìt lekker in mijn vel! Maar ondanks dat ik nog geen lichamelijke klachten heb, weet ik dat het voor de toekomst beter is voor mijn gezondheid als ik wat aan mijn overgewicht doe. En ondanks dat ik wel lekker in mijn vel zit, geef ik eerlijk toe dat het mij heerlijk lijkt om wat gemakkelijker kleding te kunnen shoppen en me fit te voelen (om maar slechts 2 voorbeelden aan te halen). Zoals ik in het eerste artikel al vertelde: het gaat me niet zozeer om het gewicht verliezen, maar om fit te worden en een gezonde relatie met eten te krijgen. Een beetje zoals de eerste tekening in dit artikel :) Een keuze voor een betere gezondheid zou geen discussiepunt moeten zijn denk ik zo..

Oh, ik heb trouwens afgelopen weekend mijn 1e cheatmoment gehad, want we hebben heerlijk sushi besteld. Ik heb er enorm van genoten, de rest van de dag niet al teveel gegeten en goed water gedronken dus hopelijk ga ik daar niet al teveel van merken op de weegschaal komende zaterdag *fingers crossed*

De mooie tekeningen hierboven zijn trouwens van Arthlete Tumblr en ik vind ze geweldig ter motivatie ♥

overnight-oats-recept
Mijn favoriete ontbijt de laatste tijd moeten toch wel de overnight oats zijn. Ik loop een beetje achter de hele hype aan, maar vond nog een pak havermout wat ik eens in een perspakket ontving in de kast en probeerde het eens. Sindsdien maak ik dit regelmatig, want het is gezond, bevat veel vezels en vult enorm. Mijn favoriete combinatie is 30g havermout, 200ml magere melk, lepeltje lijnzaad, lepeltje gemalen kokosrasp, wat kaneelpoeder en een eetlepel rozijnen. Goed doorroeren, een nachtje in de koelkast laten staan en ’s ochtends is je ontbijtje ready to be served! Deze combinatie smaakt echt naar een vloeibaar stuk appeltaart (stukjes appel in de ochtend toevoegen maakt het helemaal compleet) en het staat voor 8 ProPoints. Ook lekker: in plaats van de rozijnen een flinke hand (diepvries)bosvruchten ♥

Heb jij ervaring met Weight Watchers? Waarmee ontbijt jij het liefst?

Enjoy your day!

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: ik heb van WeightWatchers een online abonnement gekregen om het programma te kunnen volgen en ervaren, maar verder is dit artikel niet gesponsord en deel ik mijn persoonlijke en oprechte ervaring en mening.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ineke
  Reply Ineke 4 augustus 2014 at 19:52

  Wat naar dat je jezelf moet verantwoorden. Ookal voel je je goed in je vel kan je inderdaad gewoon de wens hebben om wat fitter te zijn..

  Ook hier ken ik het probleem met vast houden :)..

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 2 augustus 2014 at 11:19

  Fantastisch dat je je zo inzet voor een goede gezondheid. Het is makkelijk om niets te doen als je toch al lekker in he vel zit. Om juist dan de knop om te zetten vind ik heel knap van je. En 2,5 kg in 2,5 weken: petje af! Ik heb zelf echt een probleem met veel vocht vasthouden, en heb geen idee wat ik daaraan kan doen. Bij mij wil jet dus nog even niet zo, maar jouw artikelen zijn inspirerend :)

 • Avatar van Arja
  Reply Arja 30 juli 2014 at 21:11

  Ik ben nu 15 kg aangekomen en wil ze er weer af, dan heb ik (nog) maat 46. Dus het gaat idd niet om slank zijn, maar om idd fitter en soepeler. Was al begonnen maar te.. Nu heb ik hielspoor aan 2 voeten. Maar zodra dat weg is ga ik weer lopen zelfs 3x per week. Je bent niet onelukkig dik.. Maar ietsjes minder is beter!!

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 30 juli 2014 at 20:41

  Wat een goeie tekeningen, normaal vind ik al die fitspiratie foto’s met graatmagere meiden vaak zo demotiverend, dit vind ik echt super!
  En meid je gaat als een trein <3 ben trots op je, geweldig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 juli 2014 at 08:41

   Ik was ook erg happy met deze tekeningen met vollere dames ^^ En thanks voor je lieve woorden lady <3

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 30 juli 2014 at 20:31

  Goed bezig meis, helemaal top! Enne, laat ze maar kletsen! Je kunt nog zo goed in je vel zitten, gezondheid is zó gruwelijk belangrijk! Je kunt echt beter voorkomen dan genezen, zoals bij mij nu het geval is. Doe zo voort!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 30 juli 2014 at 16:19

  Wat doe je het goed, echt geweldig. Dat mensen het vreemd vinden dat je gezonder wilt worden, die moeten eerst nadenken voor ze wat zeggen. Ik vind het super goed wat je doet. Bedankt voor je ontbijtrecept….heel veel succes.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 30 juli 2014 at 13:38

  Wat een goede tip, die havermout in de koelkast laten staan ’s nachts! Dank je!
  Vergeet niet, je zult altijd reacties krijgen over wat je ook doet. Het makkelijke van Social Media is dat het ook zo geschreven/ gezegd is… Een blog die gezonde recepten deelt af en toe die krijgt commentaar dat het te gezond is en of diegene niet een beetje doorschiet er in (?)en zo zijn er tig voorbeelden… slaat nergens op. Vind het mooi en persoonlijk en dapper dat je dit deelt. Hou vol!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 juli 2014 at 15:03

   Thanks voor de peptalk, fijn! :) (En echt eens proberen hoor, die overnight oats, het is zo lekker!)

   • Avatar van NailTalk
    Reply NailTalk 31 juli 2014 at 09:48

    Ik ga vandaag amandelmelk halen (zo lekker!), gemalen kokosrasp heb ik in huis, oats en lijnzaad ook (chiazaad bevat nog meer vezels!) Ik kijk er naar uit :-)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 30 juli 2014 at 13:05

  Wat goed! :) ik ben sinds gisteren weer begonnen, ook met Weight Watchers.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 juli 2014 at 15:03

   Heel veel succes gewenst! :)

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 30 juli 2014 at 12:07

  Het gaat hartstikke goed zeg, wow! Ik ben inmiddels hetzelfde kwijt. Ik heb het boekje van de Weight Watchers niet gebruikt, maar bijvoorbeeld patat ingeruild voor salades en ongezonde tussendoortjes door fruit. Nu ben ik deze week weer begonnen met sporten. En als je lekker in je vel zit, gaat het afvallen juíst beter.

  Enorm leuk dat je je voortgang deelt en dat wij erover mee mogen lezen. Keep on rocking! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 juli 2014 at 15:04

   Tof, goed van je! Veel succes en laten we elkaar motiveren ^^

 • Avatar van ilona
  Reply ilona 30 juli 2014 at 11:53

  Weightwatches is top.
  En afvallen gaat het beste als je juist lekker in je vel zit psychisch.

  Gaat goed.en inspirerende blog :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 juli 2014 at 15:04

   Dat denk ik zelf ook inderdaad, dankjewel! :)

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 30 juli 2014 at 09:16

  Wat goed joh! Super resultaat al! Ik had destijds dat gevoel bij mezelf; ik zat eindelijk goed in m’n vel, waarom dan toch gewicht verliezen? Het antwoord bij mij was een gezond gewicht/bmi.
  Ik ontbijt bijna altijd met een smoothie met witlof , fruit en havermout!
  Succes!

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 30 juli 2014 at 09:04

  nou ja, ik vind het juist goed dat je er mee bezig bent, want als we er nou eerlijk over zijn of niet, dunner zijn betekent ook gezonder zijn, wat ik niet alleen jou, maar vooral je kleine meid gun!

  ik heb zelf overgewicht en vind het erg moeilijk omdat ik ook een kind heb!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 juli 2014 at 15:05

   Ik snap helemaal wat je bedoelt, je wil toch een goed voorbeeld zijn, lekker mee kunnen bewegen met je kindje etc..

 • Avatar van Dagmar
  Reply Dagmar 30 juli 2014 at 08:16

  Wauw wat een mooi artikel! Echt heel goed beschreven en prachtig verwoord. Je bent echt goed bezig, wat gaat dat snel in zo’n korte tijd! Heel inspirerend en motiverend, veel succes en fijn zo’n update!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 30 juli 2014 at 08:02

  Door jou vorige berichtje over WW ben ik weer gaan nadenken om met WW te starten. En nu ben ik helemaal overtuigd, ik ga me zo weer inschrijven!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 juli 2014 at 15:05

   Wat leuk! Ik hoop dat het voor jou ook de manier zal zijn en wens je alvast veel succes. Hou je me op de hoogte? :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 juli 2014 at 08:01

  Wat ben jij goed bezig!
  Mooie resultaat en al zoveel afgevallen!

  Ga zo door Xoxo

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 30 juli 2014 at 07:40

  Wat een goed resultaat! Bizar dat je nare opmerkingen krijgt nu je gezond bezig bent. Lekker laten gaan, jij weet waar je het voor doet. Het is trouwens wel herkenbaar hoor… Ik kreeg ook veel commentaar toen ik besloot gezond te worden!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 juli 2014 at 15:06

   Ik kan me je berichtje daarover nog wel herinneren, echt bizar eigenlijk..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.